Rode vlekjes

Bij gure weersomstandigheden, of een verkeerde huidverzorgingsroutine kan de huid snel geïrriteerd raken en kunnen er schrale of rode vlekken ontstaan. Vooral de wangen kunnen ruw aanvoelen. Het is belangrijk om de huid dan extra te ondersteunen met een crème die de huid beschermt, hydrateert en verzacht.

Producten

Wat zijn rode vlekken?

Bij gure weersomstandigheden of verkeerde huidverzorgingsroutine kan de huid snel gevoelig worden en kunnen er rode of schrale vlekken ontstaan. Vooral de wangen kunnen ruw aanvoelen. Het is belangrijk om de huid dan extra te ondersteunen met een crème die de huid beschermt, hydrateert en verzacht.

Hoe ontstaan rode vlekken?

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van rode huidvlekken:

1. Gure weersomstandigheden of juist extreme hitte
2. Langdurig zonnen
3. Een allergie reactie voorop een ingrediënt in cosmetica
4. Het gebruik van veel verschillende producten door elkaar
5. Een hoog-sensitieve huid, wat zich uit in rode vlekjes
6. Stress

Rode vlekken door stress?

Je kunt ook rode vlekken in je gezicht krijgen door stress. Dit komt omdat je lichaam meer histamine en cortisol aanmaakt als je last hebt van stress. Denk je dat je hier last van hebt? Neem dan eerst even contact op met je huisarts, deze kan je het beste verder helpen

Waar kunnen deze rode vlekken ontstaan?

Rode vlekken door stress kunnen ook op een andere plek ontstaan dan alleen je gezicht. Ze komen namelijk ook voor op andere plekken op je lichaam. De meest voorkomende plekken zijn je nek, rug of benen.

Geen rode vlekken, maar kleine rode puntjes op je huid?

Deze rode stipjes op je huid kunnen ontstaan door onderhuidse bloeduitstortingen en verdwijnen meestal weer vanzelf. Als de rode stipjes niet verdwijnen is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts.

Hoe kun je rode vlekjes het beste verzorgen?

Roodheid in het gezicht komt vaak voor. Het is goed om erachter te komen wat de oorzaak is, zodat je rode vlekken op de juiste manier kunt verzorgen. Doorgaans hebben ze te maken met hitte of kou, maar ook verkeerd gebruik van cosmeticaproducten kan van invloed zijn. Een goede gezichtsverzorging is belangrijk om de huid extra te ondersteunen. Als je weet waar de oorzaak ligt kun je je verzorgingsritueel daarop afstemmen. Het hebben van rode vlekjes betekent niet dat je moet afzien van cosmetica-gebruik, maar betekent wel dat je bewust moet zijn van hetgeen dat je op je gezicht smeert.

Vermijd daarom producten met ingrediënten waarvan het nut voor je huid onbekend is, maar gebruik producten met zoveel mogelijk huideigen ingrediënten. Een rode vlekkerige huid verdwijnt niet van de ene of de andere dag, geef je huid rust om te kunnen herstellen.

Verzorgingsproducten van Biodermal

Speciaal voor rode vlekjes biedt Biodermal producten die de huid ondersteunen en voeden:

  • Biodermal P-CL-E crème is ook uitermate geschikt om de rode huid te verzorging en te kalmeren. De crème herstelt de huidconditie, en kalmeert de rode huid.
  • Biodermal P-CL-E Fluide is ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. De multifunctionele fluïde is speciaal ontwikkeld voor uiteenlopende kleine cosmetische huidproblemen en is geschikt voor alle huidtypen.

 

"1 woord: WAUW! Heb door de jaren heen veel soorten zalfjes en soorten crèmes geprobeerd. Maar deze wint het makkelijk. Voelt goed aan, doet wat het moet doen! Top crème! "

Susan over de P-CL-E crème

Tips

P-CL-E CC fluïde

Direct zichtbaar minder rode vlekjes? Gebruik dan Biodermal P-CL-E CC fluïde. Alle verzachtende en probleemoplossende eigenschappen van P-CL-E met de camouflerende werking van een getinte dagcrème.

Gebruik een rijke crème

Bescherm je huid goed in de herfst en winter tegen de kou. Vooral wat rijkere crèmes zijn in dit seizoen geschikt.

Less is more

Less is more: Gebruik bij rode vlekjes eerder minder dan meer cosmeticaproducten.

Drink voldoende water

Drink ook in de herfst en in de winter voldoende water. Als binnen de verwarming aanstaat, is de luchtvochtigheid vaak laag en kan de huid uitdrogen. Een goede hydratatie is daarom belangrijk.

Gerelateerde producten

Blog

Biodermal header Couperose Creme

Rode wangen: hoe ontstaan ze en wat kun je ertegen doen?

Rode wangen, de meeste van ons hebben er weleens mee te maken gehad. Een gezonde blos kan er mooi uitzien, […]

Biodermal | 30 oktober 2017

lees meer
Test & Tell: een fluweelzacht fris gezicht

Test & Tell: een fluweelzacht fris gezicht

Anouk, wat vind je van de Biodermal P-CL-E creme en Ant Age cc creme? Naam: Anouk van der Meer Woonplaats: […]

Biodermal | 16 augustus 2016

lees meer