Tips voor een gezonde huid

Je huid op een natuurlijke manier laten stralen? Dat willen we allemaal wel! Maar kun je eigenlijk wel ‘smeren’ voor een mooie huid? Spoiler: onderzoek wijst uit dat de juiste huidverzorging er wel degelijk toe doet! Wil je weten hoe? Lees dan hier onze tips voor een gezonde en stralende huid!

Wat kenmerkt een ‘gezonde huid’?

Er is geen letterlijke definitie van een ‘gezonde huid’, maar er zijn wel een aantal kenmerken waaraan je de conditie van de huid kunt aflezen. Zo heeft een gezonde huid een goede vochtbalans (is gehydrateerd), een fijne structuur en gelijkmatige kleur, vertoont weinig tot geen oneffenheden en voelt zacht aan.

Helaas is niet iedereen gezegend met een gezonde huid, maar gelukkig zijn er wél tips om je huid zo gezond mogelijk te maken. 🙂

Gezonde huid: de juiste verzorging

De huid biedt de eerste verdediging tegen invloeden van buitenaf en beschermt tegen schadelijke stoffen, oververhitting, onderkoeling of uitdroging. Een gezonde huid biedt meer bescherming, doordat de verschillende huidlagen in tact en goed in balans zijn en de huidbarrière zo optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf. Houd daarom je huid gezond door de huid te verzorgen met behulp van de volgende verzorgingstips:

1. Reinig je huid… ALTIJD!
Een gezonde huid begint met een schone huid. Gebruik daarom altijd een reiniger als je opstaat en voordat je gaat slapen, zélfs als je geen make-up draagt. Je huid bevat namelijk ook zweet, stof- en vuildeeltjes, talg én dode huidcellen..schoonmaken dus. 😉

Je kunt kiezen uit verschillende soorten reiniging:

Milde Reiniging
Een Reinigingslotion of Reinigingsmelk smeer je op een wattenschijfje waarna je de huid op een milde en zachte wijze reinigt. Verzorgingsproducten kunnen hierdoor beter door de huid worden opgenomen. 

Intensieve reiniging

Een Reiningsmousse of Face Gel biedt extra intensieve reiniging. Er zijn vele soorten in het schap te vinden. De Biodermal Reinigingsmousse bevat AHA (alfahydroxyzuur) wat ervoor zorgt dat dode huidcellen sneller verdwijnen. Daarnaast bevat deze mousse hydraterende werkstoffen, waaronder glycerine, wat de vochtbalans helpt herstellen en verbeteren.

Vera over Reinigingsmousse


“De mousse gebruik ik een aantal keer in de week en ik krijg er echt een gladde huid van. Super fijn!”
Bekijk dit productLees meer reviews

2. Hydrateer je huid
Er zijn speciale crèmes die het hydrateren van de huid stimuleren. Na het gebruik van een hydraterende crème ziet de huid er gladder, zachter en frisser uit. Maar welke ingrediënten moet een crème bevatten om te hydrateren? Voorbeelden van hydraterende ingrediënten zijn: Glycerol, Hyaluronzuur (Hyaluronic Acid), Urea en Melkzuur.

Lees meer over hydratatie in ons blog Hydratatie voor je huid, wat zegt dat eigenlijk?’

3. Bescherm de huid tegen de zon
Om een gezonde huid te behouden is bescherming een must. Blootstelling aan de zon is namelijk de belangrijkste externe factor als het gaat om beschadiging van de huid. Hoewel andere factoren waaronder luchtvervuiling ook een belangrijke externe factoren zijn welke de huid beschadigen, steekt de schadelijke UVA/UVB schade hier met kop en schouders bovenuit.

Het is dus erg belangrijk om je gezicht elke dag te beschermen tegen deze straling. Dit kan met een dagcrème met SPF of met de juiste zonnebrandcrème die past bij jouw huidtype.

Biodermal Zonnebrandcrèmes voor het gezicht bevatten naast bescherming middels een SPF ook verschillende vitamines en hydraterende ingrediënten.
Vitamine C, E en Q10 bieden actieve bescherming tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast biedt het Triple Moist Complex biedt intensieve en langdurige hydratatie tot diep in de huid. Kortom: hydratatie en bescherming in 1! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om Zonnebrandcrème in combinatie met een dagcrème te gebruiken.

De Zonnebrandcrèmes voor het gezicht zijn er in 3 varianten: Anti Age, Matterend en voor de Gevoelige Huid.

4.Bescherm de huid tegen de kou
Door kou en veel wind kan je huid snel beschadigen. Vooral je gezicht en handen worden hier al snel aan blootgesteld. Onze Renewing Face oil voorkomt bevriezing van de huid en kan je huid ondersteunen bij het opbouwen van weerstand en bij het versterken van de huidbarrière.

Met bovenstaande tips geef je jouw huid de verzorging die het verdient! Maar wat is de ideale volgorde voor de optimale gezichtsverzorging? En welke hoeveelheid heb je nodig per verzorgingsproduct? In deze blog delen we een handig stappenplan.

Wil je  op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen