Rode vlekjes

Bij gure weersomstandigheden, of een verkeerde huidverzorgingsroutine kan de huid snel geïrriteerd raken en kunnen er schrale of rode vlekken ontstaan. Vooral de wangen kunnen ruw aanvoelen. Het is belangrijk om de huid dan extra te ondersteunen met een crème die de huid beschermt, hydrateert en verzacht.

Producten

Wat zijn rode vlekken?

Bij gure weersomstandigheden of verkeerde huidverzorgingsroutine kan de huid snel gevoelig worden en kunnen er rode of schrale vlekken ontstaan. Vooral de wangen kunnen ruw aanvoelen. Het is belangrijk om de huid dan extra te ondersteunen met een crème die de huid beschermt, hydrateert en verzacht.

Hoe ontstaan rode vlekken?

Rode vlekjes op de huid kunnen verschillende oorzaken hebben. Gure of juist hele warme weersomstandigheden, een allergie voor een ingrediënt in cosmetica, of gebruik van veel verschillende producten door elkaar. Ook zijn er mensen waarbij er geen echte oorzaak is; mensen met een hoog-sensitieve huid die zich uit in rode vlekjes.

Hoe kun je rode vlekjes het beste verzorgen?

Rode vlekjes of rode vlekken in het gezicht zijn veelvoorkomend. Het is goed om erachter te komen wat de oorzaak is. Doorgaans hebben ze te maken met hitte of kou, maar ook verkeerd gebruik van cosmeticaproducten kan van invloed zijn. Een goede gezichtsverzorging is belangrijk om de huid extra te ondersteunen. Als je weet waar de oorzaak ligt kun je je verzorgingsritueel daarop afstemmen. Het hebben van rode vlekjes betekent niet dat je moet afzien van cosmetica-gebruik, maar betekent wel dat je bewust moet zijn van hetgeen je op je gezicht smeert. Vermijd daarom producten met ingrediënten waarvan het nut voor je huid onbekend is, maar gebruik producten met zoveel mogelijk huideigen ingrediënten.

Verzorgingsproducten van Biodermal

Speciaal voor rode vlekjes biedt Biodermal producten die de huid ondersteunen en voeden.

  • Een goede bescherming van de huid is essentieel. Biodermal Couperose Creme herstelt de huidbarrière en vormt een beschermende laag op de huid. Deze crème heeft een kalmerende werking op de rode huid en is niet vet.
  • Biodermal P-CL-E crème is ook uitermate geschikt om de rode huid te verzorging en te kalmeren. De crème herstelt de huidconditie, en kalmeert de rode huid.
  • Biodermal P-CL-E Fluide is ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. De multifunctionele fluïde is speciaal ontwikkeld voor uiteenlopende kleine huidproblemen en is geschikt voor alle huidtypen.

 

Biodermal Couperose Crème wordt beoordeeld met 5 sterren door onze gebruikers

"1 woord: WAUW! Heb door de jaren heen veel soorten zalfjes en soorten crèmes geprobeerd. Maar deze wint het makkelijk. Voelt goed aan, doet wat het moet doen! Top crème! "

Susan over de P-CL-E crème

Tips

P-CL-E CC fluïde

Direct zichtbaar minder rode vlekjes? Gebruik dan Biodermal P-CL-E CC fluïde. Alle verzachtende en probleemoplossende eigenschappen van P-CL-E met de camouflerende werking van een getinte dagcrème.

Gebruik een rijke crème

Bescherm je huid goed in de herfst en winter tegen de kou. Vooral wat rijkere crèmes zijn in dit seizoen geschikt.

Less is more

Less is more: Gebruik bij rode vlekjes eerder minder dan meer cosmeticaproducten.

Drink voldoende water

Drink ook in de herfst en in de winter voldoende water. Als binnen de verwarming aanstaat, is de luchtvochtigheid vaak laag en kan de huid uitdrogen. Een goede hydratatie is daarom belangrijk.

Gerelateerde producten

Blog

Biodermal header Couperose Creme

Rode wangen: hoe ontstaan ze en wat kun je ertegen doen?

Rode wangen, de meeste van ons hebben er weleens mee te maken gehad. Een gezonde blos kan er mooi uitzien, […]

Biodermal | 30 oktober 2017

lees meer
Test & Tell: een fluweelzacht fris gezicht

Test & Tell: een fluweelzacht fris gezicht

Anouk, wat vind je van de Biodermal P-CL-E creme en Ant Age cc creme? Naam: Anouk van der Meer Woonplaats: […]

Biodermal | 16 augustus 2016

lees meer