Huidbehoefte

Zwangerschapsmasker

Een zwangerschapsmasker is een verstoring van het pigment waarbij donkerbruine vlekken op de huid ontstaan. Pigmentvlekken die tijdens de zwangerschap ontstaan, noemen we ook wel een zwangerschapsmasker. Een zwangerschapsmasker ontstaat onder invloed van zwangerschapshormonen en wordt versterkt onder invloed van zonlicht en hitte.

Wat is een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd, is een donkerbruine verkleuring van de huid. Deze donkerbruine verkleuring zijn pigmentvlekken die tijdens de zwangerschap ontstaan. Een zwangerschapsmasker is gelukkig niet gevaarlijk. Wel zijn de pigmentvlekken vaak opvallend en kunnen daarom als vervelend worden ervaren.

Waar komt een zwangerschapsmasker voor?

Een zwangerschapsmasker komt vooral voor op het voorhoofd, de wangen, de slapen, rond de ogen en op de bovenlip. Soms ontstaan de vlekken ook in de hals en op de armen.

Illustratie van gezicht met huidprobleem zwangerschapsmasker

Hoe ontstaat een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker ontstaat waarschijnlijk door een stijging van de oestrogeenspiegel tijdens de zwangerschap. Deze stijging van oestrogeen stimuleert de aanmaak van pigment. Daarnaast ontstaat een zwangerschapsmasker vooral na blootstelling van de huid aan zonlicht. Deze factoren samen kunnen leiden tot een verhoogde activiteit van de pigmentcellen met als gevolg een toename in de pigmentproductie.

Vanaf welke week ontstaat een zwangerschapsmasker?

Meestal ontwikkelt een zwangerschapsmasker zich vooral in het 2e en 3e trimester van de zwangerschap. Over het algemeen verdwijnt een zwangerschapsmasker weer geleidelijk binnen enkele maanden na de bevalling. Wanneer een vrouw opnieuw zwanger wordt bestaat er een kans dat ze opnieuw een zwangerschapsmasker ontwikkelt. Soms is de verkleuring een tweede keer intenser en donkerder dan bij de voorgaande zwangerschap.

Wat te doen tegen een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker verdwijnt meestal vanzelf weer. Dit kan wel een tijdje duren. Door de huid tijdens een zwangerschap en in de maanden daarna goed te beschermen kan je het risico op een zwangerschapsmasker verminderen. Daarnaast zijn er anti-pigment ingrediënten om de zichtbaarheid van hyperpigmentatie, zoals een zwangerschapsmasker, te verminderen.

Zwangerschapsmasker verminderen

Je kunt een zwangerschapsmasker helaas niet helemaal voorkomen. Er zijn wel factoren die een zwangerschapsmasker kunnen verergeren. De grootste factor voor het ontstaan van een zwangerschapsmasker is de zon. Gebruik daarom altijd een crème met een hoge SPF met UVA- én UVB-bescherming om een zwangerschapsmasker te voorkomen. Kies daarnaast voor producten met effectieve en bewezen anti-pigment ingrediënten zoals niacinamide, tetrapeptide-30 en marine planktonextract om de zichtbaarheid van een zwangerschapsmasker te verminderen:

  • Niacinamide verheldert de huidteint, egaliseert de huidtextuur en helpt een te veel aan pigment verminderen.
  • Tetrapeptide-30 vermindert een zwangerschapsmasker effectief door de oorzaken van overmatige pigmentproductie aan te pakken.
  • Marine planktonextract, rijk aan N-acetyl glucosamine, en vitamine C vermindert een zwangerschapsmasker effectief door de oorzaken van overmatige melanineproductie aan te pakken.

 

Exfoliërende ingrediënten

Maak hyperpigmentatie, zoals een zwangerschapsmasker, minder zichtbaar met mild exfoliërende ingrediënten zoals papaine en polyhydroxyzuur om dode huidcellen te verwijderen en daarmee pigmentvlekken minder zichtbaar te maken. Beiden ingrediënten zijn geschikt voor de gevoelige huid en daarom ideaal voor tijdens de zwangerschap.

Crème voor het verminderen van een zwangerschapsmasker

Er zijn verschillende crèmes en serums die de zichtbaarheid van een zwangerschapsmasker verminderen. Het is belangrijk dat je een volledige routine volgt met producten die optimaal samenwerken met de huid. De nieuwe pigmentlijn bevat een serum, dagcrème én nachtcrème voor het verminderen van hyperpigmentatie, zoals een zwangerschapsmasker:

Biodermal Pigment Dagcrème

Biodermal Pigment Dagcrème met SPF 50, niacinamide en tertrapeptide-21, voorkomt en vermindert hyperpigmentatie, zoals een zwangerschapsmasker. Deze dagcrème bevat een verhoogde concentratie UVA-filters wat helpt tegen schadelijke UV-straling – de belangrijkste oorzaak van overmatige melanineproductie.

Biodermal Pigment Serum

Biodermal Pigment Serum pakt de oorzaak van pigmentvlekken aan met een extra hoge concentratie niacinamide van 10%. Het exfolieert mild met 2% PHA om dode huidcellen te verwijderen en daarmee pigmentvlekken minder zichtbaar te maken.

Biodermal Pigment Nachtcrème

Biodermal Pigment Nachtcrème vermindert hyperpigmentatie door de celvernieuwing van de huid te stimuleren en overmatige melanineproductie te verminderen. Deze nachtcrème bevat naast effectieve anti-pigment ingrediënten ook een ingrediënt als hyaluronzuur voor intensieve en langdurige hydratie.

Hét powertrio tegen pigmentvlekken die optimaal samenwerken met de huid om hyperpigmentatie te voorkomen en verminderen. Speciaal ontwikkeld om elkaar aan te vullen en zichtbaar resultaat te geven na 4 weken.

Tips

Gebruik altijd een hoge SPF

Bescherm de huid altijd met een crème met een hoge SPF, bij voorkeur een SPF 50+.

Gebruik een creme met UVA-en UVB-filters

Breedspectrum UVA- en UVB-filters helpen je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling, wat de belangrijkste oorzaak is van overmatige melanineproductie.

Gebruik een crème met speciale anti-pigment ingrediënten

Biodermal heeft een effectieve routine met 3 producten, die optimaal samenwerken met de huid om pigmentvlekken te voorkomen en verminderen. Deze producten bevatten bewezen anti-pigment ingrediënten om elkaar aan te vullen en zichtbaar resultaat te geven na 4 weken.

Vermijd zo veel mogelijk de zon

Vrouwen die al pigmentvlekken hebben, kunnen de zon tijdens hun zwangerschap beter helemaal vermijden om een zwangerschapsmasker te voorkomen.

Blog

De juiste huidverzorging bij zwangerschapskwaaltjes

De juiste huidverzorging bij zwangerschapskwaaltjes

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam en daarmee ook je huid. Zo kan je verschillende zwangerschapskwaaltjes ervaren die in relatie […]

Lees dit artikel

Hoe kan je striemen tijdens je zwangerschap voorkomen?

Hoe kan je striemen tijdens je zwangerschap voorkomen?

Striae, striemen of een zwangerschapsstreep: voorkomen of verzorgen? Een stralende huid tijdens je zwangerschap? Voor veel vrouwen blijkt dit een […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen