Huidbehoefte

Rode vlekjes

Bij gure weersomstandigheden, of een verkeerde huidverzorgingsroutine kan de huid snel geïrriteerd raken en kunnen er schrale of rode vlekken ontstaan. Vooral de wangen kunnen hierdoor ruw aanvoelen. Het is belangrijk om de huid dan extra te ondersteunen met een crème die de huid beschermt, hydrateert en verzacht.

Wat zijn rode vlekken?

Rode vlekken zijn verkleuringen aan de oppervlakte van de huid. Deze rode vlekjes kunnen gepaard gaan met jeuk, schraalheid, schilfers of bultjes. Vaak zijn deze vlekjes onschuldig en trekken na verloop van tijd weer weg.

Illustratie van gezicht met huidprobleem rode vlekjes

Hoe ontstaan rode vlekjes in het gezicht?

Een precieze oorzaak voor rode vlekjes is lastig aan te wijzen, omdat er verschillende oorzaken zijn die tot deze vlekjes kunnen leiden, zoals:  

  • Weersomstandigheden. Zowel gure kou als extreme warmte kunnen voor roodheid zorgen. Ook je gezicht wassen met te warm water kan leiden tot rode vlekjes. 
  • Een allergische reactie (contactallergie) op de producten die je gebruikt. Dit kan betrekking hebben op je cosmetica producten, maar ook ontstaan door de parfum of het wasmiddel dat je gebruikt. Vaak verdwijnen de vlekjes of bultjes wanneer je stopt met het gebruik van die producten.  
  • Terugkerende en chronische stress kan ook invloed hebben op de huid en daarmee voor roodheid zorgen. Uitslag door stress hoort meestal na een paar dagen vanzelf weer te verdwijnen. 
  • Acne. Ontstoken talgkliertjes kunnen leiden tot puistjes, maar ook tot rode vlekjes in het gezicht.  

 

Lijken bovenstaande oorzaken niet de oorzaak te zijn voor jouw rode vlekjes? Schakel in dit geval een dermatoloog in. Zij kunnen vaak achterhalen of er wellicht sprake is van een andere oorzaak, bijvoorbeeld rosacea, couperose, of eczeem. 

Rode vlekken door stress?

Je kunt ook rode vlekken in je gezicht krijgen door stress. Dit komt omdat je lichaam meer histamine en cortisol aanmaakt als je last hebt van stress. Denk je dat je hier last van hebt? Neem dan eerst even contact op met je huisarts, deze kan je het beste verder helpen

Waar kunnen deze rode vlekken ontstaan?

Rode vlekken door stress kunnen ook op een andere plek ontstaan dan alleen je gezicht. Ze komen namelijk ook voor op andere plekken op je lichaam. De meest voorkomende plekken zijn je nek, rug of benen.

Geen rode vlekken, maar kleine rode puntjes op je huid?

Deze rode stipjes op je huid kunnen ontstaan door onderhuidse bloeduitstortingen en verdwijnen meestal weer vanzelf. Als de rode stipjes niet verdwijnen is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts.

Hoe kun je rode vlekjes het beste verzorgen?

Zorg dat je eerst achterhaalt wat de oorzaak is van de rode vlekken, zodat je jouw huid op de juiste manier kunt verzorgen. Het hebben van rode vlekjes hoeft niet te betekenen dat je moet afzien van cosmetica-gebruik, maar betekent wel dat je bewust moet zijn van hetgeen dat je op je gezicht smeert.

Kies daarom voor producten met zoveel mogelijk huideigen ingrediënten. Gebruik geen ingrediënten waarvan het nut voor je huid onbekend is, zoals alcohol en parfum. Behandel je huid met producten met hydraterende eigenschappen en zorg dat je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds je gezicht goed reinigt. Het beste is om je huid rust te geven door geen make-up te dragen, maar mocht je de vlekken wel willen camoufleren verkies dan getinte dagcrème boven foundation.

Een rode vlekkerige huid verdwijnt niet van de ene of de andere dag, geef je huid rust om te kunnen herstellen.

Biodermal producten bij rode vlekjes

Speciaal voor rode vlekjes biedt Biodermal producten die de huid ondersteunen en voeden:

  • Biodermal P-CL-E crème is ook uitermate geschikt om de rode huid te verzorging en te kalmeren. De crème herstelt de huidconditie, en kalmeert de rode huid.
  • Biodermal P-CL-E Fluide is ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. De multifunctionele fluïde is speciaal ontwikkeld voor uiteenlopende kleine cosmetische huidproblemen en is geschikt voor alle huidtypen.

 

1 woord: WAUW! Heb door de jaren heen veel soorten zalfjes en soorten crèmes geprobeerd. Maar deze wint het makkelijk. Voelt goed aan, doet wat het moet doen! Top crème!

Tips

P-CL-E CC fluïde

Direct zichtbaar minder rode vlekjes? Gebruik dan Biodermal P-CL-E CC fluïde. Alle verzachtende en probleemoplossende eigenschappen van P-CL-E met de camouflerende werking van een getinte dagcrème.

Gebruik een rijke crème

Bescherm je huid goed in de herfst en winter tegen de kou. Vooral wat rijkere crèmes zijn in dit seizoen geschikt.

Less is more

Less is more: Gebruik bij rode vlekjes eerder minder dan meer cosmeticaproducten.

Drink voldoende water

Drink ook in de herfst en in de winter voldoende water. Als binnen de verwarming aanstaat, is de luchtvochtigheid vaak laag en kan de huid uitdrogen. Een goede hydratatie is daarom belangrijk.

Blog

Rode wangen: hoe ontstaan ze en wat kun je ertegen doen?

Rode wangen: hoe ontstaan ze en wat kun je ertegen doen?

Rode wangen, de meeste van ons hebben er weleens mee te maken gehad. Een gezonde blos kan er mooi uitzien, […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen