Huidtype

Vette huid

Een vette huid is vaak een rechtstreeks gevolg van een verhoogde talgproductie. Een vette gezichtshuid kan erg vervelend zijn, zeker wanneer het zich uit in puistjes, mee-eters of een glimmend gezicht. Met de juiste huidverzorging kun je een vette huid of een glimmend gezicht voorkomen.

Vette huid

Producten

Hoe herken je een vette huid?

Een vette huid ziet er vaak glimmend uit, zeker rondom de neus, de kin en het voorhoofd, ook wel de T-zone genoemd. Vaak zijn mee-eters of puistjes zichtbaar op de huid, met name op de neus, kin en voorhoofd. De huid voelt vaak vettig aan en dit wordt gedurende de dag steeds erger. Bij een vette huid blijft make-up vaak moeilijker zitten.

Hoe ontstaat een vette huid?

Een vette huid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan aanleg zijn, maar ook de hormonale veranderingen zoals schommelingen tijdens de pubertijd, gebruik van anticonceptie of zwangerschap kunnen bijdragen aan een vette huid. Een vette huid vertoont vaak onzuiverheden. Dit wordt veroorzaakt door een te hoge talgproductie waardoor de huid niet in staat is de overvloed aan talg te verwerken. De poriën zijn verwijd en raken snel verstopt. Zo kunnen puistjes of mee-eters gemakkelijk ontstaan.

Hoe kun je een vette huid het beste verzorgen?

Het is belangrijk de vette huid in balans te brengen. Verzorg je huid bij voorkeur niet met producten die de huid uitdrogen of irriteren. Ze geven je in eerste instantie het gevoel dat ze de huid helpen maar op de lange termijn verergeren dergelijke producten een vette huid.

Reiniging van de vette gezichtshuid

Een goede reiniging is erg belangrijk voor een vette huid. Kies geen agressieve zeepproducten. Deze stimuleren de talgklieren juist extra waardoor de huid nog vetter wordt. Reinig een vette huid zowel in de ochtend als avond met een mild- in water oplosbaar- reinigingsproduct, zoals de Biodermal Face Gel.

Verzorgingsproducten voor de vette huid

Voor de juiste verzorging van de vette huid biedt Biodermal verschillende producten. Van specifieke reinigingsproducten tot een crème voor de vette huid.
• Reinig de vette huid twee keer per dag met een in water oplosbare reiniger, zoals de Biodermal Face Gel . Deze parfumvrije reiniger spoel je volledig van het gezicht zodat er geen residu achterblijft.
• Na het reinigen kan je de puistjes en plekjes extra verzorgen met de Biodermal Crème bij Puistjes en Onzuiverheden. Goed laten intrekken. De crème zuivert, verzacht en hydrateert de onrustige delen.
• Gebruik dagelijks de Biodermal Vette & Gemengde huid crème. De crème matteert, hydrateert en verzorgt de huid. Tevens is de crème een goede basis voor make up.

Ontdek onze Vette en Gemengde huid lijn hier.

Wat te doen tegen een vette huid?

Bij een vette huid is het dus belangrijk om de huid weer in balans te brengen. Een vette huid ontstaat door een verhoogde talgproductie. Je huid regelmatig reinigen met een milde reiniger en insmeren met een crème speciaal voor de vette en gemengde huid zal daarbij zeker helpen.

Biodermal Vette en Gemengde huid Crème wordt beoordeeld met 3 sterren door onze gebruikers

Fris en goed reinigende gel! Goede combi met de Crème bij puistjes en onzuiverheden.

Marjolijn over de Face gel

Tips

Blijf van je puistjes af

Last van puistjes of mee-eters? Blijf er van af! Uitdrukken veroorzaakt littekentjes. Belangrijke presentatie, sollicitatiegesprek of huwelijk? Prik dan met steriel naaldje in de huid boven het puistje en druk heel voorzichtig uit met schone handen en een tissue.

Gebruik producten met talk

Glimmende huid? Let er op dat er talk zit in de producten die je gebruikt. Talk absorbeert talg en vet op de huid en matteert daardoor.

Wees kritisch

Kijk kritisch naar de huidverzorgingsproducten die je gebruikt. Vaak is een vette, glimmende huid het gevolg van te veel of verkeerde verzorgingsproducten. De Biodermal verzorging voor de vette & gemengde huid is perfect geschikt voor het reinigen, verzorgen en herstellen van een vette huid.

Blog

Glimmende huid: zo kies je de juiste huidverzorging

Glimmende huid: zo kies je de juiste huidverzorging

De één heeft er meer en vaker last van dan de ander: een glimmende & glanzende huid. Vooral in de […]

Lees dit artikel

Puistjes: wat zijn de oorzaken en hoe kom je van ze af?

Puistjes: wat zijn de oorzaken en hoe kom je van ze af?

Iedereen kent ze wel, die vervelende witte kopjes of rode bultjes op de huid. Ja: we hebben het hier over […]

Lees dit artikel

Hebben jullie ook producten voor een vette en/of gemengde huid?

Ja, namelijk Biodermal vette & gemengde huid crème. Daarnaast heeft Biodermal voor de vette en/of gemengde huid ook andere producten. Bijvoorbeeld reinigingsproducten. Het is bij dit huidtype erg belangrijk om geen agressieve zeepproducten te gebruiken. Deze stimuleren de talgklieren juist extra waardoor de huid nog vetter wordt. Biodermal Face Gel is een zeer milde, zeep- en parfumvrije formule speciaal geschikt voor dit huidtype.

Twijfel je of andere producten ook gebruikt kunnen worden bij jouw huidtype? Stel je vraag dan aan de Biodermal Huidlijn: 0800-2463376 (gratis)

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen