Panthenol: de hydratatie­booster voor je huid

Biodermal

7 november 2017 | 1:10

Panthenol, ook bekend als Vitamine B5, is een beauty ingrediënt dat in veel haar- en huidproducten voorkomt. Panthenol staat bekend om zijn vermogen om vocht aan te trekken. Maar hoe werkt het eigenlijk? En voor wie is dit ingrediënt geschikt? Lees hier alles over dit multifunctionele bestanddeel.

Panthenol in je huidverzorging

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat Panthenol vele voordelen heeft voor de huid. Het werkt o.a. bij een droge en geïrriteerde huid maar kan i.c.m. andere ingrediënten ook helpen bij huidveroudering. Lees hier over de grootste voordelen van Panthenol:

Helpt tegen een droge en geïrriteerde huid.

Uit onderzoek is gebleken dat Panthenol werkt bij een droge en geïrriteerde huid. 91.5% van de mensen zagen een verbetering van de droge en geïrriteerde huid.

Ling over Hydraplus Gelcreme


“Sinds ik dit product gebruik, krijg ik complimenten van de mensen. Ze zeggen dat ik ervan ga stralen!”

Verhoogt hydratatie

Panthenol heeft het vermogen om vocht aan te trekken. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat het gebruik van Panthenol leidde tot een versterkte huidbarrière en een verhoging van de hydratatie van de huid. Panthenol is dan ook te vinden in de Hydra Plus Dag Gelcreme speciaal voor de vochtarme huid. Bij het gebruik van deze dagcrème werd na 14 dagen een gemiddelde stijging van 41% hydratatie vastgesteld.

Hydra Plus Gelcreme met Panthenol

Werkt kalmerend

Panthenol heeft een kalmerende werking op de huid. Dit ingredient vind je terug in de Skin Refining Nachtbalsem.

Bevordert wondgenezing

Naast het vermogen om vocht aan te trekken bevordert Panthenol de celvernieuwing waardoor wonden sneller genezen. Vandaar dat het ook in veel medische hulpmiddelen wordt gebruikt voor bijvoorbeeld schaafwonden.

Panthenol in combinatie met Vitamine B3

Dagelijks gebruik van een crème met Panthenol, Vitamine B3 (Niacinamide) en Vitamine E (Tocoferylacetaat) kan de teint van de huid verbeteren, pigmentvlekken verminderen en de huidstructuur verbeteren. Daarnaast kan een vermindering van fijne lijntjes en rimpels optreden. Deze resultaten blijken uit een studie onder ruim 200 vrouwen. Deze huidverbeteringen waren al na 6 weken te zien.

De combinatie van deze ingrediënten is terug te vinden in het Anti Age 25+ serum voor de vermindering van donkere kringen, fijne lijntjes en rimpels.

Anti Age Serum met Panthenol

Panthenol in je haarverzorging

Panthenol heeft door zijn vermogen om vocht aan het trekken een hydraterende werking voor je haar. Naast het aantrekken van vocht is Panthenol ook verzachtend voor je haar. Het verspreidt zich aan de oppervlakte van het haar waardoor er een extra filmlaagje ontstaat. Door deze laag reflecteert het licht wat op zijn beurt weer zorgt voor extra glans.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Gezichtsverzorging Ingrediënten voor de huid Schrale huid

Lees ook

Reacties