Zon en de huid

De zon heeft een positieve invloed op ons humeur en ons lichaam. De huid kan echter niet onbeperkt blootgesteld worden aan de zon. Een juiste zonbescherming met zowel een UVA en UVB beschermingsfactor is een absolute must bij langdurige blootstelling aan de zon.

Producten

Invloed van zon op je huid

Zonlicht geeft energie, verbetert de doorbloeding van je huid en stimuleert de aanmaak van vitamine D. Daarnaast zorgt een mooie, gebruinde huid ervoor dat je lekkerder in je vel zit. De huid kan echter niet onbeperkt blootgesteld worden aan de zon. Langdurige blootstelling kan leiden tot uitdroging van de huid, zonnebrand en kan leiden tot serieuze huidschade. Daarnaast is zonnestraling de belangrijkste veroorzaker van huidveroudering. Het is daarom belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met de zon en je huid. Dit kan bijvoorbeeld door de juiste zonbescherming te gebruiken

Bekijk al onze zonnebrandcrème producten

Meer informatie: Effecten zon en je huid
Meer informatie: UV straling
Meer informatie: Hoe bescherm je je kinderen
Meer informatie: Zonnebank
Meer informatie: Zonnebrandcreme

"Opperste bescherming en toch een prachtig kleurtje. Ik ben fan!"

Annemarie over Hydraplus Zonnemelk SPF 30

Tips

Gebruik altijd een zonbeschermingsproduct

Zonlicht is de belangrijkste oorzaak van het ontstaan van pigmentvlekken en rimpels. Gebruik daarom bij blootstelling aan de zon altijd een zonbeschermingsproduct met een hoge factor (SPF 30 of SPF 50+). Om de zichtbaarheid van pigmentvlekken te verminderen en het ontstaan van nieuwe vlekken te helpen voorkomen heeft Biodermal twee producten in haar assortiment: pigmentcrème voor gezicht & hals en pigmentserum.

Wees extra voorzichtig met de zon

Heb je een litteken? Wees dan extra voorzichtig in de zon. Littekenweefsel is extra gevoelig voor UV straling en kan daardoor snel verbranden of donkerder kleuren. Vergeet dus niet goed te smeren met een SPF 50+ op het litteken en probeer zoveel mogelijk in de schaduw te blijven.

Smeer regelmatig opnieuw

Bescherm je zongevoelige huid extra goed door je regelmatig opnieuw in te smeren. Advies is zeker iedere 2 uur, maar ook direct na hevig transpireren, zwemmen en afdrogen. Stel je huid niet langdurig bloot aan fel zonlicht en probeer tijdig de schaduw op te zoeken. Door het dragen van beschermende kleding een zonnebril en hoed of pet kun je onbedekte lichaamsdelen extra bescherming bieden in de zon. Toch verbrand? Gebruik dan een After Sun dat speciaal ontwikkeld is om de huid te verkoelen, verzachten en kalmeren.

Gerelateerde producten

Blog

Biodermal Zonnecreme Anti Age

Bruin worden in de schaduw, kan dat?

In de zomer willen we graag van de zon genieten. Maar let wel op, ook als je jezelf niet in […]

Biodermal | 8 mei 2019

lees meer
Vrouw zomer

Vervellen: tips om je huid te verzorgen

Heb je eindelijk dat bruine kleurtje te pakken, begin je te vervellen! Maar wat is vervellen precies? En hoe kun […]

Biodermal | 7 mei 2019

lees meer

De juiste zonbescherming voor je huid

Gebruik bij blootstelling aan de zon altijd een zonbeschermingsproduct met zowel een UVA en UVB beschermingsfactor. Een hoge zonbeschermingsfactor, uitgedrukt in SPF (Sun Protection Factor) duidt aan hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden. Een SPF 30 betekent dat je 30 keer langer in de zon kunt zitten dan wanneer je zonder zonbescherming verbrandt.