Duurzaamheid

Hoewel de inhoud van onze producten centraal staat, heeft de verpakking ook een belangrijke taak. De verpakking zorgt ervoor dat het product makkelijk te gebruiken is en bevat product- en gebruiksinformatie. Daarnaast beschermt de verpakking de inhoud tijdens het vervoer en opslag.

Wanneer je een product hebt gebruikt en de verpakking helemaal leeg is, gooi het dan niet zo maar weg bij het restafval! Recycle de verpakkingen op de juiste manier. Op deze pagina delen we informatie over onze verpakkingen en hoe deze gerecycled kunnen worden.

Het materiaal dat wij gebruiken voor onze verpakkingen hangt onder andere af van de samenstelling van het product en hoe het product gebruikt moet worden.

Flessen

De meeste flessen en doppen worden gemaakt van de verschillende kunststofsoorten polyetheen (PE), polypropyleen (PP) en polyethyleen tereftalaat (PET). Dit zijn de kunststofsoorten die het meest voorkomen bij consumptiegoederen.

Doppen

De doppen die op onze producten worden geplaatst, zijn aangepast aan de gebruikseisen voor het product en zijn in de meeste gevallen gemaakt van plastic. Een enkel pompsysteem bevat metalen details. Dit is echter een zodanig klein onderdeel van de pomp, dat deze alsnog kan worden gerecycled als een plastic verpakking.

Tube

De tubes van Biodermal bestaan geheel of voor een groot deel uit kunststof. Als er metaal in een tube zit, is dit slechts een dunne laag aan de binnenkant van tube. Gezien het dan een zodanig klein onderdeel van de plastic tube is, kan de tube alsnog gerecycled worden bij het plastic afval.

Potjes

De meeste potten die wij gebruiken voor onze producten zijn van glas. Enkel de verpakking van de After Sun verkoelende gel-crème is van plastic. Glas is geschikt verpakkingsmateriaal voor onze producten vanwege de goede barrière-eigenschappen. Zo absorbeert het bijvoorbeeld geen geuren en stoffen van de inhoud. Glas kan daarnaast onbeperkt worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies.

De deksels op de potjes van Biodermal zijn gemaakt van plastic. Over de potjes van de dag- en nachtcrèmes zit soms een (aluminium)foliedeksel. Dit is voor het behoud van hygiëne en daarmee houdbaarheid van het product in de winkel. Deze folie behoort ook tot Plastic – en Metalen verpakkingen en Drankkartons (PMD afval).

Dozen en bijsluiters

Vanuit een milieuperspectief is papier een goede materiaalkeuze. Papier komt namelijk oorspronkelijk uit de natuur, het kan worden gerecycled en hergebruikt. Karton is verkrijgbaar in verschillende gradaties, met verschillende sterktes en bedrukbaarheid.

Het verpakken van sommige van onze producten in een doosje heeft meerdere redenen. Een doosje beschermt het product bijvoorbeeld extra goed tegen schade tijdens het vervoer, maar het grootste voordeel is dat het de producten goed stapelbaar maakt. Hierdoor passen er meer producten op een pallet, waardoor er minder transport en uiteindelijk minder transportmateriaal nodig is.

Recycle jouw lege Biodermal verpakkingen als volgt:

  • Doppen en pompjes bij het plasticafval
  • Plastic flessen bij het plasticafval
  • Plastic tubes kunnen bij het plasticafval
  • Kartonnen verpakkingen kunnen worden gerecycled bij het oud papier
  • Bijsluiters kunnen gerecycled worden als oud papier
  • Plastic potjes en deksels kunnen bij het plasticafval
  • Glazen potjes kunnen bij het glasafval
  • Foliedeksels dat over onze potjes dag- of nachtcrème heen zitten kunnen gerecycled worden bij het PMD afval.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen