Zonnebrand­olie

Voor iedereen die een mooie egale bruine teint kan waarderen, houdt van lichte texturen en beschermd de zon in wil gaan, is er zonnebrandolie. De zonnebrandolie van Biodermal met SPF 10 voldoet aan al deze punten én hydrateert ook nog eens de huid.

Producten

Waarom zonnebrandolie?

Zonnebrandolie heeft een dubbele functie: het beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV-straling en verzorgt daarnaast de huid. Ook is zonnebrandolie vaak verrijkt met een bruiningsbooster, waardoor je extra snel bruin wordt.

Wat is het verschil tussen zonnebrandcrème en zonnebrandolie?

Zowel zonnebrandcrème als zonnebrandolie beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Toch zijn er een aantal verschillen tussen deze twee zonbeschermingsproducten. Zo verschillen de producten in substantie. De namen spreken voor zich: zonnebrandolie is een makkelijk smeerbaar product op oliebasis en heeft vaak een ‘dry touch’, wat betekent dat het geen vettig laagje achter laat, maar snel in de huid trekt. Ook kan een zonnebrand olie het natuurlijke bruiningsproces stimuleren, doordat er vaak een bruiningsbooster wordt toegevoegd, waardoor de huid sneller bruin wordt. Zonnebrandcrème is een zonbeschermingsproduct op waterbasis en heeft over het algemeen een hogere beschermingsfactor dan een zonneolie.

Zonnebrandolie met SPF

Er bestaan zonnebrandolies zonder of met een lage SPF. Deze zonnebrandolies beschermen niet of in mindere mate tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Dit vergroot de kans op verbranding van de huid en daardoor ook de kans op huidkanker. Kies daarom altijd voor een zonnebrandolie met een beschermingsfactor! Of je SFP 10, SPF 20, SPF 30 of SPF 50 nodig hebt, hangt af van je huidtype en de zonkracht. Net als bij zonnebrand geldt: hoe lichter de huid, hoe hoger de benodigde SPF. Daarnaast is ook bij een zonnebrandolie het advies om herhaaldelijk in te smeren om bescherming te behouden.

Voor wie is zonnebrandolie geschikt?

Zonnebrandolie met een relatief lage SPF is voornamelijk geschikt voor mensen met een al wat getinte huid. Heb je een lichte huid? Kies dan voor een hogere SPF.

Wil je je kinderen beschermen tegen de zon? Gebruik dan geen zonnebrandolie, maar een zonnebrandcrème speciaal voor kinderen. Deze producten hebben over het algemeen een hogere beschermingsfactor, zodat de kwetsbare kinderhuid optimaal beschermd is.

Meer lezen over zonnebrand?

Meer weten over hoe je op een veilige, verantwoorde manier van de zon kunt genieten en toch een zomerse, gebruinde teint krijgt? Lees dan onze blog over snel bruin worden of neem een kijkje op onze pagina over zonnebrandcrème om de perfecte zonbescherming voor jouw huid te vinden.

"Afgelopen zomer deze oliespray voor het eerst gebruikt en wat heb ik er een plezier van gehad. Ik werd zichtbaar sneller bruin door deze olie en hij ruikt ook heerlijk fris! Goede kwaliteit en voelt goed op de huid."

Willine over Zonneolie SPF 10

Tips

Herhaaldelijk smeren

Smeer je huid regelmatig opnieuw in om de bescherming te behouden. De zonnebrandolie is waterbestendig, maar het is nog steeds verstandig om je gedurende de dag meerdere keren in te smeren. Door zweten en bewegen kan zonbescherming namelijk van de huid af slijten.

Vermijd contact met kleding

Zonnebrandolie kan zorgen voor vlekken op textiel. Probeer daarom het contact met kleding zoveel mogelijk te vermijden en laat het product even in de huid trekken voordat je kleding aandoet.

Verstandig zonnen

Vermijd de zon zoveel mogelijk tussen 12.00 uur en 15.00 uur, de UV-straling is dan namelijk het sterkst, en blijf ook niet te lang in de zon.

Gerelateerde producten

Zonnebrandolie van Biodermal

De waterbestendige zonnebrandolie van Biodermal met SPF 10 beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Daarnaast werkt de veelzijdige zonnebrandolie verzorgend voor de huid door de huidelasticiteit te verbeteren, de huid te hydrateren en te zorgen voor een egale teint. Ook activeert de zonnebrandolie het natuurlijke bruiningsproces, waardoor je snel een mooie bruine teint krijgt. De olie trekt snel in en laat geen vet of plakkerig laagje achter door de ‘dry touch’ formule.