Een egale huid, hoe krijg je die?

Iedereen heeft het weleens: puistjes, onzuiverheden, vergrote poriën en mee-eters op het gezicht. Je kunt ervoor kiezen om dagelijks foundation of een pore-minimizer te gebruiken, maar hierdoor lijkt je huid alleen egaler, maar is het niet echt. Wij geven je hieronder 5 tips voor het krijgen van een écht egale huid met een verfijnde huidtextuur, dag in dag uit, zonder dat je hiervoor foundation hoeft te gebruiken!

Wat is een egale huid?

Wanneer je geen last hebt van een onrustige huid met oneffenheden, spreken we van een egale huid. De huid op je gezicht vertoont weinig tot geen onzuiverheden, zoals puistjes, vergrote poriën of mee-eters.

Wil jij een egale huid krijgen? Hier zijn onze 5 tips:

1. Maak regelmatig je smartphone schoon

Zie je dat de onzuiverheden zich vooral aan de zijkant van je gezicht bevinden? Dan kan het zomaar zijn dat dit door je smartphone wordt veroorzaakt. Wat je smartphone te maken heeft met je huid? Heel simpel: je smartphone bevat bacteriën en deze kunnen tijdens het bellen (of via je vingers door het whatsappen) op je gezicht belanden. Niet zo fris natuurlijk, maar dit kan ook zorgen voor verstopte poriën op je gezicht en dat kan weer zorgen voor onzuiverheden. Maak daarom regelmatig je smartphone grondig schoon met een beetje alcohol.

2. Verwen je huid met een gezichtsbehandeling

Het is een feit dat een schone huid minder onzuiverheden vertoont. Het is daarom geen slecht idee om je huid eens een extra goede reiniging te geven. Met deze doe-het-zelf-gezichtsbehandeling reinig je je huid mild maar effectief!

3. Verschoon regelmatig je kussensloop

Je doet er goed aan om regelmatig je kussensloop te verschonen, zodat je gezicht niet te veel in aanraking komt met viezigheid zoals dode huidcellen en stof. Maar wist je dat restanten van haarverzorgings- of stylingproducten ook achterblijven op je kussensloop en zo onzuiverheden kunnen veroorzaken? Schone kussenslopen zorgen dus voor een schone, egale huid!

Tip: doe je haar vast voordat je gaat slapen. Je haar bevat natuurlijke oliën, maar ook productresten uit je haarproducten die je poriën kunnen verstoppen.

4. Gebruik een crème die hydrateert én zuivert

Door je huid goed te hydrateren, verbeter je de vochtbalans van de huid. Zo ziet je gezicht er een stuk frisser uit! Naast hydrateren is het goed om de huid te zuiveren om zo te voorkomen dat de huid verstopt raakt.

Let daarom bij het kiezen van een crème op werkzame ingrediënten die de huid zowel hydrateren als zuiveren. Voorbeelden van hydraterende ingrediënten zijn hyaluronzuur en glycerine. Een werkzaam zuiverend ingrediënt is bijvoorbeeld sarcosine. Sarcosine zorgt voor een minder vette huid, gaat onzuiverheden tegen en verfijnt de poriën.

Al deze werkzame ingrediënten zijn terug te vinden in de Biodermal Pure Balance Skin Purifying Dagcrème.

Bekijk product

5. Last but not least: exfoliëren!

Onze laatste tip om onzuiverheden te verminderen is om te exfoliëren. Exfoliëren is namelijk een effectieve methode om deze oneffenheden of onzuiverheden te verminderen. Kies daarom voor een reinigingsproduct die ingrediënten bevatten met een exfoliërende werking, zoals de Biodermal Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse met salicylzuur (BHA-zuur). Zo reinig je niet alleen de huid diep, maar verwijder je ook je dode huidcellen. Alles voor een gladde, egale huid!

Nieuw: Biodermal Pure Balance

De nieuwe Pure Balance serie van Biodermal is een huidverzorgingsserie speciaal ontwikkeld voor een gladde en egale huid. De serie bestaat uit 4 producten die op elkaar zijn afgestemd en samen zorgen voor een zichtbare en voelbare verbetering van de huidtextuur. Ontdek de Pure Balance lijn!

  • Intensieve hydratatie
  • Gaat onzuiverheden tegen en verfijnt de poriën
  • Matterende formule

Bekijk product

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen