Gezichtsreiniger

Goede gezichtsverzorging begint met een schone huid. Het gezicht reinigen is een essentiële eerste stap binnen huidverzorging. Alleen een schone huid kan de werkzame stoffen goed op nemen uit huidverzorgingsproducten, zoals een crème, serum of olie.

Producten

Waarom je gezicht reinigen?

Je gezicht reinigen is de eerste stap in een goede huidverzorging. Gedurende de dag en de nacht ontstaan verontreinigingen op de huid in de vorm van stof- & vuildeeltjes, make-up, zweet, talg en dode huidcellen. Wanneer je de huid niet goed reinigt met een gezichtsreiniger, ontstaan verstopte poriën, pukkeltjes, irritaties of een doffe teint. Water alleen verwijdert verontreinigingen niet voldoende, het lost vetdeeltjes niet goed genoeg op en is niet in staat make-up goed te verwijderen. Dit kan voor verstopping van de talgklieren zorgen. Daarom kun je huid het beste reinigen met een speciale gezichtsreiniger.  

Reinig het gezicht 2x per dag:

In de ochtend

Gebruik ’s ochtends een gezichtsreiniger om de transpiratie- en talgresten van je gezicht te verwijderen, die gedurende de nacht door je huid zijn afgescheiden.

In de avond

Ook ’s avonds is gezichtsreiniging belangrijk omdat je huid gedurende de dag vuil opneemt, maar ook vanwege make-up en dode huidcellen. Belangrijk hierbij is om een gezichtsreiniger te gebruiken die de huid niet alleen goed reinigt maar ook de natuurlijke beschermlaag van je huid in balans houdt. Deze beschermlaag heeft een barrièrefunctie die gemakkelijk verstoord kan raken door een te agressief reinigingsproduct.

Meest gestelde vragen over gezichtsreiniging

Kan ik het beste een reinigingsproduct gebruiken met of zonder water?

Afhankelijk van persoonlijke voorkeur voor het type reiniging kun je kiezen voor een reiniging met of zonder water, en met of zonder wattenschijfje. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Biodermal Face Wash, Reinigingsmelk of Reinigingsmousse. Voor mensen met een gevoelige huid hebben we Biodermal Face Gel & Micellair water. Bij een zeer gevoelige huid adviseren we alleen ’s avonds het gezicht te reinigen met een milde reiniger en ’s ochtends de huid enkel met lauwwarm water af te spoelen.

Moet ik mijn huid ‘s ochtends ook reinigen?

Ja, zweet en talg worden zowel overdag als ’s nachts op de huid gevormd. Bovendien worden op een schone huid de werkzame stoffen van een crème beter opgenomen.

Is het nodig je gezicht te reinigen als je geen make-up draagt?

Ja, je huid wordt ook vies door stof, luchtvervuiling, verontreinigingen, dode huidcellen en talg dat zowel overdag als ’s nachts gevormd wordt. Bovendien worden op een schone huid de werkzame stoffen van een crème beter opgenomen.

"Ik wil niets anders meer. Het ruikt heerlijk en maakt mijn gezicht echt goed schoon. "

Marieke over Face wash

Tips

Met welke producten van Biodermal kun je het beste je gezicht reinigen?

Gebruik de Biodermal Reinigingslotion ná het reinigen met de Face Wash, Reinigingsmelk of Reinigingsmousse. Deze toner kan de laatste restjes cleanser weghalen en hydrateert, kalmeert en verzacht de huid.

Hoe reinig je je gevoelige of droge huid?

Heb je last van een gevoelige of droge huid? Gebruik dan alleen ’s avonds een gezichtsreiniger en fris ’s morgens je gezicht op met alleen water.

Gerelateerde producten

Biodermal Face wash wordt beoordeeld met 5 sterren door onze gebruikers

De gezichtsreinigers van Biodermal

Biodermal heeft verschillende gezichtsreinigers in het assortiment, die aansluiten bij persoonlijke voorkeur of huidtype. Zo zijn er producten die je met en zonder water afspoelt en met of zonder wattenschijfjes gebruikt. Biodermal biedt zowel een Reinigingsmelk, Reinigingslotion, Reinigingsmousse, als Face Wash. Ook bieden we een Face Gel en Micellair water voor de meer gevoelige huid. Speciaal voor de dagelijkse reiniging van een volwassen huid met oneffenheden is er de Skin Renewing Cleansing Mousse. Specifiek voor het verwijderen van oog make up is er een Oog make-up remover. Voor ieder wat wils!

De nieuwe Pure Balance Cleansing Mousse voor een gladde en egale huid

– Zuiverend en diepreinigend – Zacht en fris huidgevoel – Met exfoliërend enzym en salicylzuur (BHA-zuur)