Tips om langer bruin te blijven

Hoe blijf je langer bruin na je vakantie?

Na een zonnige vakantie of een zonnebank kuurtje zie je er altijd lekker bruin uit. Helaas gaat deze kleur altijd weer snel weg. Toch willen we er vaak van alles aan doen om de bruine kleur langer te behouden. Graag geven we je tips om je bruine kleur langer vast te houden zodat je er nog langer van kan genieten.

Hydrateer je huid

Het is met name belangrijk om de huid voldoende te hydrateren. Hierdoor behoudt je huid langer zijn bruine kleur. Gebruik na het zonnen een verkoelende aftersun waarmee je de hydratatie direct op peil brengt. Gebruik vervolgens een goede hydraterende en vette bodymilk of crème.

Ga niet te lang in bad liggen

Voor het behouden van je kleur is het erg slecht om lang in bad te liggen. Het droogt namelijk je huid uit. Neem daarom een douche en beperk de tijd dat je eronder staat. Meteen na het douchen moet je de huid hydrateren, dit geldt niet alleen voor douchen maar ook voor andere blootstellingen aan water zoals zwemmen.

Lang genieten van je bruine teint?

  • Verrijkt met Total Tanning System
  • Verlengt de natuurlijke melanineproductie
  • Helpt vervellen voorkomen
  • Intensieve hydratatie

Bekijk product

Lekker scrubben

Scrubben is met name belangrijk vóór dat je gaat zonnen. Hiermee haal je de dode huidcellen weg waardoor de kleur dieper doordringt in je huid. Gebruik na het zonnen bij voorkeur een milde scrub en gebruik altijd een hydraterende crème daarna. Met een goede en milde scrubcrème verwijder je alleen de huidschilfers en niet je bruine kleur!

Voorkom vervellen

Goed smeren! Ook na het zonnen is het belangrijk om je huid te blijven voeden om zo uitdroging en vervelling te voorkomen. Gebruik een bruinverlengende aftersun om de opgebouwde bruining zo lang mogelijk te behouden en de huid na het zonnen te herstellen en intensief te hydrateren.

Veel water drinken

Het is erg belangrijk om veel water te drinken. Dit verbetert niet alleen de doorbloeding van je huid, het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.

Eet veel fruit en groente

Voor een gezonde huid is het belangrijk om veel fruit en groente te eten. Probeer vooral producten te eten met Bèta-caroteen. Betacaroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Je vindt betacaroteen met name in wortels, kool en broccoli.

Dus: hoe kan ik mijn bruine huid langer behouden?

Scrub je huid voor je vakantie. Zo worden de dode huidcellen van je huid verwijderd. Gebruik na het zonnen een After Sun om de huid te verzorgen, kalmeren en hydrateren. Door een goede hydratatie blijft je huid langer bruin en kun je bovendien vervelling voorkomen. Let op: wacht wel 24 uur voordat je met je gescrubde huid de zon in gaat, om zonnebrand te voorkomen.

Bruin zonder zon

Uiteindelijk kun je niet geheel voorkomen dat de kleur vervaagt. Door een bruin zonder zon te gebruiken of door gebruik te maken van de zonnebank kun je je kleur toch nog behouden. Let op bij het gebruik van een zonnebank goed op dat je niet verbrand, en gebruik bij voorkeur een zonnebankcrème. Bij het vervellen verlies je een dikkere huid dan normaal waardoor je kleur eerder weg is. Ga je liever niet onder de zonnebank? Gebruik dan een zelfbruiner lotion.

Bronzing poeder

Glans doet je huid een stuk bruiner lijken. Een bronzing poeder met een subtiele glans kan dan ook wonderen doen. Daarnaast doen pastelkleurtjes en de kleur turquoise je huid ook bruiner lijken. Breng eventueel ook wat glanspoeder of bronzing powder aan op je decolleté, benen en armen.

Lees verder voor meer informatie over effecten van de zon, zoals vervellen, in de sectie zon en de huid. Of meer over veelgestelde vragen over de zon en tips voor zonverzorging in het volgende blog bericht.

Caty Kaspers

Inderdaad, waarom is Sun Tan extra niet meer te verkrijgen? Echt een geweldig product!!!

Hilda Boes

Waarom is er niet meer de SUNtan extra van Biodermal? Dit was echt een fantastische product.

Suus

Hallo, ik ben op zoek naar de sun tan extra, waarom wordt deze niet meer verkocht? Gr. Suus

ANS

Super is biodermal ik gebruik het al jaren en merk het echt aan mijn huid zou niets anders willen dankjewel biodermal

Irma dijkxhoorn

De afther is super goed , je huid blijft heel soepel , ben direct na de vakantie nog een fles wezen halen. Top!

Biodermal

Beste MLouise, Onze huidlijn wordt continue geoptimaliseerd waar er gekozen wordt om een product wel of niet in ons assortiment te houden. Helaas is de Sun Tan Extra Slimming hierdoor niet meer verkrijgbaar. U heeft nog de keuze uit de Sun Tan Extra Bodyspray, Bodylotion en Gezichtscrème. Met vriendelijke groet, Biodermal

Marie Louise

Hallo mr mvr Graag had ik geweten waarom Biodermal extra slimming uit de handel is genomen ,wij gebruikte dat al heel lang en waren daar heel content van ,kan je ons iets aanprijzen dat daar zo wat met overeen stemd .Wij zijn nu op zoek, gebruiken ook de tube voor gezicht daar zijn wij ook content van Biodermal zonnebank .Maar die is nog te krijgen . Graag een antwoord bedankt MLouise

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen