Huidtype

Gecombineerde huid

Bij een gecombineerde, of gemengde, huid is er vaak spraken van twee verschillende soorten huidtypes op één gezicht. Je kunt bijvoorbeeld een droge huid op je wangen hebben en juist weer een vette huid op je neus en kin hebben. De juiste huidverzorging is belangrijk om de balans van je huid te herstellen.

Gecombineerde huid

Producten

Wat is een gecombineerde huid?

Bij de gecombineerde huid is de huid uit balans, waardoor je gezicht twee verschillende huidtypes heeft. Vaak worden de wangen gekenmerkt door een droge huid, terwijl de T-zone (voorhoofd, kin en neus) juist vettig is. De poriën op je voorhoofd, kin en neus zijn vaak groter dan de poriën op je wangen. Grotere poriën kunnen ook sneller verstopt raken, met mee-eters of ontstekingen tot gevolg.

Oorzaken gecombineerde huid

De oorzaken van een gecombineerde huid kunnen per persoon verschillend zijn. Zo kan bij de één erfelijkheid een rol spelen, terwijl bij de ander de oorzaak ligt in het gebruiken van te agressieve huidverzorgingsproducten.

Wat de oorzaak ook is voor een gemengde huid bij jou, houd hiermee rekening bij het kiezen van je producten.

Verzorging van de gecombineerde huid

Bij de gecombineerde huid is het kiezen van de juiste verzorgingsproducten erg belangrijk, omdat je met twee verschillende huidtypes te maken hebt. Tips bij het verzorgen van de gecombineerde huid:

  • Kies voor de reiniging van je gezicht voor een milde reiniger, zodat de droge delen van je huid niet verder uitdrogen.
  • Maak gebruik van producten met een exfoliant. Door je huid te exfoliëren verwijder je de dode huidcellen en verklein je de kans op onzuiverheden.
  • Kies voor een hydraterende dag- en nachtcrème, zoals Biodermal Pure Balance Skin Purifying Dagcrème. Deze is speciaal ontwikkeld voor een huid met onzuiverheden en oneffenheden. De crème hydrateert de huid intensief, vermindert een glimmende huid en gaat oneffenheden tegen. Met ook een variant voor de nacht: Biodermal Pure Balance Skin Purifying Nachtbalsem.

TIPS

Drink voldoende water

Water zorgt voor hydratatie van de huid. Ook belangrijk bij de vette huid, aangezien deze ook een vochttekort kan hebben.

Glimmende huid?

Gebruik producten met talk omdat talk het talg en vet op de huid absorbeert en hierdoor een matterend effect geeft.

Blog

Salicylzuur: laat de huid stralen

Salicylzuur: laat de huid stralen

Gebruik jij al een exfoliant in je routine? Het gebruik van een exfoliant is dé stap voor een stralende en […]

Lees dit artikel

Exfoliëren

Exfoliëren

Exfoliëren is dé nieuwe verzorgingsmethode die je helpt met een stralende en frisse uitstraling. Het is een methode die vaak […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen