Huidtype

Rijpe huid

Een rijpe huid kenmerkt zich door een gebrek aan volume. Fijne lijntjes en rimpels zijn duidelijk zichtbaar en de huid heeft een gebrek aan vocht. Met de juiste huidverzorging kun je de conditie van de huid verbeteren.

Rijpe huid

Producten

Hoe herken je de rijpere huid?

De rijpere huid herken je door een gebrek aan elasticiteit en volume. Rimpels en fijne lijntjes zijn zichtbaar en de huid voelt minder strak aan. De huid voelt droog en toont een gebrek aan stevigheid. Ook kunnen er ouderdomsvlekken ontstaan waardoor de huid minder egaal oogt.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Het ontstaan van huidveroudering is afhankelijk van verschillende factoren. De huid kan sneller verouderen door genetische factoren, maar huidveroudering kan ook later intreden door bijvoorbeeld genetische aanleg voor een vettere huid.

Maar, goede genen of niet; vroeg of laat veroudert elke huid. Huidveroudering is een natuurlijk proces dat kan worden versterkt door externe factoren.

Huidveroudering: het natuurlijke proces

Het natuurlijke proces van huidveroudering wordt intrinsieke veroudering genoemd. Intrinsieke veroudering ontstaat naarmate de jaren verstrijken en resulteert in een vertraagde celvernieuwing en een verminderde collageenproductie. De hoeveelheid elastine, een huidversterkend eiwit, neemt af en de functie van de zweet- en olieklieren vermindert. Het gevolg: een dunnere huid met zichtbaar minder volume.

Huidveroudering: externe factoren

Het proces van huidveroudering wordt versneld door externe factoren. Dit noemen we extrinsieke veroudering. Extrinsieke veroudering ontstaat door verschillende factoren zoals UV straling, roken, alcohol en stress.

UV straling

Blootstelling aan de zon is de belangrijkste externe factor als het gaat om huidveroudering. Hoewel roken en luchtvervuiling ook een belangrijke externe factoren zijn in huidveroudering, is de schadelijke UVA/UVB schade verantwoordelijk voor 90 procent van vroegtijdige huidveroudering (bron).

Roken

De nicotine in sigaretten veroorzaakt een vernauwing van de bloedvaten in de buitenste lagen van de huid. Dit belemmert de bloedtoevoer waardoor de huid minder zuurstof, voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgt. Door de duizenden chemische stoffen in tabaksrook wordt er schade aangebracht aan het collageen en elastine in de huid.

Stress

Wanneer je langdurig stress ervaart, produceert het lichaam het hormoon cortisol. Cortisol is onder andere verantwoordelijk voor de afbraak van collageen. Door de aanmaak van cortisol is het moeilijker voor de huid om zichzelf op natuurlijke wijze te herstellen en voldoende collageen en elastine te produceren.

Alcoholgebruik

Alcohol blokkeert de hormonen die ervoor zorgen dat je niet uitdroogt. Resultaat: uitdroging van je lichaam en huid. Daarnaast creëert alcohol kleine huidontstekingen – vandaar de roodheid in je gezicht nadat je teveel alcohol hebt genuttigd. Het consumeren van grote hoeveelheden alcohol gedurende een lange periode kan leiden tot tekenen van huidveroudering als dofheid, verkleuring, verslapping, verwijde poriën, een gebrek aan collageen en fijne lijntjes.

Hoe kun je de rijpe huid het beste verzorgen?

De rijpe huid dient goed te worden beschermt door middel van de juiste zonbescherming. Daarnaast dient de rijpe huid goed te worden gereinigd en gehydrateerd door het gebruik van werkzame ingrediënten:

Huidveroudering tegengaan met zonbescherming – Anti Age zonbescherming

Het dragen van een crème met een zonbeschermingsfactor is het belangrijkste wat je kunt doen om huidveroudering te helpen voorkomen. SPF zal de schade die je huid heeft opgelopen door UVA straling niet ongedaan maken, maar zorgt er wel voor dat verdere tekenen van huidveroudering worden voorkomen.

Huidveroudering tegengaan met crème – Biodermal Anti Age crème

Let bij een crème voor de rijpere huid op werkzame ingrediënten die een positieve invloed hebben op de tekenen van huidveroudering. Werkzame ingrediënten als hyaluronzuur of Niacinamide hebben een bewezen positief effect op de huid. Deze ingrediënten helpen huidveroudering tegengaan.

Hyaluronzuur hydrateert de huid en vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Hyaluronzuur slurpt als het ware water in de huid en zorgt ervoor dat vocht niet uit de huid kan ontsnappen, waardoor rimpeltjes opgevuld lijken te worden. Naast crèmes waar hyaluronzuur in zit, zijn er ook cosmetische stoffen die de aanmaak van hyaluronzuur stimuleren. Een voorbeeld hiervan is Tetrapeptide-21.

Niacinamide vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken, roodheid en een vale huid. Daarbij is er bewezen dat het de elasticiteit van de huid verbetert.

Huidveroudering tegengaan door goede reiniging – Biodermal Reinigingsmousse

Om huidveroudering tegen te gaan is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Let bij een reinigingsmiddel op het ingrediënt AHA. AHA zuur kan de celvernieuwing stimuleren en helpt je huid om de werkzame ingrediënten uit een crème beter in zich op te nemen. Dit kan handig zijn als je een rijpe huid hebt en Anti Age crème met werkzame ingrediënten, zoals hyaluronzuur of niacinamide, gebruikt. Extra voordeel: een aparte scrub is niet nodig!

Huidveroudering tegengaan met olie – Biodermal Renewing Face olie

De rijpe huid kan extra worden verzorgt door het gebruik van een anti age olie. Een olie met werkzame ingrediënten als Vitamine E en Q10 helpen je huid te beschermen van externe invloeden om zo een jonge uitstraling te behouden.

Wat een heerlijk spul, geen droge huid meer, frons lijkt minder diep. Mijn huid is minder pukkelig en onrustig. Erg prettig!!

Martine over Ant Age Olie

Tips

Bewust leven

Alcohol, sigaretten en suiker versnellen het verouderingsproces, hierdoor ontstaat huidveroudering. Wees dus matig met alcohol, nicotine en suiker.

Vocht is belangrijk

Het klinkt wellicht als een cliché, maar water drinken helpt echt. Door 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken is je huid gehydrateerd. En wanneer je huid gehydrateerd is, zullen er minder droogtelijntjes verschijnen.

Blijf niet te lang in de zon

Je huid beschermen tegen de schadelijke uv straling van de zon is een van de belangrijkste tips tegen huidveroudering. UV straling is de grootste veroorzaker van rimpels. Insmeren dus!

Blog

Donkere kringen onder je ogen? Dit kun je er tegen doen!

Donkere kringen onder je ogen? Dit kun je er tegen doen!

Het is een van de meest bekende cosmetische ‘problemen’ waar zowel mannen als vrouwen mee te maken hebben; donkere kringen […]

Lees dit artikel

Exfoliëren

Exfoliëren

Exfoliëren is dé nieuwe verzorgingsmethode die je helpt met een stralende en frisse uitstraling. Het is een methode die vaak […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen