5 tips voor een gezonde huid

Biodermal

9 oktober 2018 | 2:52

Je huid op een natuurlijke manier laten stralen? Een gezonde huid zorgt voor een natuurlijke en mooie uitstraling. Wil je weten hoe je dit met de juiste huidverzorging kunt bereiken? Lees dan onze 5 tips voor een gezonde en stralende huid!

Wat is een gezonde huid?

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Met een totale oppervlakte van 1,5 tot 2 m2 en een gewicht van wel 15 tot 20 kg. De huid is een belangrijk onderdeel van ons lichaam en daarom is een goede verzorging van de huid extra belangrijk om de huid gezond te houden.
Een gezonde huid heeft een goede vochtbalans, vertoont weinig tot geen oneffenheden en voelt zacht aan. Niet gek dat een gezonde huid voor velen dan ook het teken voor schoonheid en gezondheid is. Zo draagt een gezonde huid bij aan een natuurlijke en mooie uitstraling!

Een gezonde huid beschermt

Naast het feit dat een gezonde huid kan bijdragen aan een natuurlijke en mooie uitstraling heeft de huid nog een belangrijke functie: het bieden van bescherming. De huid biedt namelijk de eerste verdediging tegen invloeden van buitenaf en beschermt tegen schadelijke stoffen, oververhitting, onderkoeling of uitdroging.
Een gezonde huid biedt meer bescherming, doordat de verschillende huidlagen in tact en goed in balans zijn en de huidbarrière zo optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf. Houd daarom je huid gezond door de huid te verzorgen met behulp van de volgende tips:

1. Go healthy
Drink minimaal 2 liter water per dag en zorg dat je genoeg eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt. Gun je lichaam ook voldoende rust zodat je huid optimaal kan herstellen van alle invloeden gedurende de dag.

2. Reinig, reinig, reinig
Effectieve gezichtsverzorging begint met een schone huid! Verwijder dagelijks make-up, zweet, stof- en vuildeeltjes, talg en dode huidcellen zodat je verzorgingsproducten je huid optimaal kunnen ondersteunen en je poriën niet verstopt raken. Bekijk onze reinigingsproducten.

Biodermal Micellair Water


“Micellair water van Biodermal is speciaal ontwikkeld om de huid op uiterst milde en doeltreffende manier te reinigen en make-up en andere onzuiverheden te verwijderen.”

3. Bescherm de huid tegen de kou
Door kou en veel wind kan je huid snel beschadigen. Vooral je gezicht en handen worden hier al snel aan blootgesteld. Onze hydraterende
P-CL-E creme kan je huid ondersteunen bij het opbouwen van weerstand en bij het versterken van de huidbarrière. Vergeet niet om je handen in te smeren met een fijne handcrème.

4. Elke huid is uniek
Elk huidtype heeft andere kenmerken en behoeften. Kies daarom een gezichtscrème die past bij jouw huidtype. Lees in deze blog over de verschillende huidtypen en hoe je jouw huidtype het beste kunt verzorgen.

5. Douche niet te heet
Door niet te lang en niet te heet te douchen beschadig je de huid zo min mogelijk en voorkom je uitdroging.

Inmiddels weet je dat een gezonde huid bijdraagt aan een positieve uitstraling en een goede bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf. Met bovenstaande tips geef je jouw huid de verzorging die het verdient! Maar wat is de ideale volgorde voor de optimale gezichtsverzorging? En welke hoeveelheid heb je nodig per verzorgingsproduct? In deze blog delen we een handig stappenplan.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Gezichtsreiniging Gezichtsverzorging Huidsoorten Huidverzorgingsproducten P-CL-E

Lees ook

Reacties