Panthenol: een wondermiddel voor de gevoelige huid

Panthenol, ook bekend als provitamine B5, is een ingrediënt dat in veel beautyproducten voorkomt. Panthenol staat bekend om zijn vermogen om vocht aan te trekken. Maar hoe werkt het eigenlijk? En waarom is panthenol zo geschikt voor de gevoelige huid? Lees hier alles over dit multifunctionele ingrediënt.

Wat is panthenol?

Panthenol is een vorm van provitamine B5. Vanuit chemisch perspectief is panthenol een ‘alcohol’, omdat het OH-groepen bevat. Maar geen zorgen, panthenol heeft niet dezelfde eigenschappen als alcohol. In tegenstelling tot alcohol heeft panthenol een kalmerende en herstellende werking.

Waarom is panthenol goed voor de gevoelige huid?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat panthenol vele voordelen heeft voor de huid:

Panthenol helpt bij een droge en geïrriteerde huid
Uit onderzoek is gebleken dat panthenol goed werkt bij een droge en geïrriteerde huid. 91.5% van de mensen zagen een verbetering van de droge en geïrriteerde huid. Op zoek naar een crème die panthenol bevat? Bekijk dan onze Sensitive Balance productlijn.

NIEUW: Sensitive Balance met Prebiotica


• Kalmeert langdurig met panthenol (provitamine B5)
• Hydrateert intensief met hyaluronzuur
• Versterkt de huidbalans met prebiotica
Bekijk producten

Panthenol is een sterke antioxidant
Antioxidanten houden ongewenste stoffen tegen. Panthenol is daarom het perfecte ingrediënt om je gezicht mee te reinigen. Wil je de huid reinigen met een reinigingsgel die panthenol bevat? Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgel is dan jouw must-have!

Het verhoogt hydratatie
Panthenol heeft het vermogen om vocht aan te trekken. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van panthenol leidt tot een versterkte huidbarrière en een verhoging van de hydratatie van de huid. Panthenol is dan ook te vinden in de Biodermal Sensitive Balance Crème en de Fluïde. Beiden producten voeden de huid intensief en versterken de huidbarrière.

Het bevordert wondgenezing
Naast het vermogen om vocht aan te trekken bevordert panthenol de celvernieuwing.

Panthenol vermindert roodheid
Heb je last van roodheid? Dan is panthenol het ingrediënt voor jou. Panthenol heeft een kalmerende werking op de huid waardoor roodheid wordt verminderd.

Het herstelt de huid
Panthenol bevordert de aanmaak van essentiële bouwstenen van de huid. Hierdoor wordt de vochtbalans van de huid hersteld.

Panthenol in combinatie met prebiotica

Al gehoord van prebiotica in je crème? Deze trend is relatief nieuw in huidverzorging. Prebiotica dienen als ‘voedsel’ voor de goede bacteriën in je huid waardoor de huid zich kan herstellen. Prebiotica werken dan ook perfect in combinatie met panthenol, omdat beiden ingrediënten de huid kunnen herstellen en versterken.

Zowel panthenol als prebiotica vind je terug in de nieuwe Biodermal Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgel, Oog Gel-Crème, Crème en Fluïde, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen