Huidbehoefte

Wallen

Wallen ontstaan niet alleen door vermoeidheid zoals vaak wordt aangenomen. Bij het ouder worden kunnen er namelijk ook wallen ontstaan. Je kunt er aanleg voor hebben, maar ook te weinig water drinken heeft effect op het ontstaan van wallen.

De oorzaak

Wallen ontstaan vaak naarmate we ouder worden. De huid rond de ogen is dun en kwetsbaar. Naarmate we ouder worden, wordt de huid rond de ogen nog dunner. Toch kunnen ook op jongere leeftijd wallen en donkere kringen onder je ogen voorkomen, vaak is er dan sprake van een erfelijke aanleg. Daarnaast zijn er ook andere factoren die veel invloed hebben zoals voeding, een allergie, medicijngebruik of vermoeidheid.

Illustratie van gezicht met huidprobleem wallen

Behandeling

De perfecte behandeling hier voor bestaat helaas niet. Er zijn wel verschillende manieren waarmee je de (vocht)wallen onder je ogen kunt behandelen en de zichtbaarheid kunt verminderen. Leg bijvoorbeeld een koud washandje, koude lepel, ijsblokjes of een koud theezakje op je ogen om de zichtbaarheid van de wallen onder ogen te verminderen. De kou zorgt ervoor dat de bloedvaten onder je ogen samentrekken en dat het vocht vervolgens langzaam wordt afgevoerd.

Tip: Lees onze blog “tips tegen wallen, voorkomen en verminderen

Biodermal Oogcrème

Naast de middelen die we hierboven noemen zijn er ook verzorgingsproducten die de zichtbaarheid van wallen onder ogen verminderen. Biodermal Wallen en Donkere Kringen oogcrème bevat een effectieve combinatie van ingrediënten die wallen en donkere kringen zichtbaar vermindert en rimpels en fijne lijntjes vervaagt. Deze oogcrème bevat geen parfum en is veilig te gebruiken voor de kwetsbare huid rondom de ogen.

Biodermal Oogcrème Wallen en Donkere Kringen vermindert de zichtbaarheid van wallen, donkere kringen en rimpels.

Tips

Gebruik een verzorgend product

Verwen je ogen met een verzorgende oogcrème. Breng het met kloppende bewegingen aan vanuit je neus naar buiten toe.

Drink voldoende water

Drink minimaal 2 liter water per dag en eet gezond en gevarieerd. Bij voorkeur niet roken en wees matig met alcohol.

Geef je ogen rust met een masker

Maak een verzorgend masker van bijvoorbeeld yoghurt en komkommer en gun je ogen rust om wallen te verminderen.

Blog

Kraaienpootjes: de enige echte lachrimpels

Kraaienpootjes: de enige echte lachrimpels

Zoals de titel al zegt zijn kraaienpootjes de lachrimpels op je gezicht. Deze oogrimpels zijn eigenlijk een teken dat je […]

Lees dit artikel

Donkere kringen onder je ogen? Dit kun je er tegen doen!

Donkere kringen onder je ogen? Dit kun je er tegen doen!

Het is een van de meest bekende cosmetische ‘problemen’ waar zowel mannen als vrouwen mee te maken hebben; donkere kringen […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen