5 essentiële ingrediënten voor een stralende huid

Een stralende huid willen we allemaal. Maar welke ingrediënten zorgen voor een stralende huid? Er zijn ingrediënten speciaal voor de droge huid, oudere huid, gecombineerde huid en ga zo maar door. Ondanks deze verschillende huidtypes en huidbehoeftes zijn er 5 essentiële ingrediënten die een must zijn voor elk huidtype. Benieuwd welke dit zijn? Wij zetten ze voor je op een rij!

1. Antioxidanten

Antioxidanten beschermen de huid tegen schade door vrije radicalen die kunnen ontstaan door blootstelling aan UV-straling en vervuiling. Voorbeelden van bekende antioxidanten zijn vitamine B3, C en E, groene thee-extract en Q10. Elke antioxidant heeft zijn eigen unieke werking.

Zo stimuleert vitamine C de productie van collageen, vermindert het fijne lijntjes en rimpels én vermindert het vlekjes op de huid. Vitamine E versterkt de barrièrefunctie van de huid en biedt bescherming tegen de beschadiging van de huid door UV-straling, terwijl groene thee-extract bekend staat om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Biodermal Skin Essential Gel-Crème met antioxidanten!


De nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème bevat verschillende krachtige antioxidanten, waaronder vitamine E en een vitamine C-derivaat genaamd ascorbyl tetraisopalmitate. In tegenstelling tot directe vormen van vitamine C wordt ascorbyl tetraisopalmitate direct na het aanbrengen op de huid omgezet in vitamine C waardoor het de huid minder snel irriteert.
Bekijk product

2. Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is hét nummer 1 hydraterende ingrediënt in gezichtsverzorging. Hyaluronzuur trekt namelijk vocht aan uit de omgeving eromheen, houdt vocht vast én gaat vochtverlies tegen: hallo stralende, gehydrateerde huid!

Er zijn verschillende soorten hyaluronzuur:

  • Hyaluronzuur met een lange keten – geeft directe hydratatie
  • Hyaluronzuur met middellange keten – zorgt voor diepe en langdurige hydratatie
  • Hyaluronzuur met een korte keten, ook bekend als hyaluronzuur met laagmoleculair gewicht – dringt diep door in de huid, maakt de huid voller, laat rimpels en fijne lijntjes vervagen en verbetert de huidelasticiteit.

Onze nieuwe aanwinst, de Biodermal Skin Essential Gel-Crème bevat hyaluronzuur met laagmoleculair gewicht waardoor de huid diepgaand en intensief wordt gehydrateerd en fijne lijntjes en rimpels worden verminderd.

3. Niacinamide

Niacinamide (ook wel vitamine B3 genoemd) is een echte alleskunner en mag dan ook niet ontbreken in deze lijst. Dit ingrediënt is ontzettend effectief en geschikt voor alle huidtypes. Waarom wij zo’n fan zijn van niacinamide? Niacinamide verfijnt de poriën, gaat onzuiverheden tegen én verbetert de huidteint. Daarnaast verhoogt niacinamide de collageenproductie tot wel 54%, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd.

Heb je een gecombineerde huid? Kies dan voor de combinatie van niacinamide en sarcosine. Sarcosine verfijnt de poriën, matteert en gaat onzuiverheden tegen. Niacinamide remt de talgproductie en geeft een frisse, egale teint. Samen zorgt dit powerduo voor een egale, frisse en stralende huid die in balans is.

Wist je dat de ingrediëntenlijst, ook wel INCI-lijst genoemd, op je gezichtsverzorgingsproducten op volgorde van hoeveelheid staan vermeld? In de nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème zit een grote hoeveelheid niacinamide. Je vindt niacinamide dan ook terug als tweede ingrediënt op de INCI-lijst!

4. Glycerine

Glycerine is net als hyaluronzuur een vochtinbrengend ingrediënt. Glycerine heeft naast een hydraterende werking ook een positief effect op de huidelasticiteit en op het herstel van de huidbarrière. Door je huid goed te hydrateren worden fijne lijntjes en rimpels namelijk minder zichtbaar.

Glycerine is geschikt voor alle huidtypes en is dan ook terug te vinden in veel Biodermal producten, zoals de P-CL-E Crème, de Sensitive Balance Crème en de Biodermal Skin Essential Gel-Crème.

5. SPF

SPF mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Schadelijke UV-straling is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering. Daarom is SPF hét ingrediënt in de strijd tegen rimpels en een verouderde huid. Een SPF (Sun Protection Factor) van minimaal 30 wordt aanbevolen om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling.

SPF en antioxidanten
Wist je dat je de SPF bescherming voor je huid een extra boost kan geven door dit te combineren met antioxidanten? Hoge, breedspectrum SPF beschermt de huid optimaal tegen UV-straling. De antioxidanten versterken deze bescherming door de invloed van schade door vrije radicalen te vertragen en verminderen. Echt een power duo dus! Kies daarom altijd voor een crème met antioxidanten én een SPF, zoals de nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème met SPF 30, antioxidanten en hyaluronzuur.

Ben je op zoek naar een Anti Age product, probeer dat de Biodermal Anti Age Dagcrème SPF 30. Maar vergeet niet gedurende de dag te blijven smeren met SPF. Bijvoorbeeld met een zonnebrandcrème speciaal voor je gezicht.

NIEUW: Biodermal alles-in-één dagcrème met 5 essentiële ingrediënten

De nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème bevat dé 5 essentiële ingrediënten voor een stralende en egale huid. Deze unieke dagcrème beschermt, verbetert én hydrateert jouw huid dankzij ingrediënten als vitamine B3 (niacinamide), vitamine C en E, hyaluronzuur, glycerine, sarcosine en SPF 30. De gel-crème trekt snel in, voelt niet vet aan en verstopt de poriën niet. Voor een stralende huid met een gezonde glow!

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen