8 (Huid)verzorging tips voor een heerlijk avondje thuis!

Zodra de klok een uur terug gaat, start de periode van knusheid van de maanden november en december. Rondom de feestdrukte van Sinterklaas en Kerst is het extra fijn om jezelf een moment van rust te gunnen door een verwenmoment voor jezelf én je huid in te plannen.

Een optimaal avondritueel

Waarom zouden we dit donkere, natte weer niet gebruiken voor wat extra energie door lekker binnen te blijven en aandacht aan onszelf te geven? Avondrituelen zorgen vaak voor een betere nachtrust en dus een uitgerust gevoel als je wakker wordt. Je hebt echt niet veel nodig voor een avondje verwennerij voor je huid. Lees onze 8 tips, klap je laptop dicht en ga lekker aan de slag.

Tip 1: Kleding uit. Huispak aan.
Je komt thuis en je hoeft nergens meer heen. Pak je joggingbroek, huispak of je pyjama om in de relax stemming te komen. Op die manier gooi je de stress van de (werk)dag direct letterlijk van je af.

Tip 2: Maestro, muziek !
Uit onderzoek is gebleken dat tenminste een half uur per dag luisteren naar rustgevende muziek, en daarbij bewust ademhalen, je je bloeddruk aanzienlijk kan verlagen. Kies iets wat voor jezelf rustgevend en ontspannen werkt. Zolang het je maar rust geeft, is alles geoorloofd en zingen mag .

Tip 3: Reinig met aandacht
Misschien reinig je elke avond je gezicht al, maar voor de meeste vrouwen is het vaak een vlugge sessie voordat je naar bed gaat. Geef je reiniging eens extra aandacht. Zo maak je met de zeer milde oog make-up remover je ogen makkelijk schoon en masseer je daarna de frisse reinigingsmousse in je huid voor een heerlijke zachte en schone huid. Vergeet ook niet van het afspoelen met lauw water te genieten.

Tip 4: Lights out
Wist je dat zacht en weinig licht je lichaam onbewust een signaal geeft dat het avond is en dat je op die manier dus makkelijker kunt ontspannen? Vermijd dan ook je TV, tablet, telefoon (ja, moeilijk!) en laptop. Dit licht geeft namelijk een signaal aan je lijf dat het dag is en dat is nou net niet wat je wilde vanavond. Steek daarvoor in de plaats een paar heerlijke (geur)kaarsen aan terwijl je de volgende stappen doet in je verzorgingsritueel.

Tip 5: Masseren maar!
Natuurlijk staat, als we mochten kiezen, een full body lichaamsmassage bovenaan je lijstje zo’n avond, maar vergeet ook de kleine massages niet. Met een oogcrème of oogserum masseer je sporen van vermoeidheid weg en zorg je voor een mooie egale huid rondom je ogen. Breng de oogcrème op meerdere vingertoppen aan en klop de crème rondom je ogen voor het beste effect.

Tip 6: Oppeppertje
Als je je huid een extra cadeautje wilt geven, dan mag een serum niet ontbreken in je ritueel. Het P-CL-E serum of een van onze Anti Age serums bevatten hoge concentraties huideigen ingrediënten en zijn een echte boost voor je huid.
Daarnaast kun je ook een paar druppeltjes intens voedende en verzachtende Renewing Face oil verwarmen in je handpalmen en aanbrengen op je gezicht en hals. Je huid wordt er zacht en stralend van!

Tip 7: Heerlijk huidje
Geen gezichtsmasker in huis? Geen nood. Want je hebt niet altijd een masker nodig voor een heerlijke huid. Je kunt na je reiniging, oogcrème, serum en/of olie natuurlijk een rijke nachtcrème gebruiken maar wist je dat veel vrouwen ook de P-CL-E crème ‘s nachts gebruiken als intensief herstellende verzorging? De crème biedt ondersteuning als je huid wat extra verzorging nodig heeft.

Lynsey over de P-CL-E crème


“Fantastische crème! Waar andere crèmes mijn gemengde huid droog en trekkerig doen aanvoelen geeft deze crème mij een fantastisch gevoel.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Tip 8: Rust & ontspanning
Zorg dat je jezelf voldoende hydrateert met water, verse muntthee of iets anders lekkers (zolang er maar geen cafeïne of alcohol in zit). Kruip lekker op de bank of in je bed om je verwenmoment af te sluiten met het lezen van een goed boek of schrijf eerst een to-do lijstje voor de volgende dag als je hoofd nog altijd te vol is.

Ons volgende heerlijke avondje staat al in de agenda, laat je weten hoe die van jou is verlopen?

Ben je nieuwsgierig naar de routines die je huid doen laten stralen? Lees dan ook onze blog Eat, care, sleep, repeat.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen