De heritage van Biodermal

Het verhaal van Biodermal begint in 1975, dankzij de filosofie en visie van Drs. Hans Schreuder. Toen Drs. Schreuder in 1969 afstudeerde ging hij als chemicus werken bij een haarcosmeticafabrikant. Hij voelde zich niet prettig bij het gebruik van de vele agressieve stoffen die daar werden gebruikt in de producten. Daarom besloot hij om in 1975 een eigen merk te lanceren op het gebied van verzorging. Niet lang daarna is zijn echtgenote Irene Schreuder-Tjao ook betrokken geraakt bij het merk. Dat betekende de start van Biodermal.

Toen zij Biodermal startten, wilden zij zich richten op natuurlijke, zuivere en niet-agressieve ingrediënten, die de natuurlijke kracht van de huid moesten ondersteunen en die kleine huidproblemen konden oplossen. Omdat Drs. Schreuder zelf ook een huid had die wat ondersteuning kon gebruiken, was dat uiteindelijk de drive voor de ontwikkeling van de producten. Hij zei: “Je helpt mensen door gewoon goede producten te maken die werken en waar ze echt iets aan hebben.”

Visie van Drs. Schreuder en Biodermal

“Een goed product bestrijdt geen symptomen, maar zorgt voor een natuurlijke balans van de huid.”

Daarom werkte Drs. Schreuder hoofdzakelijk met natuurlijke en lichaamseigen stoffen. Dankzij zijn kennis van complexe biochemische processen en wetenschap, ontwikkelde hij Biodermal producten die het biologisch evenwicht van de huid ondersteunen en herstellen. De producten bevatten een hoog percentage werkzame bestanddelen die je huid geven waar het om vraagt. Op die manier ondersteunt Biodermal de natuurlijke kracht van je huid.

Een van de eerste producten was de P-CL-E Crème. De ‘probleemoplossende’ P-CL-E Crème, een crème op basis van placenta-extract, collageen en vitamine E, zorgde voor de grote doorbraak bij het Nederlandse publiek. Begin jaren negentig was Drs. Schreuder ook wekelijks te zien bij de 5-uurshow waar hij in een eigen rubriek vertelde over gezondheid. Ook sprak hij daar over de diverse Biodermal producten, die de natuurlijke kracht van de huid ondersteunden dankzij de bijzondere samenstelling van werkzame stoffen. Deze gepatenteerde crème heeft tot op de dag van vandaag veel trouwe gebruikers.

Leuk weetje: vroeger werd er daadwerkelijk placenta-extract en collageen in de P-CL-E producten gebruikt, tegenwoordig worden er plantaardige alternatieven in de crème en fluïde verwerkt. De werking en kwaliteit zijn echter bewaard gebleven!

Door het succes van de P-CL-E Crème kon het Biodermal merk blijven groeien en er kwamen steeds meer nieuwe producten op de markt. Bij de ontwikkeling van de nieuwe producten stonden én staan de biologische processen van de huid centraal, zoals ook de intentie was van Drs. Schreuder toen hij het merk lanceerde. Als Biodermal geloven wij dan ook dat de huid naturel op zijn mooiste is.

“Naturel mooi dankzij effectieve huidverzorging”

Drs. Hans Schreuder zei ooit in een interview: “Men beweert vaak in reclames dat rimpels niet mooi zijn. Ik ben het daar niet mee eens. Schoonheid is een gevolg van gezondheid. Wanneer je bewust leeft en eet, goed met je eigen lijf omgaat, leert luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft, dan ga je stralen. Dan ben je mooi.”

In 2001 verkochten ze hun bedrijf aan Numico Nederland en in 2003 werd Biodermal opgenomen door Omega Pharma Nederland BV. Ondanks dat Drs. Schreuder niet meer direct betrokken is bij het merk, leeft zijn ideologie nog altijd voort in het merk en de producten.

Filosofie

Bij Biodermal gaan wij ervan uit dat de huid haar eigen kracht heeft. Vanuit die gedachte ontwikkelen en verbeteren wij onze producten. Elke huid heeft andere eigenschappen, behoeftes en reageert anders op invloeden van buitenaf. Omdat elke huid anders is, proberen wij producten te ontwikkelen die aansluiten bij de verschillende behoeftes.

Dat is ook de reden dat wij productlijnen voor verschillende huidtypes hebben ontwikkeld. Op dit moment hebben wij huidverzorging voor de volgende huidtypes: Normale huid, Droge & Gevoelige huid, Vochtarme huid, Vette huid en de Rijpe Huid. Daarnaast zijn er verschillende producten voor huidproblemen, onder andere voor littekens, onzuiverheden en pigment. Zo kan elk type huid goed worden verzorgd en zich herstellen waar nodig.

“Biodermal ondersteunt en herstelt de natuurlijke kracht van de huid”

De huid is zeer actief en vernieuwt zich van binnenuit. Een gezonde huid kan zichzelf beschermen en herstellen, maar soms kunnen deze processen verstoord worden of wat ondersteuning gebruiken. Om de natuurlijke kracht van de huid te helpen, kiezen wij bij de ontwikkeling en verbetering van onze producten nog altijd voor zoveel mogelijk zuivere en huideigen ingrediënten. Omdat de stoffen van nature al in je huid aanwezig zijn, worden ze goed opgenomen en ondersteunen zo de natuurlijke kracht van je huid.

“Biodermal haalt het beste uit je huid naar boven”

Net al Drs. Schreuder weten wij dat het niet alleen gaat om de verzorgingsproducten, maar om een totale balans. Er zijn vele externe factoren die invloed hebben op de conditie van de huid. Voeding, beweging, gezondheid en mentale gesteldheid zijn zeker van invloed op je huidconditie.

Kwaliteit

Om ervoor te zorgen dat jij het beste product krijgt, doen wij er alles aan om de Biodermal producten zo veilig mogelijk te ontwikkelen. Wij selecteren uitsluitend zuivere ingrediënten van een hoogwaardige kwaliteit.

Als Biodermal zijn wij ervan overtuigd dat optimale kwaliteit belangrijk is voor je lichaam. In onze laboratoria wordt met veel zorg en liefde aan onze formuleringen gewerkt. Zo kun jij met een gerust hart de beste kwaliteit verzorging krijgen voor jouw huid.

Belofte

Vanuit Biodermal zullen we ons assortiment blijven optimaliseren, wanneer er nieuwe inzichten komen in specifieke huidverzorging. Ook bij uitbreidingen van het assortiment zullen wij enkel producten ontwikkelen die passen bij de filosofie, kwaliteit én visie van ons merk.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen