Huidbehoefte

Extreem droge huid

Bij een zeer droge of extreem droge huid ontstaan schilfering, kloven, rode plekken en jeuk. Het lijkt vaker voor te komen tijdens de winter, maar naast de weersomstandigheden kan ook het verkeerd verzorgen van de huid een oorzaak zijn. Lees verder en ontdek wat je kunt doen bij een extreem droge huid.

Wat is een zeer droge huid?

Het hebben van een zeer droge huid is een veel voorkomende huidconditie die je bijvoorbeeld kunt herkennen aan het schilferen van de huid, het krijgen van kloven of het ontstaan van rode plekken. Dit kan zowel tijdelijk als chronisch van aard zijn.

Zo ontstaat een zeer droge huid

Een droge huid kan veel verschillende externe en interne oorzaken hebben. Vaak ontstaat een extreem droge huid doordat je huid is beschadigd, waardoor de hydraterende eigenschappen van je huid niet (voldoende) werken. Ook kan deze huidconditie verband hebben met eczeem of het gevolg zijn van een virus of bacterie. Door de juiste producten te gebruiken kun je een droge huid vaak goed beheersen.

Maar er zijn ook externe factoren die een rol kunnen spelen in het onttrekken van vocht aan de huid zoals koude temperaturen, de centrale verwarming en airconditioning.

Herken de extreem droge huid

Vraag jij je af of je een extreem droge huid hebt? Check dan de onderstaande kenmerken:

  • Rode, schilferige huid die gespannen en ruw aanvoelt
  • Fijne, zichtbare lijntjes op de huid
  • Aanwezigheid van kloven
  • Jeukende en/of geïrriteerde huid

Illustratie van gezicht met huidprobleem extreem droge huid

Bij wie komt het voor?

Een extreem droge huid kan bij elke leeftijd en huidtype ontstaan, maar komt vaker voor bij de rijpere huid. Daarnaast maakt 90% van de zwangere vrouwen huidveranderingen door gedurende de zwangerschap. Huidveranderingen kunnen in allerlei vormen ontstaan waaronder ook een extreem droge huid. 

Zo los je het op!

Gebruik bij een droge huid producten die rijk zijn aan huideigen ingrediënten en antioxidanten. De crème moet vocht en vetten aan de huid toevoegen. Gebruik bij voorkeur producten die hypoallergeen zijn en weinig parfum, alcohol of zeep bevatten. Ga je huid niet scrubben om van de schilfers af te komen, hierdoor kun je namelijk je huidbarrière nog verder aantasten.

Crème voor de zeer droge huid

Bij Biodermal vind je meerdere producten die geschikt zijn voor de zeer (of extreem) droge huid:

  • Biodermal P-CL-E crème. Uitermate geschikt om de droge huid zowel overdag als ’s nachts de verzorging te geven waar het om vraagt. De crème herstelt de huidconditie en herstelt en voedt de droge huid. 
  • Biodermal P-CL-E olie. Bevat een natuurlijke combinatie van natuurlijke en voedende oliën die de huid versoepelen en hydrateren.

Hoe voorkom je dat je huid opnieuw droog wordt?

Wanneer het is gelukt om je extreem droge huid te herstellen, wil je natuurlijk voorkomen dat je hier in de toekomst nog eens mee te maken krijgt. Daarom hebben we voor jou de volgende tip: 

  • Zorg dat je niet te lang (en te heet!) doucht of baddert.
  • Blijf gebruik maken van een milde douchegel. 
  • Smeer je altijd in met een dagcrème met SPF, ook in de winter! 

(Extreem) Droge huid en de zon

UV-straling van de zon kan de huid nog eens extra uitdrogen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de huid genoeg vocht vasthoudt. Onze Zonnelotion voor de Droge tot Zeer Droge Huid SPF50+ biedt intensieve hydratatie en bescherming in de zon.

Overstappen naar nieuwe producten? Check dan voor de zekerheid altijd de ingrediënten die het product bevat.

Meer weten over de verschillende huidtypes? Lees dan ook over de droge huid of de gevoelige huid.

Heel erg tevreden. Mijn gevoelige huid reageert er goed op. Fijn uit te smeren en voelt niet vet aan.

Yvette over de Droge & Gevoelige huid Dagcrème Online kopen

Blog

Droge handen: voorkomen en verzorgen

Droge handen: voorkomen en verzorgen

Heb jij ook zulke droge handen? Dit heeft vaak te maken met het winterse weer. Het gure en koude weer […]

Lees dit artikel

Welkom P-CL-E olie: olie met natuurlijke ingrediënten

Welkom P-CL-E olie: olie met natuurlijke ingrediënten

Ook zo’n fan van de P-CL-E producten? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Biodermal presenteert de P-CL-E olie. Deze […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen