Bruin zonder zon

Biodermal

21 maart 2018 | 4:27

Hoe kom je aan een bruine teint? In de zomer kun je hiervoor gebruik maken van de UV-straling van de zon, maar wat als de zon even niet aanwezig is? Of wat als je alleen maar kan dromen van die bruine teint, omdat je zo snel verbrand in de zon?

Hoe word je bruin zonder zon?

Er zijn gelukkig verschillende manieren om bruin te worden zonder de zon. Normaliter zorgt UV-straling ervoor dat de pigmentcellen van de opperhuid melanine aanmaken. Melanine zorgt voor je bruine teint. Om ook bruin te worden zonder zon zijn er verschillende producten die de pigment ontwikkeling stimuleren. Naast het gebruik van huidproducten zijn er ook andere mogelijkheden om bruin te worden zonder zon. Wij hebben 3 tips voor je op een rijtje gezet! 

Bruin zonder zon door zelfbruiner

De uitvinding van de eeuw: de zelfbruiner. Ideaal voor iedereen die snel verbrandt in de zon of die graag een bruine teint heeft in de winter. In de zelfbruiners van Biodermal is het ingrediënt dihydroxyacetone verwerkt. Dit ingrediënt reageert met de dode huidcellen op de huid, waardoor een bruine teint ontstaat. Deze bruine kleur verdwijnt na een aantal dagen vanzelf weer, doordat de huidcellen van de huid afschilferen. Zelfbruiners hebben niet de schadelijke invloeden van UV-straling en zijn goed verdraagbaar door de huid. De Sun Kissed bodylotion zorgt voor een mooie bruine teint over je hele lichaam. Bruin worden zonder zon is een eitje met de hulp van zelfbruiners!

Tanja over Sun Kissed Bodylotion


“Ik ben zeer tevreden over de Biodermal Sun kissed bodylotion. Het hydrateert mijn huid heel goed, smeert lekker uit en geeft mijn huid een schitterende gebruinde teint die zelfs aan het eind van de dag nog zichtbaar is. Veroorzaakt geen vlekken op mijn huid en plakt niet!”

Bruin zonder zon in het gezicht

De Sun Kissed zelfbruinende gezichtscrème geeft je een mooie bruine kleur op je gezicht zonder zon. Ook in deze zelfbruiner zit het ingrediënt dihydroxyacetone verwerkt die zorgt voor een bruine kleur. De zelfbruinende gezichtscrème trekt snel in en geeft al resultaat na 4 uur. En dat alles zonder zon!

Bruine benen zonder de zon

Heb je met spoed een gelegenheid die blote benen vereist, maar kunnen die benen nog wel een kleurtje gebruiken? Dan hebben we daarvoor Sun Kissed zelfbruinende lotion. Deze lotion zorgt voor zichtbaar resultaat binnen 4 uur en is geschikt voor alle huidtypen. Zo zijn jouw benen in no-time bruin zonder zon!  

Bruin zonder zon door de zonnebank

Net als bij de UV-straling van de zon wekt de zonnebank melanine in de huid op. Pas wel op dat je niet verbrandt, want ook dit kan onder de zonnebank. Om de natuurlijke bruining te versnellen kun je gebruik maken van een zonnebankcrème met sinaasappelextract. Dit extract zit in alle zonnebank producten van Biodermal. Daarnaast zit in de Sun Tan bodylotion, Sun Tan gezichtscrème en Sun Tan bodyspray van Biodermal ook vitamine E, wat de huid beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering. Ten slotte bevatten deze producten ook glycerine en provitamine B5 (Panthenol) en hydraterende oliën om uitdroging van de huid te voorkomen.

Net als bij de UV-straling van de zon wekt de zonnebank melanine in de huid op. Pas wel op dat je niet verbrandt, want ook dit kan onder de zonnebank. Maak gebruik van een zonnebankcrème met sinaasappelextract om de natuurlijke bruining te versnellen. Je vindt dit extract in alle zonnebank producten van Biodermal. Daarnaast zit er ook vitamine E in de Sun Tan bodylotion, Sun Tan gezichtscrème en Sun Tan bodyspray van Biodermal. Vitamine E beschermt de huid tegen vroegtijdige huidveroudering. Tenslotte bevatten deze producten ook glycerine en provitamine B5 (Panthenol) en hydraterende oliën om uitdroging van de huid te voorkomen.

Voeding voor een bruine teint

Het is echt waar! Word bruin zonder zon door gewoon wat meer groente en fruit te eten. Onderzoek toont aan dat het eten van groenten en fruit dat rijk is aan caroteen, kan zorgen voor een mooie gouden gloed op je gezicht. Caroteen is terug te vinden in groenten zoals hete pepers, wortelen en spinazie. Ook zit het in oranje fruit als cantaloupe meloenen, abrikozen en grapefruits. Gezond snacken dus!

Daarnaast is ook hydratatie belangrijk. Al zorgt hydratatie niet direct voor een bruin kleurtje op je lichaam, het helpt wel je bruine teint langer te behouden.

Heb jij al een bruine teint en wil je deze zo lang mogelijk behouden? Lees in dit blog wat je kan doen om je zorgvuldig opgebouwde bruine kleur zo lang mogelijk op je lichaam te houden.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Huidverzorgingsproducten Zelfbruiner Zonverzorging

Lees ook

Reacties