Gevoelige huid

Iedereen heeft in zekere mate een gevoelige huid. Dit betekent dat de huid prikkels waarneemt van buitenaf. Wanneer de huid meer uit balans is dan gewoonlijk kan dit leiden tot overgevoeligheid en kleine irritaties.

Producten

Hoe herken je een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is dun en fijn van structuur. Een gevoelige reactie uit zich vaak in trekken, roodheid, jeuken, branden, prikkelen, schilferige plekjes of een droge huid. Als je regelmatig dit soort reacties hebt, heb je dus een gevoelige huid.

Hoe ontstaat een gevoelige huid?

Er zijn allerlei oorzaken voor een gevoelige huid. Normale weersomstandigheden zoals zon, kou en wind kunnen al een gevoelige reactie uitlokken. Dat geldt ook voor ingrediënten in verzorgingsproducten zoals parfum, alcohol of kleurstoffen. Ook voedingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd raakt. Een gevoelige huid vraagt om extra verzorging die de natuurlijke balans van de huid weet te herstellen.

Hoe kun je een gevoelige huid het beste verzorgen?

Om de kans op gevoelige reacties te verminderen is het essentieel om jouw gevoelige huid de juiste verzorging en bescherming te bieden.

  • Verzorg je huid bij voorkeur met producten die allergenen-, alcohol- en zeepvrij zijn.
  • Reinig je huid met een reinigingsproduct dat hypoallergeen is en geen parfum -, alcohol- of zeep bevat.
  • Verzorg een gevoelige huid met een dagcrème die de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf en met een nachtcrème die de huid s’ nachts herstelt en versterkt zodat de gevoelige huid overdag weerbaarder is tegen invloeden van buitenaf.

Reiniging van de onzuivere huid

Een goede reiniging is essentieel. Alleen een schone huid is in staat om werkzame stoffen uit huidverzorging goed op te nemen. Reinig de gevoelige huid twee keer per dag op milde wijze. Zo kunnen dag- en nachtcrème optimaal hun werking doen. Biodermal Micellair water is speciaal ontwikkeld om de huid op uiterst zachte wijze te reinigen en make-up te verwijderen. Reinig je jouw huid liever met water? Gebruik dan Biodermal Face Gel, die dankzij de milde bestanddelen uitermate geschikt is voor de zeer gevoelige huid. Reageert je huid overgevoelig? Breng dan het reinigen van je gezicht terug naar één keer per dag (alleen ’s avonds) om je huid rust te gunnen. Was in de ochtend je gezicht enkel met lauwwarm water.

Tips

Begin een eetdagboek

Voedingsmiddelen hebben invloed op je uiterlijk en dus ook op je huid. Als je niet zeker weet wat de oorzaak is van jouw gevoelige huid, houd dan een eetdagboek bij met de voedingsmiddelen die je nuttigt en noteer elke keer de reactie die optreedt. Raadpleeg een arts of dermatoloog voor verder onderzoek en een specialistisch huidadvies.

Test je verzorgingsproducten

Soms kan ook een bepaald verzorgingsproduct de oorzaak zijn van een gevoelige huid. Houdt bij welke cosmeticaproducten je gebruikt om te ontdekken of jouw huid misschien op een van deze producten reageert.

Check op een (huid)allergie

Rode uitslag op je gezicht als je ’s ochtends opstaat? Ga eens na of je niet allergisch bent voor het wasmiddel dat je gebruikt voor je beddengoed. Of dat je last hebt van een huidirritatie.

Gerelateerde producten

Blog

Biodermal verpakkingen dagcreme kleur

Gezichtscreme: welke is het beste voor jouw huid?

Je staat voor het schap met tientallen gezichtscrèmes: anti-huidveroudering, ‘extra energie’ een ‘natural glow’ en ga zo maar door. Waarschijnlijk […]

Biodermal | 14 november 2017

lees meer
biodermal reinigingsmousse

Houd je huid jonger met Glycolzuur

Glycolzuur, vaak terug te vinden op de productverpakking als glycolic acid, is voor velen waarschijnlijk een onbekend ingrediënt. Onbekend maakt […]

Biodermal | 27 september 2017

lees meer

Verzorgingsproducten voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid kan zeker in de winter snel geïrriteerd raken. Wanneer de natuurlijke balans van de gevoelige huid verstoord wordt, kun je het beste een ondersteunende of probleemoplossende crème gebruiken. Biodermal biedt hiervoor verschillende producten:

  • De eerste stap is het mild reinigen van de huid. Alleen een schone huid is immers goed in staat is om werkzame stoffen uit een verzorgende crème goed op te nemen. Micellair water, Face Gel of Reinigingsmelk 3in1 van Biodermal zijn speciaal ontwikkeld om de gevoelige huid op milde wijze te reinigen.
  • De probleemoplossende P-CL-E crème kun je gebruiken als tijdelijke ondersteuning voor de gevoelige huid op momenten dat de gevoelige huid wat extra ondersteuning kan gebruiken.
  • De P-CL-E olie is voor je hele lichaam en gezicht zit boordevol natuurlijke oliën. De P-CL-E olie bevat onder andere Shea-olie en Canola-olie die de huid helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf.
  • De dag– en nachtcrème voor de Droge & Gevoelige huid zijn speciaal ontwikkeld om je gezicht op milde wijze te voeden en te verzorgen zowel gedurende de dag als nacht.