Huidolie

Een huidolie geeft een extra boost voor je gezicht of lichaam. Huidoliën zorgen voor hydratatie, bescherming en herstel van de huid. Een huidolie is een rijke bron van antioxidanten en is zowel beschikbaar als gezichtsolie en als lichaamsolie.

Producten

De voordelen van een huidolie

Welk huidtype je ook hebt, een huidolie heeft vele voordelen voor iedere huid. Voordelen van een huidolie zijn bijvoorbeeld een verbeterde huidelasticiteit, extra hydratatie en een verhoogde bescherming. Daarnaast kan een huidolie ook werkzaam zijn bij huidproblemen als striae, littekens en pigmentvlekken.

Welke soorten huidoliën zijn er?

Huidolie is zowel beschikbaar voor je gezicht als voor je lichaam. Lees hier alles over de voordelen van huidolie voor je gezicht en lichaam.

Gezichtsolie

Gezichtsoliën bevatten veelal plantaardige oliën die de huid herstellen en beschermen. In de Biodermal Anti Age Olie zit bijvoorbeeld een ruime hoeveelheid natuurlijke Canola Olie die de huid hydrateert en beschermt. Een goede gezichtsolie versterkt de werking van de huidbarrière en zorgt voor een stralende, sterke huid. Naast plantaardige oliën zijn natuurlijke vitamines ook een must in je gezichtsolie. Tocopheryl Acetate, een ingrediënt in de Biodermal Anti Age Olie, is een andere benaming voor natuurlijke vitamine E. Deze natuurlijke vitamine E ondersteunt en beschermt de huid tegen oxidatie.

Lichaamsolie

De naam zegt het al: lichaamsolie is te gebruiken over het gehele lichaam. Een lichaamsolie heeft vaak een dikkere substantie. De P-CL-E olie van Biodermal is een lichaamsolie die net zoals de Anti Age olie vitamine E en Canola olie bevat. Deze ingrediënten zorgen voor een gehydrateerde en beschermde huid. Daarnaast bevat deze lichaamsolie meer natuurlijke oliën. Zo helpt de Camelina olie de huidbarrière te versterken en biedt de Shea olie hulp om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De P-CL-E olie is geschikt voor lichaam en gezicht.

Hoe gebruik je een huidolie?

Huidolie kan zowel puur als in combinatie met een zonnecrème of dagcrème of nachtcrème worden gebruikt. Als je de huidolie puur op je gezicht gebruikt dien je hem aan te brengen ná het reinigen. Gebruik bijvoorbeeld de Anti Age Olie na het reinigen met een Reinigingsmousse of Micellair water. Na de olie gebruik je vervolgens een serum of crème. Een huidolie is ook perfect te mixen door een aantal druppels dagcrème of nachtcrème.

"Heerlijke olie die mijn huid lekker verzorgt. De olie is fijn te combineren met mijn anti age crème, zowel in de ochtend als in de avond. Het is inmiddels een onmisbare stap in mijn verzorgingsritueel geworden."

Marije over Anti Age Olie

Tips

Reinig de huid

Als je de huid niet goed reinigt ontstaan verstopte poriën en talgklieren, pukkeltjes en irritaties. Water lost vetdeeltjes niet goed genoeg op en is niet in staat make-up goed te verwijderen. Gebruik dus altijd goede reinigingsproducten!

Combineer met Anti Age Crème

Een paar druppeltjes Anti Age Olie in je dagcrème geeft je huid een extra boost. De vitamine E in de Olie versterkt de barrièrefunctie van de huid en biedt bescherming tegen de beschadiging van de huid door UV-straling.

Gerelateerde producten

Biodermal Anti Age Olie wordt beoordeeld met 5 sterren door onze gebruikers