Oogcrème

Wil je een mooie egale huid rondom je ogen? Of de sporen van vermoeidheid uitwissen? Een oogcrème of oogserum is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van de kwetsbare ooghuid. Na gebruik voelen je ogen weer fris en vitaal aan.

Producten

Eigenschappen van de huid rond de ogen

• De huid rondom de ogen is heel dun en daardoor zeer kwetsbaar en nog gevoeliger dan de rest van het gezicht. • Ook bevat de huid weinig talgkliertjes • De huid rond de ogen beweegt veel door de vele spiertjes (22!) die voortdurend in beweging zijn. • De ooghuid laat vaak de eerste tekenen van huidveroudering en vermoeidheid zien. Dit is snel zichtbaar omdat deze huid vaak te lijden heeft onder droogheid en dehydratatie.

Hoe gebruik je een oogcrème?

Omdat de ooghuid gevoelig en droog is, is het is van belang om oogcrème voor een droge huid en/of gevoelige huid te gebruiken die speciaal op de ooghuid zijn aangepast en zeer mild zijn. Oogcrème aanbrengen dient zachtjes en bij voorkeur met zacht kloppende bewegingen te gebeuren. Breng oogcrème aan op het benige gedeelte van de oogcontour en klop het zachtjes in richting de buitenkant.

Vanaf welke leeftijd moet ik speciale oogcrèmes gaan gebruiken?

Een oogcrème kun je in principe op elke leeftijd gebruiken. De ooghuid is zeer kwetsbaar en kan daardoor gevoelig en droog aanvoelen. Een oogcrème kan de huid dan verzachten en voeden. Daarnaast kan een oogcrème ook gebruikt worden om huidveroudering tegen te gaan. Meestal worden de eerste dunne lijntjes zichtbaar vanaf het 25e levensjaar.

Verzorgingsproducten voor de ooghuid

• De basisvereiste om je huid optimaal te verzorgen is een zuivere huid. Verwijder oog make-up met de milde oog make-up remover; geschikt voor zelfs de meest gevoelige ogen.

• Voor de bescherming van de kwetsbare ooghuid en om huidveroudering te verminderen is de Biodermal Oogcrème zeer geschikt.

• Ben je op zoek naar een intensieve anti-rimpelverzorging speciaal voor de ooghuid? Het Anti Age oogserum verstevigt niet alleen de kwetsbare huid rondom de ogen, ook helpt het bij het verminderen van rimpels en de zichtbaarheid van wallen.

"Mijn schoonheidsspecialiste erkent! Nog geen rimpel te bekennen op mijn 41! Fijne crème makkelijk op te brengen. "

Clasina over Oogcrème

Tips

Zet niet te veel druk

Klop een oogcrème of oogserum bij voorkeur met je ringvinger in. Dit is de zwakste vinger van je hand zodat je niet te veel druk kan uitoefenen.

Wrijf niet te hard

Gebruik een speciale remover om je oog make-up te verwijderen. Ga zacht te werk, en wrijf vooral niet. Wrijven kan de huid beschadigen.

Stimuleer de bloedsomloop

Gezwollen oogleden of diepe wallen? Leg een theelepel minimaal 15 minuten in de vriezer en leg deze vervolgens met de holle kant tegen je oogleden. Kou stimuleert de bloedsomloop en laat de zwelling afnemen.

Eet gezond!

Gezonde ogen? Eet voeding met voldoende antioxidanten (blauwe bessen, groene thee, druiven…) en Vitamine A (wortels, tomaat, paprika, spinazie…). Zorg daarnaast voor voldoende nachtrust. De term schoonheidsslaapje komt écht ergens vandaan.

Gerelateerde producten

Biodermal Oogcrème wordt beoordeeld met 5 sterren door onze gebruikers