Zijn de producten van Biodermal hypoallergeen?

Hypo betekent letterlijk ‘lager dan normaal’. Op deze manier betekent Hypoallergeen dus ‘verminderde kans op allergie’. Alle producten van Biodermal zijn hypoallergeen. Met het woord ‘Hypoallergeen’ wil Biodermal benadrukken dat haar producten zo zijn samengesteld dat de kans op allergische reacties minimaal is. Met andere woorden de Biodermal producten zijn mild in gebruik en kunnen ook door mensen worden gebruikt met een gevoelige huid. Bij het samenstellen van onze producten gaan we zeer zorgvuldig te werk en letten we met name op het voorkomen van allergische reacties. Stoffen waarvan bekend is dat deze allergische reacties zouden kunnen geven, zullen we dan ook niet snel gebruiken.

Daarnaast zijn alle Biodermal producten dermatologisch getest in een extern onafhankelijk laboratorium. Bij deze dermatologische test worden zogenaamde ‘patchtesten’ op de huid uitgevoerd onder leiding van een dermatoloog. Alleen als er geen reacties van irritatie of allergie gevonden worden, zal Biodermal haar producten op de markt brengen.

Overigens is het helaas nooit 100% uit te sluiten dat iemand een allergische reactie kan krijgen, ook bij gebruik van Biodermal. Mocht je onverhoopt een reactie voelen of zien op je huid na gebruik van een Biodermal product, raden we je aan contact te zoeken met uw huisarts of dermatoloog. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met de Biodermal Huidlijn.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen