Exfoliant: voor een zuivere en egale huid

Biodermal

2 april 2019 | 10:42

Een exfoliant is een product speciaal ontwikkeld om op milde wijze dode huidcellen van de huid te verwijderen en geeft dan ook als resultaat een zuivere en egale huid. Daarnaast zijn er ook producten met een exfoliërende werking. Dit zijn geen pure exfolianten, maar producten die naast het exfoliëren van de huid nog een extra werking hebben, zoals reinigen of verzorgen.

Wat is een exfoliant?

Een exfoliant is een product met één of meerdere ingrediënten die de huid exfolieren.  In de meeste gevallen zal een exfoliant salicylzuur (BHA), melkzuur (AHA) of glycolzuur (AHA) bevatten. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen over het algemeen op milde wijze. Doordat de dode huidcellen van de huid worden verwijderd, krijgt de huid een meer frisse en heldere uitstraling.  Naast pure exfolianten, zijn er producten met een exfoliërende werking. Deze producten hebben dus niet alleen de werking van een exfoliant, maar reinigen of verzorgen de huid daarnaast ook nog. Biodermal Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse en Biodermal Pure Balance Skin Refining Nacht Balsem hebben allebei een exfoliërende werking.

De nieuwe Pure Balance Cleansing Mousse
voor een gladde en egale huid


– Zuiverend en diepreinigend

– Zacht en fris huidgevoel

– Met exfoliërend enzym en salicylzuur (BHA-zuur)

Exfoliant vs. scrub

Een exfoliant en een scrub zijn twee verschillende soorten producten om dode huidcellen van de huid te verwijderen. Door de grove substantie verwijdert een scrub naast dode huidcellen ook de goede huidcellen. Een exfoliant doet dit op mildere wijze, waardoor alleen de dode huidcellen worden verwijderd. Het resultaat is een heldere, egale huid zonder oneffenheden en onzuiverheden, maar die ook nog de juiste bescherming biedt tegen externe invloeden!

De juiste exfoliant voor jouw huidtype

Exfoliërende producten bevatten de werkzame ingrediënten salicylzuur (BHA), melkzuur (AHA) of glycolzuur (AHA). Maar wanneer kies je voor een exfoliant met BHA en wanneer voor een exfoliant met AHA? Hieronder leggen wij het verschil tussen deze twee exfolianten uit:

Exfoliant met BHA

Een exfoliant met BHA salicylzuur kan diep in de poriën komen en verwijdert zo effectief dode huidcellen en overtollig talg. Hierdoor is deze exfoliant het meest geschikt voor de gecombineerde tot vette huid.

Exfoliant met AHA

Een exfoliant met AHA kent naast exfoliërende eigenschappen ook anti-age voordelen. Het calcium in AHA’s bevordert de vorming van nieuwe huidcellen, waardoor rimpels minder zichtbaar zijn. Deze exfoliant is geschikt voor alle huidtypen, maar in het bijzonder voor de rijpe huid.

Hoe gebruik je een exfoliant?

Een exfoliant kan onderdeel worden van je huidverzorgingsroutine, maar het gebruik hiervan dient wel opgebouwd te worden. Een gezichtsreiniger met exfoliërende werking is over het algemeen wat milder dan een pure exfoliant en kan dagelijks gebruikt worden. De Biodermal Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse kan naast dagelijks gebruik ook 1 à 2 keer in de week worden gebruikt als enyzmatische peeling. Laat hiervoor de mousse dan 1 minuut inwerken op een vochtige huid van gezicht en hals en spoel af met lauw water.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

egale huid Exfoliëren Gezichtsreiniging Gezichtsverzorging Glycolzuur grove poriën Huidverzorgingsproducten Puistjes behandelen salicylzuur

Lees ook

Reacties