Categorie

Huidtypen

Geen huid is gelijk. Iedere huid beschikt over een eigen natuurlijke kracht, heeft haar eigen gevoeligheid en sterke en minder sterke eigenschappen. Het is belangrijk om te weten waar jouw huidtype behoefte aan heeft en je gezichtsverzorging daar zorgvuldig op af te stemmen. Lees verder en ontdek welk huidtype jij hebt.

Welk huidtype heb jij?

De normale huid

Dit huidtype voelt zacht en soepel aan. De poriën zijn weliswaar zichtbaar, maar niet verwijd. De normale huid heeft een gelijkmatige, matte glans.

De droge huid

Bijna 25% van alle mensen heeft een droge huid. De huid is vaak dun, de poriën zijn nauwelijks zichtbaar en de huid produceert weinig talg. In de vochtarme huid ontstaan snel rimpeltjes en droogtelijntjes. De huid voelt gespannen en ruw aan. Er is sprake van een verstoorde huidbarrière (= een aangetaste hydro-lipidenlaag) en/of tekort aan Natural Moisturizing Factor (NMF), zeg maar de natuurlijke vochtigheidsgraad van de huid. Een droge huid kan er ook snel geïrriteerd, schilferig en rood uitzien. Lees ook over de extreem droge huid.

Gecombineerde huid

Veel mensen hebben een combinatie van huidtypen. Zo kan de huid op de wangen droog zijn terwijl de T-zone glimt omdat daar een overdaad aan sebum (talg) wordt geproduceerd.

De gevoelige huid

Bij gebruik van verkeerde cosmetica en een teveel aan zonlicht, zal dit huidtype snel geïrriteerd zijn. De gevoelige huid  ziet er vaak schilferig, vlekkerig en rood uit. De gevoelige huid is meestal ook bijzonder droog. Mensen met een gevoelige huid reageren vaak sterk op weersveranderingen.

Vette huid

De vette huid glimt vaak en dan vooral op de neus, het voorhoofd en de kin, de T-zone. De poriën zijn vergroot, en er is sprake van een te grote talgafscheiding. De huid heeft last van mee-eters en plotseling uitbrekende puistjes. De teint is meestal vaal en flets. Het voordeel van dit huidtype is dat er minder snel rimpelvorming optreedt. Een vette huid is namelijk dikker dan een gewone of droge huid.

De rijpere huid

Dit huidtype ontstaat door de gevolgen van het ouder worden. De huid wordt droger, is dunner en er ontstaan sneller rimpels. Het is vaak moeilijk aan te geven wanneer je kunt spreken van een rijpere huid. Er bestaat geen vaste leeftijdsindicatie voor. Het kan van persoon tot persoon sterk verschillen op welke leeftijd de veroudering intreedt. Het is afhankelijk van huidconditie, levenswijze en huidverzorging. We spreken in de regel van een rijpere huid vanaf de leeftijd vanaf 35-40 jaar.

Is jouw huid droog of vochtarm?

Er is een groot verschil tussen een droge en gedehydrateerde huid, terwijl ze eigenlijk hetzelfde aanvoelen: droog. Wat is het verschil? Droge huid: is een huidtype en is genetisch bepaald: je hebt het wel of niet. Een droge huid kenmerkt zich door een tekort aan talg (vet) en voelt overal droog, ook op handen en hoofdhuid. Daarnaast is de huid gevoelig voor vroegtijdige veroudering. Een droge huid heeft constant voeding nodig en heeft daarbij een behoefte aan zeer olierijke producten. Vochtarme huid: is een huidconditie en kan bij iedereen voorkomen. Een vochtarme huid kenmerkt zich door een gebrek aan water en kan vet en droog tegelijk aanvoelen. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals omgeving en voeding kun je last krijgen van een vochtarme huid. Zorg voor het gebruik van hydraterende producten.

Invloed van de seizoenen op je huid

Door de wisseling van de seizoenen en de weersomstandigheden kunnen je huidtype en je huidconditie veranderen. Veel mensen hebben in de herfst en winter een drogere huid dan in de zomer. Zij hebben dan behoefte aan vollere, meer voedende huidverzorgingsproducten in deze jaargetijden.

Goeie creme. Je hoeft niet veel te gebruiken. Gebruik hem elke avond. Geen trekkerige huid meer.

Mandy over Droge & Gevoelige huid nachtcrème

5 verzorgingstips voor jou!

Hydrateer je huid

Drink minimaal twee liter water per dag voor optimale hydratatie. Let op je voeding. Gezond en gevarieerd eten zorgt voor optimale toevoer van voedingsstoffen voor je huid.

Combineer de juiste producten

Gebruik een dagcrème en nachtcrème in combinatie met oogcrème. Die revitaliseert en verzorgt de extra gevoelige huid rond de ogen.

Denk om je nachtrust

Rust is goed voor de rijpere huid. De celgeneratie is ’s nachts, tijdens de slaap, het hoogst.

Blijf bewegen

Door voldoende beweging wordt de doorbloeding gestimuleerd, wat een gunstige invloed heeft op de conditie van de rijpere huid.

Goed smeren

Breng de nachtcrème ook royaal aan op de huid van hals en decolleté. Zo kan ook die huid ’s nachts extra herstellen.

Verzorgingsproducten

Wanneer je verzorgingsproducten kiest, houd dan rekening met jouw specifieke huidtype. Je huid biedt bescherming en vervult een aantal essentiële functies. Het is belangrijk om er goed voor te zorgen. Omdat elk huidtype anders is, heeft elke huid een andere speciale behoefte. Stem jouw verzorgingsproducten hierop af voor een optimale ondersteuning van de natuurlijke kracht van de huid. Bekijk het product assortiment van Biodermal en filter op huidtype of huidprobleem.

Meer informatie over je huidtypen?

Hieronder vind je een overzicht van veel voorkomende huidtypen met onder andere weetjes en verzorgingstips. Of lees meer informatie over de huid in het algemeen en de opbouw van de huid.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen