AHA’s: wat zijn het en wat doen ze voor de huid?

Ben jij al bekend met de term alfahydroxyzuur of AHA? Je komt deze steeds vaker tegen op de ingrediëntenlijst van jouw favoriete verzorgingsproducten. Ook de producten van Biodermal bevatten vaak een of meerdere alfahydroxyzuren. In deze blog vertellen we wat AHA’s zijn en welke effecten hebben ze op de huid.

Wat zijn AHA’s?

Alfahydroxyzuren, beter bekend als AHA’S of fruitzuren, is een groep organische ingrediënten. De meest bekende zijn glycolzuur, melkzuur, appelzuur, citroenzuur, pyrodruivenzuur en wijnsteenzuur. AHA’s kennen verschillende positieve effecten op de huid.

Welke voordelen hebben AHA’s voor de huid?

Hieronder vertellen we meer over de functies van deze ingrediënten voor de huid.

1. Exfoliëren de huid

AHA’s hebben een exfoliërend effect op de huid. Met een exfoliant verwijder je op een milde manier dode huidcellen. Regelmatig exfoliëren zorgt op den duur voor een meer stralende huid.

2. Anti-aging voordelen

De anti-aging voordelen van AHA’s zijn al meerdere jaren bekend, en daarom vind je deze ingrediënten ook vaak terug in anti-aging producten. AHA’s bevatten calcium en bevorderen hierdoor de vorming van nieuwe huidcellen, waardoor de zichtbaarheid van rimpels wordt verminderd en je huid een jeugdige uitstraling krijgt.

3. Hydratatie boost

AHA’s bevorderen ook de vorming van collageen en hyaluronzuur in de huid. De huid krijgt zo een hydratatie boost, waardoor je huid zichtbaar steviger wordt.

AHA’s in je verzorgingsproducten

Gezien de positieve effecten van deze ingrediënten op de huid bevatten de huidverzorgingsproducten van Biodermal vaak een of meerdere AHA’s. Hieronder lichten we de meest bekende verder uit en ontdek je in welke producten van Biodermal ze terug te vinden zijn.

Glycolzuur

Dit ingrediënt ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, nadat deze meerdere dagen is blootgesteld aan de zon. Ook helpt glycolzuur huidveroudering tegen te gaan. Glycolzuur vind je onder andere in de Biodermal Reinigingsmousse. Op de ingrediëntenlijst vind je glycolzuur onder de naam Glycolic Acid.

Melkzuur

Lactic acid is de scheikundige naam van melkzuur. Lactic acid is een vochtinbrengend ingrediënt en heeft het vermogen om water aan te trekken en vocht vast te houden. Melkzuur is een belangrijk ingrediënt van onder andere de Biodermal Hydra Plus Dag Gel-crème en Hydra Plus Nacht Gel-crème.

Vera over Reinigingsmousse


“De mousse gebruik ik een aantal keer in de week en ik krijg er echt een gladde huid van. Super fijn!”

Ook verwijdert melkzuur op milde wijze de dode huidcellen van de opperhuid (peeling effect) en zuivert het de huid bij puistjes. Melkzuur vind je daarom ook terug in de Biodermal Face gel en de Biodermal crème bij puistjes en onzuiverheden.

Citroenzuur

Citric Acid, oftewel citroenzuur, verlaagt de pH-waarde (zuurgraad) van verzorgingsproducten. Hierdoor wordt het product iets zuurder en kan de huid het beter verdragen.

Daarnaast werkt citroenzuur als conserveermiddel, zodat je verzorgingsproduct langer mee gaat!

Zoals je hierboven leest hebben AHA’s veel positieve effecten op de huid. Daarom bevatten de huidverzorgingsproducten van Biodermal vaak één of meerdere AHA’s. In onze andere blogs lichten we meer ingrediënten voor je uit. Lees bijvoorbeeld alles over Shea butter of kom alles te weten over de werking van Q10

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen