U heeft een sterk verouderde browser! Voor een betere ervaring raden wij u aan uw internetbrowser te updaten via deze link

Talgklieren, de harde werkers van de huid

Biodermal

4 december 2017 | 5:04

Talgklieren hebben over het algemeen een slechte naam, terwijl deze harde werkers je huid beschermen en voeden. Maar waar zitten talgklieren eigenlijk? En wat moet je doen als je ze verstopt zijn? Lees hier meer!

Wat zijn talgklieren?

Talgklieren zijn exocriene klieren (afvoer klieren) die talg afscheiden. Het talg wat wordt afscheiden heeft een beschermende werking voor de huid. Het gaat o.a. uitdroging tegen en beschermt de huid tegen infecties en bacteriën.

Waar zitten je talgklieren?

Talgklieren bevinden zich over je hele huid, met uitzondering van je handpalmen en de zolen van je voeten.

Soorten talgklieren

Er zijn twee soorten talgklieren: talgklieren die de haarzakjes gebruiken om talg af te scheiden en talgklieren die hun eigen afvoersysteem gebruiken om talg af te scheiden. De meeste gebruiken de haarzakjes om talg af te scheiden.

Hoe ontstaat een verstopte talgklier?

Een verstopte talgklier ontstaat door een blokkade bij de uitgang van de talgklier. Deze blokkade kan meerdere oorzaken hebben. Meestal wordt de uitgang geblokkeerd door bijvoorbeeld een teveel aan huidschilfers. Huidschilfers zijn ‘dode’ huidcellen. Deze schilfers blokkeren de uitgang van het haarzakje waardoor talg niet meer naar buiten kan. Het gevolg: een ontsteking.

De kenmerken

Een verstopte talgklier herken je aan een (onderhuids) bultje, eventueel met een zwart stipje bovenop. Een verstopte talgklier kan op zich geen kwaad. Als de klier ontstoken raakt, kan hij uit zichzelf openbreken, of je moet langs de schoonheidsspecialiste of huisarts om hem te laten verwijderen.

Betul over Acne Creme


“Een heel fijn product wat ook echt werkt! Ik gebruik het samen met de Face Gel en mijn huid ziet er een stuk beter uit dan eerst. Ik ben er erg tevreden over!”

Een verstopte talgklier en acne

Wanneer er sprake is van acne is de talgklier ook verstopt, maar wordt er naast de verstopping ook meer talg geproduceerd.Deze overmatige talgproductie komt bijvoorbeeld door hormonale schommelingen of genetische aanleg.

Verstopte talgklier uitknijpen

Het uitknijpen van een verstopte talgklier is onverstandig. Het talg kan bij het uitknijpen de ‘verkeerde kant’ op gaan en onder je huid terechtkomen. Hierdoor kan er een vervelende ontsteking ontstaan.

Verstopte talgklier zelf behandelen

Zodra een talgklier is verstopt kan dit vanzelf overgaan. Als hij erg gaat ontsteken is het belangrijk om naar de huisarts te gaan. Hij kan de verstopte talgklier (cyste) eventueel opensnijden en verwijderen.

Wat kun je ertegen doen?

Bij een verstopte talgklier is het goed om een product te gebruiken die de poriën openzet en de verstopte klier reinigt. Het gebruik van een exfoliant helpt bij het verwijderen van de dode huidcellen, wat de verstopping voorkomt en oplost. Een exfoliant bevat bijvoorbeeld Salicylzuur of Melkzuur.

Melkzuur voor een schone huid

Het behandelen van de huid met de Acne Crème met Melkzuur helpt bij het verwijderen van de dode huidcellen en verlaagt de PH waarde. Hiermee creëer je ongunstige omstandigheden voor de groei van bacteriën die verstoppingen veroorzaken.

In de Biodermal Acne Creme zit een ruime hoeveelheid Melkzuur. Lactic Acid, de Engelse naam voor Melkzuur, is het vierde ingrediënt in deze crème. Dit houdt in dat er een ruime hoeveelheid Melkzuur in de crème aanwezig is.
Biodermal Acne crème is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Koag Kag 24-0718-0905.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Exfoliëren Gezichtsreiniging Huidproblemen behandelen Puistjes behandelen

Lees ook

Reacties