Wallen

Wallen ontstaan niet alleen door vermoeidheid zoals vaak wordt aangenomen. Bij het ouder worden kunnen er namelijk ook wallen ontstaan. Je kunt er aanleg voor hebben, maar ook te weinig water drinken heeft effect op het ontstaan van wallen.

Producten

De oorzaak

Wallen ontstaan vaak naarmate we ouder worden. De huid rond de ogen is dun en kwetsbaar. Naarmate we ouder worden, wordt de huid rond de ogen nog dunner. Toch kunnen ook op jongere leeftijd wallen en donkere kringen onder je ogen voorkomen, vaak is er dan sprake van een erfelijke aanleg. Daarnaast zijn er ook andere factoren die veel invloed hebben zoals voeding, een allergie, medicijngebruik of vermoeidheid.

Behandeling

De perfecte behandeling voor bestaat helaas niet. Er zijn wel verschillende manieren waarmee je de (vocht)wallen onder je ogen kunt behandelen en de zichtbaarheid kunt verminderen. Leg bijvoorbeeld een koud washandje, koude lepel, ijsblokjes of een koud theezakje op je ogen om de zichtbaarheid van de wallen onder ogen te verminderen. De kou zorgt ervoor dat de bloedvaten onder je ogen samentrekken en dat het vocht vervolgens langzaam wordt afgevoerd.

Tip: Lees onze blog “tips tegen wallen, voorkomen en verminderen

Biodermal Oogcrème

Naast de middelen die we hierboven noemen zijn er ook verzorgingsproducten die de zichtbaarheid van wallen onder ogen verminderen. Biodermal Wallen en Donkere Kringen oogcrème bevat een effectieve combinatie van ingrediënten die wallen en donkere kringen zichtbaar vermindert en rimpels en fijne lijntjes vervaagt. Deze oogcrème bevat geen parfum en is veilig te gebruiken voor de kwetsbare huid rondom de ogen.

"Top product! Verzorgt mijn gevoelige huid om de ogen en houdt deze in topconditie. Een dag niet gesmeerd is een dag niet lekker in je vel. "

B. Steenvoorden over de Oogcrème

Tips

Benadruk andere delen van je gezicht

Leg het accent op een ander deel van je gezicht, bijvoorbeeld je bovenste ooglid of lippen.

Gebruik een verzorgend product

Verwen je ogen met een verzorgende oogcrème. Breng het met kloppende bewegingen aan vanuit je neus naar buiten toe.

Vraag advies

Kies je voor een camouflage product? Vraag advies aan je parfumerie of drogisterijmedewerkster.

Drink voldoende water

Drink minimaal 2 liter water per dag en eet gezond en gevarieerd. Bij voorkeur niet roken en wees matig met alcohol.

Geef je ogen rust met een masker

Maak een verzorgend masker van bijvoorbeeld yoghurt en komkommer en
gun je ogen rust om wallen te verminderen.

Blog

vrouw in bed met donkere kringen onder je ogen

Donkere kringen onder je ogen? Dit kun je er tegen doen!

Het is een van de meest bekende cosmetische ‘problemen’ waar zowel mannen als vrouwen mee te maken hebben; donkere kringen […]

Biodermal | 2 september 2020

lees meer
illustratie wallen

Tips tegen wallen: voorkomen & verminderen

Goodmorning! Alhoewel.. Daar sta je ’s ochtends voor de spiegel en in plaats van je frisse stralende zelf, staren er […]

Biodermal | 1 september 2020

lees meer