Zonnebank crème

Lekker in je vel zitten, gaat voor velen gepaard met een gezond kleurtje. In de maanden dat de zon het laat afweten, doen we daarom een beroep op de zonnebank. Gebruik daarbij een zonnebankcrème voor de ondersteuning van het natuurlijke bruiningsproces en de bescherming van de huid tegen vroegtijdige huidveroudering

Producten

Werking Biodermal zonnebankcrème

Net als in de zon is het ook onder de zonnebank belangrijk om je huid goed te verzorgen. Een zonnebankcrème ondersteunt het natuurlijke bruiningsproces, beschermt de huid tegen vroegtijdige veroudering en voorkomt uitdroging van de huid. Een zonnebankcrème bevat geen UV filters en biedt daarom geen bescherming in de zon.

Om verantwoord met de zonnebank om te gaan heeft de Nederlandse Gezondheidsraad richtlijnen opgesteld. Meer informatie over de zonnebank en hoe hier verstandig mee om te gaan, kun je lezen op de site van Samenwerking Verantwoord Zonnen.

Gebruik Biodermal zonnebankcrème

We krijgen vaak de vraag of je de huid ook moet insmeren als je onder de zonnebank gaat. Die vraag hebben we hierboven al beantwoordt, maar hoe gebruik je bescherming tegen de zonnebank eigenlijk? De zonnebrand voor de zonnebank breng je zowel voor als na het gebruik van de zonnebank aan. De producten zijn zo geformuleerd dat ze de huid verzorgen en ondersteunen en zijn geschikt voor gebruik onder alle typen zonnebanken. Gebruik bij langere periodes in de zon altijd een product met UV filters, bijvoorbeeld Biodermal Zonverzorging.

Je vindt de zonnebank bescherming van Biodermal in drie soorten producten. Een bodyspray, gezichtscrème en bodylotion. Anders dan bij het natuurlijk bruinen, gebruik je de bodylotion zowel voor als na je bezoek aan de zonnebank. Zo voorkom je uitdroging en zorg je voor bescherming van je huid!

Tips

Smeer je huid ook na het zonnebanken goed in

Smeer je huid niet alleen vóór, maar ook na het zonnebanken in om de huid in goede conditie te houden. Zo blijft de huid gezond en blijf je langer mooi bruin!

Wees een huidreactie voor

Cosmeticaproducten, zoals parfum en make-up, kunnen in combinatie met UV straling een huidreactie veroorzaken. Verwijder daarom altijd sieraden, cosmetica en parfum voor je gebruik maakt van een zonnebank.

Geen zonnebank onder de 18 jaar

Gebruik een zonnebank niet als je jonger bent dan 18 jaar en stop direct met zonnen als de huid vreemd reageert met bijvoorbeeld uitslag, jeuk of snelle verbranding. Maak niet meer dan 50 maal per jaar gebruik van de zonnebank.

Raadpleeg een arts of dermatoloog

Mensen met bepaalde aandoeningen, zoals puistjes en psoriasis kunnen voordeel van zonnebaden hebben, terwijl andere aandoeningen er juist door kunnen verergeren. Raadpleeg een arts of dermatoloog voor meer advies.

Blog

vrouw smeert sun kissed bodylotion op benen

Bruin zonder zon

Hoe kom je aan een bruine teint? In de zomer kun je hiervoor gebruik maken van de UV-straling van de […]

Biodermal | 21 maart 2018

lees meer
Nieuwe Biodermal zonbescherming producten voor elk huidtype

Nieuwe Biodermal zonbescherming producten voor elk huidtype

Al ruim veertig jaar is Biodermal dé expert op het gebied van huidverzorging en zonverzorging. In 2016 bracht Biodermal nieuwe […]

Biodermal | 31 maart 2017

lees meer

Zonnebank producten van Biodermal

Biodermal heeft een uitgebreid assortiment met producten om de huid te verzorgen en beschermen onder de zonnebank. Deze producten zijn ook geschikt wanneer je al een reeds gebruinde huid hebt en het bruiningsproces wilt versnellen.
• Biodermal Sun Tan extra ondersteunt de natuurlijke bruining en zorgt voor een intensieve hydratatie van de huid. Vitamine E helpt huidveroudering voorkomen.
• Liever een spray? Kies dan voor de Sun Tan extra spray als product voor onder de zonnebank.
• Ter bescherming van de kwetsbare gezichtshuid biedt Biodermal de Sun Tan extra gezichtscrème. Dit product ondersteunt de natuurlijke bruining en voorkomt de tekenen van vroegtijdige huidveroudering in het gezicht.