Huidtype

Droge huid

Een droge huid heeft het natuurlijk vermogen om goed te functioneren verloren en kan daardoor ruw, trekkerig en onprettig aanvoelen. Gerichte dagelijkse huidverzorging kan ervoor zorgen dat de natuurlijke beschermlaag van je huid zich herstelt.

Hoe herken je een droge huid?

Een droge huid kun je herkennen aan één of meerdere van de volgende verschijnselen:

  • Gevoeligheid van de huid doordat er te weinig huidvet wordt geproduceerd
  • De huid voelt gespannen en/of ruw aan
  • Een geïrriteerde, rode of schilferige huid
  • Zichtbare lijntjes op de huid, ook wel droogtelijntjes genoemd
  • De gezichtshuid voelt rubberachtig aan
  • Poriën die haast niet zichtbaar zijn door de bijzonder fijne structuur

Wat is de oorzaak van een droge huid? 

Een droge huid ontstaat door een verstoorde huidbarrière. Doordat er niet voldoende huidvetten worden aangemaakt, kan de huidhaar de vochtvoorraad niet voldoende op peil houden. Hierdoor kan de huid uitdrogen. De huidbarrière kan verstoord worden door, bijvoorbeeld, te heet douchen, te lang in de zon zijn of door het gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten.

Dit kan op verschillende plekken van je lichaam voorkomen, zoals op je benen en je gezicht. Een droge huid in het gezicht komt vaker voor. De huid van het gezicht is namelijk erg kwetsbaar en wordt bovendien vaker blootgesteld aan externe factoren die bijdragen aan dit huidprobleem. Met name de huid rondom de ogen en de mond kan snel droog worden.

Droge huid onder je ogen?

Een droge huid rondom de ogen kan meerdere oorzaken hebben. De huid rondom de ogen kan geïrriteerd raken door het gebruik van bepaalde cosmetica, zeep of reiniging waar de huid niet tegen kan. Als de huid (extreem) droog is, kan de droge huid rondom de ogen gaan schilferen en jeuk veroorzaken. Ook kan er een rode kleur rondom de ogen ontstaan. Gebruik een hydraterende oogcrème om de kwetsbare huid rondom de ogen te verzorgen en beschermen, zoals onze Sensitive Balance Oog Gel-Crème.

Wat veroorzaakt de jeuk bij een droge huid?

Doordat de droge huid een verstoorde huidbarriere heeft en vaak een tekort aan vet en vocht, kan er jeuk ontstaan. Dit kan heel vervelend zijn en het is daarom belangrijk om de droge huid te herstellen en hydrateren met de crèmes die de juiste ingrediënten bevatten, zoals ureum en panthenol.

Wat te doen tegen een droge huid?

Een droge huid heeft niet alleen een tekort aan vocht maar ook aan vet. Kies daarom voor producten die de huid zowel voorzien van vocht, als van de juiste vetten. Bij Biodermal vind je onder andere een hydraterende huidolie en de Sensitive Balance lijn die de droge huid hierbij kunnen ondersteunen. Daarnaast heeft Biodermal verschillende Bodylotions en een Bodycrème die de droge huid extra goed hydrateren.

Kies bij een droge huid voor producten met:

  • Een zachte, romige formule die zorgen dat de huid op een milde en doeltreffende wijze wordt gereinigd zonder dat het je gezicht uitdroogt.
  • Een SPF factor om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling en daarmee tegen huidveroudering. 
  • Vitamine E. Vitamine E helpt namelijk de huid te herstellen van droogte. Je vindt vitamine E onder andere in onze P-CL-E crème
  • Camelina, Shea en Canola olie. Deze natuurlijke oliën versoepelen en hydrateren de huid. Sommige van deze oliën helpen ook bij het versterken van de huidbarrière en bij het beschermen van de huid tegen externe invloeden.

Weet jij het verschil tussen een droge en vochtarme huid?

Een droge huid heeft een tekort aan vocht én vet. En een vochtarme huid heeft alleen een tekort aan vocht. Crèmes voor een droge huid blijven op een vochtarme huid liggen en trekken vaak niet goed in, omdat deze te vet zijn voor een vochtarme huid.

Wil je meer informatie? Lees dan ook over de zeer droge huid, huidirritatie of bekijk al onze blogs.

Al van jongs af aan een enorme droge huid, met Biodermal krijg ik een stralende huid waar ik erg blij mee ben! Makkelijk in gebruik, geen vettig gevoel maar een super resultaat!

Suzan over de Droge & gevoelige huid dagcrème

Tips

Gebruik een vette crème

Een droge huid heeft niet alleen een tekort aan vocht, maar ook aan noodzakelijke vetten. Daarom kun je het beste een crème gebruiken die rijk is aan voedende bestanddelen die de huid beschermen en verzachten, bijvoorbeeld P-CL-E Herstellende Bodycrème.

Vitamine E

Doordat het tekort aan vocht van een droge huid ontstaan er sneller rimpeltjes en beschadigt je gezicht gemakkelijk. Vitamine E helpt de huid te herstellen. Een crème met een hoge concentratie vitamine E is daarom zeer geschikt voor een droge huid.

Gebruik P-CL-E crème

Een droge huid heeft extra bescherming nodig tegen vroegtijdige huidveroudering. Verzorg dit huidtype daarom met een dagcrème die de huid intensief voedt en hydrateert. Daarnaast kan een nachtcrème woren gebruikt die de droge huid hydrateert en herstelt. In plaats van een aparte dag- en nachtcrème kun je ook tweemaal daags P-CL-E crème gebruiken.

Verzorg je huid extra in de winter

Last van een droge huid in de winter? Gebruik dan in de wintermaanden een extra huidverzorgingsproduct. Bijvoorbeeld onze Renewing Face Oil. Zo bescherm je de huid tegen uitdroging door de centrale verwarming binnen en de droge vrieskou en gure wind buiten.

Blog

Ureum Blog

Ureum in je crème maakt je droge huid extra zacht

Soms heb je zo’n droge huid dat je huid schilfert of gaat jeuken. Vooral bij koud weer kun je dit […]

Lees dit artikel

Droge handen: voorkomen en verzorgen

Droge handen: voorkomen en verzorgen

Heb jij ook zulke droge handen? Dit heeft vaak te maken met het winterse weer. Het gure en koude weer […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen