Huidtype

Gevoelige huid

Wist je dat meer dan 50% van de vrouwen last heeft van een gevoelige huid? Veel mensen denken dat een gevoelige huid een huidtype is. Dit is echter niet het geval. De gevoelige huid is namelijk een huidconditie waar iedereen, ongeacht huidtype, last van kan hebben.

Hoe herken je een gevoelige huid?

Wanneer je een gevoelige huid hebt, kan je last hebben van roodheid, een droge huid en een trekkerig gevoel. Ook kan de huid jeuken en geïrriteerd zijn. Een gevoelige huid reageert hyperactief op diverse factoren, zoals:

– Weersomstandigheden
– Ingrediënten in cosmetica (parfum, alcohol en kleurstoffen)
– Voedingsmiddelen
– Stress
– Hormonale veranderingen

Hoe ontstaat een gevoelige huid?

Een gevoelige huid ontstaat wanneer je huidflora (microbioom) uit balans is. Er leven miljoenen micro-organismen op je huid, die ondersteunen bij het afweren van vijandige bacteriën. Het microbioom is dus een belangrijke onderdeel van je huidbarrière. Wanneer je huidflora uit balans is, is de natuurlijke bescherming van je huid verzwakt. Als gevolg hiervan kan je microbioom minder goed zijn werk doen waardoor een gevoelige huid kan ontstaan die verschillende vervelende huidirritaties kan veroorzaken.

Hoe kun je een gevoelige huid het beste verzorgen?

Een gevoelige huid is minder weerbaar en reageert sneller dan elk ander huidtype. Ook op ingrediënten in gezichtsverzorgingsproducten zoals parfum, alcohol, zeep of kleurstoffen. Gebruik daarom aangepaste producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid om de kans op gevoelige reacties te verminderen. Allergenen-vrije parfum-, alcohol- en zeepvrije producten verdienen de voorkeur. Zo verminder je de kans op reacties van de gevoelige huid. Ook is het belangrijk dat verzorgingsproducten kalmerende en versterkende ingrediënten bevatten, zoals panthenol en prebiotica.

De gevoelige huid reinigen

Een goede reiniging is erg belangrijk. Een schone huid is immers beter in staat om belangrijke ingrediënten uit je huidverzorging goed op te nemen. Reinig daarom je huid zowel ’s ochtends als ’s avonds, voordat je je verzorgingsproducten op je huid aanbrengt.

Onze Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgel is een milde reiningingsgel die prebiotica bevat. Pluspuntje: deze reinigingsgel is vrij van alcohol, kleurstoffen en parfum.

Gevoelige huid verzorging

De gevoelige huid reageert hyperactief op prikkels van buitenaf. Dagcrèmes die panthenol bevatten kalmeren en herstellen de huid. Een goede dagcrème beschermt de gevoelige huid tegen invloeden van buitenaf. Wist je dat vitamine E de huid tegen dit soort invloeden beschermt? Kies daarom voor verzorging die vitamine E bevat.

’s Avonds moet de huid herstellen en versterken. Het is daarom belangrijk om een voedende nachtcrème te gebruiken.

De Sensitive Balance crème voedt en versterkt de gevoelige huid, dankzij het werkzame ingrediënt prebiotica. De crème is zowel een dag- als nachtcrème. Heb je een normale tot gecombineerde huid? Dan is de Sensitive Balance fluïde de dag- en nachtverzorging voor jou. De Sensitive Balance crème kan ’s nachts als aanvulling op de fluïde worden gebruikt als je behoefte hebt aan een rijkere voeding voor de huid.

Tips

Begin een eetdagboek

Voedingsmiddelen hebben invloed op je uiterlijk en dus ook op je huid. Als je niet zeker weet wat de oorzaak is van jouw gevoelige huid, houd dan een eetdagboek bij met de voedingsmiddelen die je nuttigt en noteer elke keer de reactie die optreedt. Raadpleeg een arts of dermatoloog voor verder onderzoek en een specialistisch huidadvies.

Test je verzorgingsproducten

Soms kan ook een bepaald verzorgingsproduct de oorzaak zijn van een gevoelige huid. Houdt bij welke cosmeticaproducten je gebruikt om te ontdekken of jouw huid misschien op een van deze producten reageert.

Check op een (huid)allergie

Rode uitslag op je gezicht als je ’s ochtends opstaat? Ga eens na of je niet allergisch bent voor het wasmiddel dat je gebruikt voor je beddengoed. Of dat je last hebt van een huidirritatie.

Blog

Het microbioom: Een belangrijk onderdeel van je huidbarrière

Het microbioom: Een belangrijk onderdeel van je huidbarrière

Weet je wat een microbioom is? Waarschijnlijk ken je het nog niet. Het microbioom is namelijk (nog) relatief onbekend in […]

Lees dit artikel

Prebiotica: een must voor de gevoelige huid!

Prebiotica: een must voor de gevoelige huid!

Ooit gehoord van prebiotica in je huidverzorging? Grote kans van niet. Prebiotica is namelijk relatief nieuw in beautyland. Er zijn […]

Lees dit artikel

Verzorgingsproducten voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid kan zeker in de winter snel geïrriteerd raken. Wanneer de natuurlijke balans van de gevoelige huid verstoord wordt, kun je het beste een ondersteunende of probleemoplossende crème gebruiken. Biodermal biedt hiervoor verschillende producten:

  • De eerste stap is het mild reinigen van de huid. Alleen een schone huid is immers goed in staat is om werkzame stoffen uit een verzorgende crème goed op te nemen. De Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgel is speciaal ontwikkeld om de gevoelige huid op milde wijze te reinigen.
  • De Sensitive Balance Crème voedt en versterkt de gevoelige huid. Heb je een vette of gemengde huid? Dan kan je de Sensitive Balance Fluïde gebruiken.
  • De probleemoplossende P-CL-E crème kun je gebruiken als tijdelijke ondersteuning voor de gevoelige huid op momenten dat de gevoelige huid wat extra ondersteuning kan gebruiken.
  • Wist je dat de huid rondom je oog gevoeliger is? De Sensitive Balance Oog Gel-Crème is special ontwikkeld voor de huid rondom jouw ogen.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen