Categorie

Huidproblemen

De huid is een indrukwekkend orgaan. Ze beschermt je tegen vochtverlies van het lichaam en indringers van buiten zoals schadelijke stoffen, bacteriën en virussen. Wanneer de balans in de huid verstoord raakt kan dit leiden tot vervelende huidaandoeningen en huidproblemen.

De huid met problemen

Je huid is je grootste orgaan. Een volwassen mens beschikt over maar liefst 2 vierkante meter huid met een gewicht van ongeveer 7 kilo. De huid is daarmee een belangrijk orgaan en fungeert als pantser tegen schadelijke virussen en bacteriën van buitenaf. Wanneer de balans in de huid verstoord raakt kan dit leiden tot vervelende huidaandoeningen en huidproblemen.

Huidconditie versus huidtype

  • Een huidtype is genetisch bepaald en kan worden vastgesteld aan de hand van de talgproductie en reactiviteit van de huid. Een hyperactieve talgklier zorgt bijvoorbeeld voor een vette huid en een traag werkende talgklier zorgt voor een droge huid. Een huidtype kan niet worden veranderd, maar wel in balans worden gebracht.
  • Een huidconditie wordt veroorzaakt door in- en externe factoren, zoals hormonen, leefstijl, stress en blootstellingen aan UV-straling. Ook een operatie, medicatie en ziekte kunnen bijdragen tot verschillende huidcondities. Het is mogelijk om tegelijkertijd verschillende huidcondities te hebben, en deze condities kunnen van dag tot dag verschillen. Bovendien kunnen de verschillende huidcondities bij alle huidtypen voorkomen.

Je huid in de verschillende seizoenen

Je huid in de lente/zomer

  • Bij veel mensen heeft zonlicht (met mate) een positief effect op de huidconditie. Puistjes verdwijnen en zelfs mensen met bepaalde huidproblemen, zoals eczeem of couperose, hebben over het algemeen tijdens de zomer minder last van hun huid.
  • Zonlicht is onmisbaar voor de aanmaak van vitamine D die weer nodig is voor een goede botvorming. Daarnaast geeft zonlicht je meer weerstand, activeert het de stofwisselingen zorgt het voor een betere doorbloeding.

Je huid in de herfst/winter.

In de herfst en winter is de luchtvochtigheid lager dan in de zomer. Je huid kan daardoor droger aanvoelen en eventueel, als ze erg droog is, gaan jeuken. Airconditioning en centrale verwarming hebben een soortgelijk effect. Maak het huis dan ook niet te warm en verhoog de luchtvochtigheid in huis met een luchtbevochtiger. Warme droge lucht droogt de huid nog meer uit dan koude droge lucht.

Wat is jouw huidconditie?

Elke huidconditie heeft haar eigen kenmerken en vraagt om een andere verzorging. Bekijk hieronder alle soorten huidcondities voor meer informatie.

Gevoelige huid: Jouw huid vraagt om kalmering. Dat uit zich in een reactieve huid met bijvoorbeeld roodheid, uitslag jeuk of kapotte haarvaatjes. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Shea Butter, Canola-olie, Emolliëtia, Glycerine en Provitamine B5.

Huidveroudering: Jouw huid vraagt om versteviging. Deze huidconditie kan een gevolg zijn van het natuurlijke verouderingsproces, maar ook van overmatige blootstelling aan de zon. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Spireazaadolie, Cypergras, Vitamine A, C en E

Pigmentatie: Jouw huid vraagt om verheldering en egalisering. Dat zie je aan hyperpigmentatie of vlekjes op de huid. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Vitamine C, melkzuur en madeliefjes extract.

Verstoppingen: Jouw huid vraagt om een goede reiniging. Het verwijderen van overtollig talg is hierbij erg belangrijk. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: melkzuur, squalaan en plantoliën en vetten zoals avocado-olie.

Gedehydrateerde huid: Jouw huid vraagt om hydratatie. Dat uit zich in droogtelijntjes, schilfers en soms roodheid rond de ogen. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Sodium, Saclicylzuur en PCA.

Heb je een probleemhuid, koop deze crème en je hebt snel weer een mooie huid. Voor mij dus echt een onmisbare crème!?❤

Monique over P-CL-E crème

5 verzorgingstips voor jou!

Pas je reinigingsritueel aan

Pas je reinigingsritueel aan op de herfst en winter. Gebruik milde producen die de huid niet uitdrogen of een trekkerig gevoel achterlaten. En gebruik je water, zet de kraan dan handwarm: dit is prettiger voor jezelf en je huid!

Last van droge lippen?

Vooral in de herfst en winter kunnen je lippen droog aanvoelen en soms zelfs barsten. Voor zachte, mooie lippen zonder velletjes: spoel ’s avonds na het tandenpoetsen je tandenborstel goed af met koud water en ‘poets’ zachtjes je lippen.

Last van wintervoeten?

Bij wintervoeten is de huid extreem droog. Je voeten zien er droog en schilferig uit en jeukt. P-CL-E crème van Biodermal kan oplossing bieden. Voor extra werking: s’avonds aanbrengen, schone sokken aantrekken en ’s nachts laten inwerken.

Last van schrale handen?

Om schrale handen te voorkomen kun je ze het beste meerdere keren per dag inmasseren met een voedende handcrème. Handig om in de auto of je handtas te bewaren: om op ‘verloren momentjes’ te smeren.

Les je dorst!

Het tekort aan vocht in de huid kun je het beste aanvullen met producten voor een vochtarme huid. Deze producten versterken tevens de huidbarrière met (natuurlijke) oliën en vetten.

Verzorging van de huid

Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld een zeer droge huid, pigmentvlekken of littekens, dan kunnen probleemoplossende producten uitkomst bieden. Deze producten zijn specifiek ontwikkeld voor de huid met speciale behoeften. Ben je benieuwd welke verzorgingsproducten je het beste kunt gebruiken voor een huid met speciale behoeften? Bekijk dan het product assortiment van Biodermal en filter op huidprobleem of huidtype.

Meer informatie over huidproblemen?

Hieronder vind je een overzicht van veel voorkomende huidproblemen met onder andere weetjes en verzorgingstips.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen