Bruin zonder zon

Biodermal

21 maart 2018 | 4:27

Langer bruin blijven is natuurlijk leuk, maar eerst moet je aan die bruine teint komen. In de zomer kun je hiervoor gebruik maken van de UV-straling van de zon, maar wat als de zon even niet aanwezig is? Of wat als je alleen maar kan dromen van die bruine teint, omdat je zo snel verbrand in de zon? Word dan bruin zonder zon met behulp van de volgende tips.

Hoe word je bruin zonder zon?

Bruin worden is het eerste verdedigingsmechanisme van de huid wanneer het in aanraking komt met UV-straling. Er wordt melanine aangemaakt door de pigmentcellen in de opperhuid. Dit zorgt voor de bruine teint. Om bruin te worden zonder zon zijn er verschillende producten die de pigment ontwikkeling stimuleren. Daarnaast zijn er ook producten met bepaalde ingrediënten die voor een mooie bruine teint zorgen. Lees snel verder en kom erachter welke producten dit zijn.

Bruin zonder zon door zelfbruiner

De uitvinding van de eeuw: de zelfbruiner. Ideaal voor iedereen die snel verbrandt in de zon of voor iedereen die graag een bruine teint heeft in de winter. In de zelfbruiners van Biodermal is het ingrediënt dihydroxyacetone verwerkt. Doordat dit ingrediënt reageert met de dode huidcellen op de huid, ontstaat er een bruine teint. Deze bruine kleur verdwijnt na een aantal dagen vanzelf weer, doordat huidcellen van de huid afschilferen. Zelfbruiners hebben niet de schadelijke invloeden van UV-straling en zijn goed verdraagbaar door de huid. De Sun Kissed bodylotion zorgt voor een mooie bruine teint over je hele lichaam. Bruin worden zonder zon is een eitje met de hulp van zelfbruiners!

Tanja over Sun Kissed Bodylotion


“Ik ben zeer tevreden over de Biodermal Sun kissed bodylotion. Het hydrateert mijn huid heel goed, smeert lekker uit en geeft mijn huid een schitterende gebruinde teint die zelfs aan het eind van de dag nog zichtbaar is. Veroorzaakt geen vlekken op mijn huid en plakt niet!”

Bruin zonder zon in het gezicht

De Sun Kissed zelfbruinende gezichtscrème geeft je een mooie bruine kleur op je gezicht zonder zon. Ook in deze zelfbruiner zit het ingrediënt dihydroxyacetone verwerkt die zorgt voor een bruine kleur. De zelfbruinende gezichtscrème trekt snel in en geeft al resultaat na 4 uur. En dat alles zonder zon!

Bruin zonder zon door de zonnebank

Net als bij de UV-straling van de zon wekt de zonnebank melanine in de huid op. Pas wel op dat je niet verbrandt, want ook dit kan onder de zonnebank. Om de natuurlijke bruining te versnellen kun je gebruik maken van een zonnebankcrème met sinaasappelextract. Dit extract zit in alle zonnebank producten van Biodermal. Daarnaast zit in de Sun Tan bodylotion, Sun Tan gezichtscrème en Sun Tan bodyspray van Biodermal ook vitamine E, wat de huid beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering. Ten slotte bevatten deze producten ook glycerine en provitamine B5 (Panthenol) en hydraterende oliën om uitdroging van de huid te voorkomen.

Eet gewoon lekker gezond

Het is echt waar! Word bruin zonder zon door gewoon wat meer groente en fruit te eten. Onderzoek toont aan dat het eten van groenten en fruit dat rijk is aan caroteen, kan zorgen voor een mooie gouden gloed op je gezicht. Caroteen is terug te vinden in groenten zoals hete pepers, wortelen en spinazie. Ook zit het in oranje fruit als cantaloupe meloenen, abrikozen en grapefruits. Gezond snacken dus!

Hydratatie is belangrijk!

Last but not least: hydratatie. Al zorgt hydratatie niet direct voor een bruin kleurtje op je lichaam, het helpt wel je bruine teint langer te behouden. Gebruik na het zonnen een verkoelende After Sun voor extra hydratatie. Biodermal After Sun bruinverlengende melk verkoelt en bevat het Total Tanning System, dat de natuurlijke melanineproductie stimuleert.

Heb jij al een bruine teint en wil je deze zo lang mogelijk behouden? Lees in dit blog wat je kan doen om je zorgvuldig opgebouwde bruine kleur zo lang mogelijk op je lichaam te houden.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Huidverzorgingsproducten Zelfbruiner Zonverzorging

Lees ook

Reacties