After sun

Natuurlijk smeer jij je altijd goed in met zonbescherming! Maar toch kan het gebeuren dat een plekje hebt overgeslagen of je zonnebrandcrème na het zwemmen eraf is gegaan. Ai, verbrand! Om je huid goed te verzorgen, is het van belang dat je je huid een handje helpt met hydraterende verzorging. Dit doe je door de huid in te smeren met een After Sun. Benieuwd hoe After Sun werkt en waar het nog meer goed voor is? Lees dan snel verder

Producten

Hoe werkt Biodermal After Sun?

Het gebruik van een After Sun product kan gezien worden als een verkoelend bad voor de huid die langdurig is blootgesteld aan de zon. Een goede After Sun hydrateert, verkoelt en kalmeert je huid na een dag zonnen. Daarnaast vertraagt een After Sun ook het vervellingsproces.

Waarom gebruik je Biodermal After Sun?

Het gebruik van After Sun heeft verschillende voordelen. Voor het gemak hebben we de voornaamste hieronder voor je op een rijtje gezet:

1. After Sun hydrateert je huid

Wanneer je gaat zonnen, daalt het vochtgehalte in je huid. Hierdoor kan de elasticiteit van je huid achteruitgaan. Dit kan rimpels tot gevolg hebben. After Sun hydrateert je huid na verbranding en voorkomt verdere uitdroging van je huid.

2. After Sun verzacht je huid

After Sun bevat verzachtende ingrediënten zoals provitamine B5 en glycerine. Deze stofjes kalmeren je huid, zorgen voor een hydratatie en helpen bij de verzachting van je pijnlijke rode huid.

3. After Sun helpt huidveroudering tegen te gaan

Als je in de zon zit, komen er vrije radicalen in de huid vrij. Dit zijn moleculen in je lichaam die een elektron missen. Veel van deze vrije radicalen kunnen zorgen voor veroudering van je huid. Je huid bevat van nature antioxidanten die vrije radicalen kunnen neutraliseren.

In de Biodermal After Sun zit Tocopheryl Acetate, oftewel het antioxidant vitamine E. Dit ingrediënt helpt ook tegen vroegtijdige huidveroudering

4. After Sun kan helpen bij het behoud van je bruine kleurtje

Biodermal After Sun bruinverlengende melk kalmeert niet alleen je huid, maar zorgt ook voor behoud van je bruine teint. Dit komt omdat het verrijkt is met het Total Tanning System (TTS). Dit stimuleert je de natuurlijke productie van melanine, het stofje dat voor je bruine kleurtje zorgt.

Hoe kun je Biodermal After Sun het beste gebruiken?

Bij het gebruik van After Sun is het belangrijk dat je niet zuinig te werk gaat. Smeer jezelf goed en royaal in. Voelt je huid na een tijdje weer droog aan? Smeer jezelf dan weer opnieuw in.

After Sun na het douchen

Op zoek naar een manier om je huid goed te verkoelen en te verzorgen? Neem dan na het zonnen eerst een lauwwarme douche en smeer je huid daarna in met After Sun. Hierdoor koelt je huid eerst echt goed af en krijgt je pijnlijke huid een optimale verzorging

After Sun voor je kinderen

Een kinderhuid is kwetsbaarder in de zon dan de huid van een volwassene. Daarom moet je de huid van een kind altijd goed beschermen met zonbescherming met een hoge SPF. Komt het onverhoopt toch voor dat je kind verbrand is? Dan is het van belang dat je die huid goed verzorgt. Laat je kind eerst een lauwwarm bad nemen en dep de huid voorzichtig droog. Smeer de huid dan in met een royale laag After Sun en trek je kind een wijd, katoenen shirt aan dat de huid zo min mogelijk irriteert.

Kan ik een gewone bodylotion gebruiken in plaats van een After Sun?

Als je huid wat rood is of zelfs verbrand, is het belangrijk haar te verkoelen. Een bodylotion of bodymelk brengt een laagje vetstoffen aan op je huid. Hierdoor wordt opgeslagen zonnewarmte in je huid juist behouden en blijft de zonnewerking gewoon doorgaan. After Sun producten zijn dusdanig ontwikkeld om de huid direct te verkoelen en te hydrateren bij zonnebrand. Deze producten bevatten geen vetten en verzachten de door zon aangetaste huid. Bijvoorbeeld Biodermal Bruinverlengende After Sun Melk.

"Heerlijke verkoelende after sun. Werkt goed na een warme zomerdag of als je huid verbrand is."

Suus over After Sun verkoelende gel

Tips

Wat kun je doen als je verbrand bent?

Als je erg verbrand bent, raakt de vochtbalans van je lichaam verstoord. Drink daarom voldoende water om je vochtbalans sneller weer op peil te krijgen. Kijk voor meer tips op onze pagina over zonverbranding.

Kun je vervellen verminderen?

Helaas kun je vervellen niet verminderen, alleen voorkomen. Dit doe je door jezelf altijd goed in te smeren zodat je minder kans hebt om te verbranden. Ben je eenmaal aan het vervellen? Geef je huid dan even rust om goed te herstellen door de zon te vermijden.

Hoe kun je veilig zonnen?

Zoek jij deze zomer het strand op? Smeer je dan altijd in met een hoge factor zonbescherming en zoek tussen 12:00 en 15:00 de schaduw op. Dan is de zonsterkte namelijk het sterkst. Lees onze pagina over veilig zonnen. Hier staat stap voor stap uitgelegd hoe je het beste veilig kan zonnen

Gerelateerde producten

Blog

Header Biodermal Aftersun

Aftersun na de zon: nodig of niet?

Na de lange donkere dagen van de winter, kijken we met zijn allen uit naar het voorjaar en de zomer. […]

Biodermal | 4 augustus 2017

lees meer
snel bruin zon

Tips om langer bruin te blijven

Hoe blijf je langer bruin na je vakantie? Na een zonnige vakantie of een zonnebank kuurtje zie je er altijd […]

Biodermal | 10 augustus 2016

lees meer

After Sun producten van Biodermal

Alle Biodermal After Sun producten zijn zo samengesteld dat de natuurlijke kracht van de huid wordt ondersteund en hersteld.
• Blij met je bruine kleur? Biodermal Bruinverlengende After Sun bodymelk is speciaal ontwikkeld om de zorgvuldig opgebouwde bruining zo lang mogelijk te behouden.
• Op zoek naar extra verkoeling na het zonnen? Biodermal After Sun Verkoelende Gel-Crème zorgt na een dag zonnen voor verkoeling en kalmering van de huid bij overmatige blootstelling aan de zon of een verbrandde huid door de zon.