Huidtype

Gecombineerde huid

Bij een gecombineerde huid is er vaak spraken van twee verschillende soorten huidtypes op een gezicht. Je kunt bijvoorbeeld een droge huid op je wangen hebben en juist weer een vette huid op je neus en kin hebben. De juiste huidverzorging is belangrijk om de balans van je huid te herstellen.

Gecombineerde huid

Producten

Wat is een gecombineerde huid?

Een gecombineerde huid kenmerkt zich door twee verschillende huidtypes op je gezicht. De huid op je wangen kan een stuk droger zijn dan je neus en kin. Dit komt doordat je huid meer talg produceert op deze twee laatste delen van je gezicht. Het gevolg? Je krijgt een glimmende huid op de T-zone: je voorhoofd, neus en kin.

Oorzaken gecombineerde huid

De oorzaken van een gecombineerde huid kunnen per persoon verschillend zijn. Zo kan bij de een erfelijkheid een rol spelen bij het hebben van een gecombineerd huidtype en bij de ander is juist een huidverzorgingsproduct de reden zijn dat je T-zone meer talg aanmaakt dan andere delen van je huid. Wat de oorzaak van je gecombineerde huidtype ook is: houd hier rekening mee bij het kiezen van je huidverzorgingsproducten.

Verzorging van de gecombineerde huid

Naast het uitvoeren een goede gezichtsreiniging is het ook belangrijk om je gezichtsverzorging aan te passen aan jouw huidtype. Biodermal heeft diverse producten speciaal voor de vette huid zoals:

Biodermal Vette & Gemengde huid crème. De crème matteert, hydrateert en verzorgt de huid. Ook is de crème een goede basis voor make up. Verzorg je gezicht dagelijks met deze crème.
Biodermal Pure Balance Skin Purifying Dagcrème. Deze is speciaal ontwikkeld voor een huid met onzuiverheden en oneffenheden. De crème hydrateert de huid intensief, vermindert een glimmende huid en gaat oneffenheden tegen.
Biodermal Pure Balance Skin Purifying Nachtbalsem. Deze is ook speciaal ontwikkeld voor een huid met onzuiverheden en oneffenheden. De balsem verbetert de huidtextuur en huidteint, exfolieert de huid op milde wijze en gaat op deze manier oneffenheden tegen.

TIPS

Reinig je gezicht 2x per dag zowel 's ochtends als 's avonds.

Hiermee verwijder je alle make-up resten, dode huidcellen en het zweet en talg dat je huid zowel overdag als ‘s nachts produceert. Vergeet ook niet de huid rondom je oren en hals!

Glimmende huid?

Gebruik producten met talk omdat talk absorbeert talg en vet op de huid absorbeert en hierdoor een matterend effect geeft.

Blog

Exfoliëren

Biodermal | 10 april 2019

Exfoliëren

Exfoliëren is dé nieuwe verzorgingsmethode die je helpt met een stralende en frisse uitstraling. Het is een methode die vaak […]

Lees dit artikel

Salicylzuur: laat de huid stralen

Biodermal | 2 april 2019

Salicylzuur: laat de huid stralen

Salicylzuur is een zeer effectief ingrediënt om de huid mee te exfoliëren. Ben je benieuwd waarom dit ingrediënt exfoliërend werkt […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen