Huidtype

Droge huid

Een droge huid heeft het natuurlijk vermogen om goed te functioneren verloren en kan daardoor ruw, trekkerig en onprettig aanvoelen. Gerichte dagelijkse huidverzorging kan ervoor zorgen dat de natuurlijke beschermlaag van je huid zich herstelt.

Hoe herken je een droge huid?

• Een droge huid produceert weinig huidvet en kan daardoor gevoelig zijn.
• Vaak voelt een droge huid gespannen of ruw aan.
• De droge huid kan er geïrriteerd, schilferig of rood uitzien.
• Op de huid zijn vaak fijne lijntjes zichtbaar, dit noemen we ook wel droogtelijntjes.
• Het gezicht kan in plaats van zacht en soepel juist rubberachtig aanvoelen.
• Door de bijzonder fijne structuur zijn de poriën bij een droge huid bijna niet zichtbaar.

Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid ontstaat door een verstoorde huidbarrière. De huid kan haar vochtvoorraad niet voldoende op pijl houden doordat dit huidtype niet genoeg huidvetten bevat. Hierdoor is de huid makkelijker doorlaatbaar voor water en raakt de vochthuishouding uit balans waardoor de huid snel uitdroogt.

Hoe kun je de droge huid het beste verzorgen?

Een droge huid heeft niet alleen een tekort aan vocht maar ook aan vet. Het is daarom belangrijk producten te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor dit huidtype. Producten die geschikt zijn voor een droge huid op je gezicht voorzien de huid niet alleen van vocht, maar deze producten zorgen er ook voor dat de huid ook voldoende vetten krijgt. Een droge huid op andere plekken dan je gezicht is goed te behandelen met een hydraterende huidolie.

Reiniging van de huid

Wanneer de droge huid regelmatig met een normale zeep wordt gewassen wordt de huid weliswaar schoon, maar ook letterlijk ‘ontvet’: de huidvetten worden door de zeep weggespoeld. Hierdoor kan vocht in de huid nog makkelijker verdampen en gaat de (gezichts)huid alleen maar droger en droger aanvoelen. Kies daarom voor het reinigen van dit huidtype voor een mild reinigingsproduct die de huid niet uitdroogt en een zeer droge of extreem droge huid voorkomt.

Wat is het verschil tussen een droge huid en een vochtarme huid?

Een droge huid heeft een tekort aan vocht én vet. En een vochtarme huid heeft alleen een tekort aan vocht. Crèmes voor een droge huid blijven op een vochtarme huid liggen en trekken vaak niet goed in, omdat deze te vet zijn voor een vochtarme huid.

Verzorgingsproducten voor de droge huid

Voor het verzorgen van een droog gezicht gebruik je bij voorkeur een speciaal reinigingsproduct in combinatie met een voedende crème die het natuurlijk herstellend vermogen van de huid ondersteunt.

  • De reinigingsproducten van Biodermal zijn speciaal ontwikkeld om het gezicht op een milde wijze goed te reinigen zonder de huid uit te drogen. Zo is de Biodermal 3in1 Reinigingsmelk speciaal ontwikkeld voor de droge & gevoelige huid. De extra zachte, romige formule zorgt ervoor dat de huid op een milde en doeltreffende wijze wordt gereinigd zonder het gezicht uit te drogen.
  • Biodermal dagcrème en nachtcrème voor de droge & gevoelige huid zijn speciaal ontwikkeld om de huid intens te voeden, te beschermen en te verzachten. De dagcrème bevat tevens SPF 15 om te beschermen tegen schadelijke UVA/UVB straling en daarmee tegen huidveroudering.
  • Doordat de droge huid een tekort heeft aan vocht en aan vet, beschadigt de huid gemakkelijk door bijvoorbeeld de zon. Vitamine E helpt de huid herstellen van droogte. P-CL-E crème bevat een hoge concentratie vitamine E en is daarom zeer geschikt voor de droge huid.
  • Camelina-olie, Shea-olie en Canola-olie versoepelen en hydrateren de huid. De P-CL-E olie van Biodermal bevat een unieke combinatie van deze en andere natuurlijke en voedende oliën. Sommige van deze oliën helpen ook bij het versterken van de huidbarrière en bij het beschermen van de huid tegen externe invloeden.

Biodermal Droge en Gevoelige huid Dagcreme wordt beoordeeld met 4 sterren door onze gebruikers

Al van jongs af aan een enorme droge huid, met Biodermal krijg ik een stralende huid waar ik erg blij mee ben! Makkelijk in gebruik, geen vettig gevoel maar een super resultaat!

Suzan over de Droge & gevoelige huid dagcrème

Tips

Gebruik een vette crème

Een droge huid heeft niet alleen een tekort aan vocht, maar ook aan noodzakelijke vetten. Daarom kun je het beste een crème gebruiken die rijk is aan voedende bestanddelen die de huid beschermen en verzacht.

Vitamine E

Doordat het tekort aan vocht van een droge huid ontstaan er sneller rimpeltjes en beschadigt je gezicht gemakkelijk. Vitamine E helpt de huid te herstellen. Een crème met een hoge concentratie vitamine E is daarom zeer geschikt voor een droge huid.

Gebruik P-CL-E crème

Een droge huid heeft extra bescherming nodig tegen vroegtijdige huidveroudering. Verzorg dit huidtype daarom met een dagcrème die de huid intensief voedt en hydrateert. Daarnaast kan een nachtcrème woren gebruikt die de droge huid hydrateert en herstelt. In plaats van een aparte dag- en nachtcrème kun je ook tweemaal daags P-CL-E crème gebruiken.

Verzorg je huid extra in de winter

Last van een droge huid in de winter? Gebruik dan in de wintermaanden een extra huidverzorgingsproduct. Zo bescherm je de huid tegen uitdroging door de centrale verwarming binnen en de droge vrieskou en gure wind buiten.

Blog

Beste verzorgings- producten voor elk seizoen

Biodermal | 6 februari 2019

Beste verzorgings- producten voor elk seizoen

Het Nederlandse weer is zeer afwisselend: van hevige regenbuien en koude winters tot hele hete zomers. Je doet er dan […]

Lees dit artikel

Tips bij droge handen: voorkomen en verzorgen

Biodermal | 21 november 2018

Tips bij droge handen: voorkomen en verzorgen

Heb jij ook zulke droge handen? Dit heeft alles te maken met het winterse weer. Het gure en koude weer […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen