Stappenplan gezichts-verzorging: Reinigen & Verzorgen

Effectieve gezichtsverzorging begint met een schone huid! Make-up, zweet, stof- en vuildeeltjes, talg en dode huidcellen moeten verwijderd worden zodat je verzorgingsproduct je huid optimaal kan ondersteunen. Maar welke volgorde moet je nu aanhouden voor de optimale gezichtsverzorging? En welke hoeveelheid heb je nodig per product? Hieronder een handig stappenplan zodat jij elke dag stralend doorkomt!

Gezichtsverzorging stap 1: De reiniging

Je gezicht alleen met water wassen is niet voldoende om vetdeeltjes op te lossen en make-up te verwijderen. Start je gezichtsverzorging daarom met een goed reinigingsproduct dat je met water af kan spoelen. Denk hierbij aan de Face Wash of de Reinigingsmousse. Van beide producten heb je een bolletje nodig, bij de reinigingsmousse is dat 1x pompen. Was je huid minstens een minuut grondig, maar vermijd het gebied rond de ogen als je een gevoelige huid hebt. Spoel je gezicht daarna met lauwwarm water (té warm water kan de natuurlijke olielaag op je gezicht aantasten). Denk eraan ook de zones rond je haarlijn, je kaaklijn en je neus goed te reinigen en af te spoelen. Dep vervolgens je gezicht droog zonder hard te wrijven, zo voorkom je dat je de elasticiteit van je huid aantast. De Biodermal P-CL-E Reinigingsolie is een milde maar effectieve gezichtsreiniger die make-up en onzuiverheden verwijdert en tegelijkertijd de huid voedt en verzacht. Deze reinigingsolie is geschikt voor alle huidtypen en droogt de huid niet uit. Heb jij een huid met oneffenheden? Gebruik de Skin Renewing Cleansing Mousse die je huid op milde wijze exfolieert en zo oneffenheden tegengaat.

De nieuwe Pure Balance Cleansing Mousse
voor een gladde en egale huid


– Zuiverend en diepreinigend

– Zacht en fris huidgevoel

– Met exfoliërend enzym en salicylzuur (BHA-zuur)

Bekijk product

Gezichtsverzorging stap 2: Lotion, tonic & oog make-up remover

Om resterende make-up en overige onzuiverheden goed van je huid af te krijgen kun je het beste een alcoholvrije reiniging gebruiken. De Oog Make-Up remover is speciaal ontwikkeld voor het (gevoelige) gebied rondom je ogen. Voor de rest van je gezicht kun je het Micellair water of de Reinigingslotion gebruiken. Genoeg keuze, gebruik dus iets wat jij én je huid lekker vindt. Pak voor elk product een schoon watje, anders blijf je het vuil verplaatsen. Breng genoeg product aan op je watje, zodat je niet onnodig hard hoeft te wrijven op je huid.

Gezichtsverzorging stap 3: De boost

Soms kan je huid net dat beetje extra verzorging gebruiken. Dat kan in de vorm van bijvoorbeeld een Biodermal Skin booster. Een vochtige huid neemt je booster het beste op. Breng dus direct na stap 2 van je gezichtsverzorging een booster aan in de vorm van een serum of een olie. Serums zijn zeer effectieve producten binnen de huidverzorging. Ze bevatten een zeer hoge concentratie huideigen, werkzame ingrediënten. Je kunt in deze stap ook kiezen voor de heerlijke Renewing Face Oil, met natuurlijke oliën en Q10, die je huid verzacht, hydrateert en beschermt. Voeg bijvoorbeeld 1-2 druppels Anti-Age olie toe aan je dag- of nachtcrème. Of 4-5 druppels als je het gebruikt in plaats van een nachtcrème.

Gezichtsverzorging stap 4: De oogzone

De samenstelling van je huid rond je ogen is anders dan de rest van je gezicht, vaak is deze dunner en gevoeliger. Gebruik daarom een verzorgingsproduct dat speciaal geschikt is voor je oogzone. Je kunt de parfumvrije Oogcrème aanbrengen of het Anti Age Oogserum wat de fijne lijntjes helpt verminderen. De oogcrème of oogserum breng je zacht kloppend aan onder je ogen. Vergeet ook je oogleden niet mee te nemen van buiten naar binnen (van je oor naar je neus). Gebruik 3-4 stipjes crème onder je oog en 1-2 stipjes boven je oog voor een optimale verzorging.

Gezichtsverzorging stap 5: De verzorging

Sluit je stappenplan af met een verzorgende dagcrème in de ochtend of een herstellende nachtcrème die past bij jouw huidtype. Zet stippen crème op je wangen, voorhoofd, neus en kin. Masseer de crème zachtjes in cirkels in met schone vingertoppen. De huid van je hals lijkt op de huid van je gezicht en we raden je aan om deze ook mee te nemen in je verzorging. Breng hier 2-3 stippen crème aan in een opwaartse beweging, van je borst naar je kin. Zo houd je je hals, net als je gezicht, gehydrateerd en soepel.

Gezichtsverzorging stap 6: SPF

De laatste stap in de ochtenroutine is: SPF smeren. Een SPF (Sun Protection Factor) is je allerbeste vriend tegen huidveroudering. Het beschermt je huid tegen UVB & UVA-stralen. UVB-stralen zorgen voor verbranding van de huid en UVA-stralen kunnen rimpels, pigmentvlekken en andere tekenen van huidveroudering veroorzaken. Het is van belang om ook buiten de zomermaanden SPF te smeren. Je kunt ervoor kiezen om een dagcrème met SPF te gebruiken, maar je kan ook kiezen voor een zonnebrandcreme of zonnefluïde speciaal voor het gezicht, zoals de Ultralichte Zonnefluïde SPF 50+. Deze ultralichte formule trekt snel in, verstopt de poriën niet, is parfumvrij en laat geen witte waas achter. De formule is daarmee perfect voor dagelijks gebruik en ook geschikt om onder make-up te dragen.

Het lijken misschien veel stappen, maar zie ze ook als verwenmoment voor je huid. Tenslotte ga je er de hele dag van stralen. Succes!

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Natasja Simonides

Ik gebruik eerst oli en dan de serum. Is dat dubbel op?

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen