Zon

Zon en de huid

Zonlicht geeft energie en stimuleert de aanmaak van vitamine D. Het liefst zit je misschien wel de hele dag buiten om te genieten van de zon! Helaas heeft te veel zon op je huid ook nadelen. Je huid kan door te veel zon namelijk verbranden en daardoor huidschade oplopen. Hoe kun je jezelf dan het beste beschermen? En wat is het verschil tussen alle zonproducten? Wij hebben alles over zonbescherming voor je op een rijtje gezet.

Bescherm jezelf tegen UVA én UVB straling

Wist je dat er twee soorten UV-straling zijn? Dit zijn UVA en UVB straling. De UVB stralen zorgen voor dat bruine kleurtje, of zelfs het verbranden van je huid. UVA stralen zijn vaak de grote veroorzaker van huidveroudering en rimpels. Deze UVA stralen komen zelfs door glas heen. Bescherm jezelf dus goed tegen beide stralen en smeer je huid dus altijd goed in!

Soorten zonbescherming

Als je kiest voor een zonbescherming dan moet je eerst een keuze maken tussen de verschillende soorten. Kies bijvoorbeeld uit:

Zonnebrandcrème
Zonnespray
Zonneolie

Wat is nu precies het verschil tussen al deze vormen? Wij zetten het voor je op een rij.

Zonnebrandcrème

Veel mensen kennen de standaard zonnebrandcrème. Dit is een crème die vaak op waterbasis is en een SPF, oftewel Sun Protection Factor, bevat. Smeer regelmatig een ruime hoeveelheid zonnebrandcrème op je huid om jezelf te beschermen tegen de zon. Wil je verzekerd zijn van de beste bescherming? Kies dan voor een crème met een SPF die past bij jouw huidtype!

Zonnespray

Zonnespray is een zonbescherming die vloeibaarder is dan zonnebrandcrème. Hierdoor kun je het gemakkelijk op je huid sprayen. Net zoals zonnebrandcrème is zonnespray verkrijgbaar in verschillende soorten SPF. Wil je meer weten over de voordelen van dit type zonbescherming? Neem dan een kijkje op onze pagina over zonnebrandspray.

Zonnebrandolie

Zonnebrandolie kenmerkt zich door het feit dat het een product op olie basis is, in plaats van op waterbasis. De zonnebrandolie van Biodermal stimuleert ook nog eens het natuurlijke bruiningsproces. Dit komt omdat er een bruiningsbooster is toegevoegd aan zonnebrandolie. Verbrand je snel? Dan is zonnebrandolie misschien niet de beste optie. Deze bevat vaak een lagere SPF. Kies in plaats daarvan voor een zonnebrandcrème of -spray met een hogere SPF.

Welke SPF zonbescherming heb je nu nodig?

Als je eenmaal een soort zonbescherming hebt gekozen die het beste voor jou werkt, is het van belang dat je de juiste SPF uitkiest. Maar welke SPF is nu voor jou het beste? Dit is afhankelijk van zowel je huidtype als het land waar je je bevindt. De zonkracht is namelijk in het hoge noorden anders dan in een zonnig, mediterraan gebied. Op onze ‘hoe kies ik de juiste zonnebrandfactor’ pagina hebben we stapsgewijs voor je uitgelegd hoe jij weet welke SPF je nodig hebt.

Zonbescherming bij verschillende huidtypes

Iedere huid heeft haar eigen behoeftes. Biodermal begrijpt dat, daarom hebben we verschillende types zonbescherming zodat er voor elk huidtype een passend product is.

Heb je een normale huid? Kies dan voor onze Hydraplus Zonnemelk en Hydraplus Zonnespray. Deze zijn handig in gebruik en bieden extra hydratatie door het Triple Moist Complex. Heb je juist een gevoelige huid? Kies dan voor onze Gevoelige Huid Zonnespray of onze Gevoelige Huid Zonnemelk. Deze zijn parfumvrij en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Benieuwd naar alle zonbescherming van Biodermal? Op onze productenpagina hebben we ze allemaal voor je op een rijtje gezet zodat je rustig kan kiezen wat het beste bij je past.

Zonbescherming voor je gezicht

Naast een goede bescherming voor je lichaam is het ook van belang dat je een product uitkiest dat ook je gezicht goed beschermt en verzorgt. Biodermal heeft verschillende soorten zonnecrèmes speciaal voor je gezicht, aangepast op jouw huidtype! Kies uit zonnecrème of -fluïde, speciaal voor het gezicht met een SPF van 30 of 50+ voor een gevoelige huid, rijpe huid (Anti Age) of een gecombineerde tot vette huid. Of kies voor een ultralichte zonnefluïde die zeer geschikt is voor dagelijks gebruik met hyaluronzuur en antioxidanten, om elke dag goed beschermd te beginnen.

Ingrediënten van zonbescherming

Ingrediënten in zonbeschermingsproducten op de Nederlandse markt zijn goedgekeurd door Europese regelgeving. Er zitten in zonbeschermingsproducten dus geen ingrediënten, zoals UV-filters, die niet in de EU zijn toegestaan omdat ze schadelijk zouden zijn. Benieuwd naar specifieke ingrediënten zoals parabenen, alcohol of UV filters in onze producten? Bekijk hier alle informatie over de ingrediënten die Biodermal gebruikt.

Hoe lang kan ik mijn zonneproduct bewaren als het eenmaal geopend is?

Na opening is een product met SPF nog 12 maanden houdbaar.

Opperste bescherming en toch een prachtig kleurtje. Ik ben fan!

Annemarie over Hydraplus Zonnemelk SPF 30

Tips

Wees extra voorzichtig met de zon

Heb je een litteken? Wees dan extra voorzichtig in de zon. Littekenweefsel is extra gevoelig voor UV straling en kan daardoor sneller verbranden of donkerder kleuren. Heb jij een litteken op een plek die veel in de zon komt? Smeer deze dan altijd goed in met een SPF 50+ en probeer zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken op het heetst van de dag

Smeer regelmatig opnieuw

Het advies is zeker iedere twee uur, maar ook direct na hevig transpireren, zwemmen en afdrogen. Stel je huid niet langdurig bloot aan fel zonlicht en probeer tijdig de schaduw op te zoeken. Door het dragen van beschermende kleding, een zonnebril en hoed of pet kun je onbedekte lichaamsdelen extra bescherming bieden in de zon. Wil je meer tips? Neem dan een kijkje op onze pagina over veilig zonnen

Blog

Zonnecrème vs Zonnefluïde: wat is het verschil?

Zonnecrème vs Zonnefluïde: wat is het verschil?

Je hebt ze waarschijnlijk al gezien, de vernieuwde zonnecrèmes en zonnefluïdes van Biodermal. Maar, hoe werken deze producten eigenlijk? En […]

Lees dit artikel

Hoe kies je de juiste factor voor je zonbescherming?

Hoe kies je de juiste factor voor je zonbescherming?

  Stel, je hebt jezelf goed ingesmeerd met zonbescherming, maar je bent toch verbrand. Hoe is dit mogelijk? Het kan […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen