Huidtype

Vochtarme huid

Gebrek aan vocht in de huid kan een belangrijke oorzaak zijn van huidproblemen. Een vochtarme huid resulteert vaak in een droge huid. Een vette huid kenmerkt zich meestal niet als een vochtarme huid, tenzij de barrièrefunctie van je huid is verstoord door bijvoorbeeld verkeerd gebruik van cosmeticaproducten.

Wat is een vochtarme huid?

Een vochtarme huid kenmerkt zich door een tekort aan vocht in de huid. Dit is een groot verschil met een droge huid waarbij er een tekort bestaat aan vet/talg in de huid. Wanneer de cellen in de huid niet genoeg vocht bevatten (minder dan 10%) is een intensief hydraterende verzorging nodig om de vochtbalans te verbeteren.

Hoe herken je een vochtarme huid?

Een vochtarme huid voelt trekkerig aan. Door een tekort aan vocht is de huid minder soepel en verliest het haar beschermende werking. Er ontstaan sneller rimpeltjes en droogtelijntjes. Bij de vochtarme huid is wel sprake van voldoende vet. Daarin onderscheidt dit huidtype zich van de droge huid. De vochtarme huid heeft intensief hydraterende verzorging nodig om de vochtbalans te verbeteren en huidveroudering tegen te gaan.

Hoe ontstaat een tekort aan vocht in de huid?

Een vochtarme huid is een huidconditie die ontstaat door een (tijdelijk) verstoorde huidbarrière; er verdampt te veel vocht uit de huid. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • De huid bevat onvoldoende stoffen die vocht kunnen vasthouden.
  • Vochttransport uit de diepere huidlagen naar het huidoppervlak is traag.
  • Verdamping van vocht uit de huid is te groot waardoor vocht niet in de huid blijft.

Hoe kun je een vochtarme huid het beste verzorgen?

Een vochtarme huid kan verergeren door verkeerd gebruik van cosmeticaproducten, té agressieve reinigers of scrubs, airconditioning, verwarming óf veelvuldig (en te heet!) douchen. Belangrijk is om de vochtbalans te herstellen en de huid goed te hydrateren. Reinig de huid met een milde reiniger die de vochtbalans niet aantast en gebruik een hydraterende crème.

Reiniging van de vochtarme huid

Een goede reiniging is essentieel. Alleen een schone huid is in staat de werkzame stoffen uit verzorging voor de vochtarme huid goed op nemen. Biodermal Reinigingsmousse is zeer goed geschikt om de vochtarme huid met comfort en frisheid te reinigen en make-up te verwijderen zonder de vochtbalans aan te tasten. De reinigingsmousse reinigt de huid met comfort en frisheid en hydrateert intensief. Dit herstelt en verbetert de vochtbalans.

Sinds ik dit product gebruik, krijg ik complimenten van de mensen. Ze zeggen dat ik ervan ga stralen!

Ling Choi over de Hydraplus dag gelcrème

Tips

Doe de test

Weet je niet zeker of je met een droge of een vochtarme huid te kampen hebt? Knijp dan een stukje wang bij elkaar. Zie je droge barstjes in de huid ofwel een craquelé effect; huidnerfjes die droog ogen? Dan heb je waarschijnlijk met een vochtarme huid te maken.

Gebruik lauwwarm water

Reinig de huid met lauwwarm water. Té heet water leidt tot extra uitdroging van de huid. Dus… ook niet te heet douchen!

Vermijd scrubs

Vermijd scrubs of reinigingsborstels, ze kunnen de huidbarrière dusdanig aantasten dat de huid alleen maar meer vocht verliest.

Verzorging na het scheren

De Hydraplus dag gelcrème is ook sterk aan te bevelen als After Shave verzorging voor mannen na het scheren.

Blog

Natuurlijke oliën in je huidverzorgings-<br data-lazy-src=

Natuurlijke oliën in je huidverzorgings-
producten

Er zijn veel verschillende natuurlijke oliën en deze zijn vaak terug te vinden in huidverzorgingsproducten. Maar welke natuurlijke oliën zien […]

Lees dit artikel

Gezichtscreme: welke is het beste voor jouw huid?

Gezichtscreme: welke is het beste voor jouw huid?

Je staat voor het schap met tientallen gezichtscrèmes: anti-huidveroudering, ‘extra energie’, een ‘natural glow’ en ga zo maar door. Waarschijnlijk […]

Lees dit artikel

Verzorgingsproducten voor de vochtarme huid

Een vochtarme huid heeft geen tekort aan vet, maar wel een tekort aan vocht en voelt vaak trekkering aan. Biodermal Hydraplus dag gelcrème voor de vochtarme huid is speciaal ontwikkeld om de huid te hydrateren en te verzorgen.
• De gelcrème optimaliseert de vochtbalans, beschermt de huid tegen uitdrogen en vermindert droogtelijntjes.
• De lichte textuur van de crème zorgt voor een zachte, gezonde huid zonder trekkerig gevoel.
• Gebruik de dagcrème in combinatie met de nacht gelcrème voor de vochtarme huid. Deze gelcrème trekt snel in, herstelt de vochtbalans en vult tekorten van de huid aan.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen