Veilig zonnen: 6 tips voor veilig zonnen

Met een boek installeer je jezelf op het strand om van de zon te genieten. Om veilig te zonnen en je huid te beschermen tegen verbranding, smeer je jouw huid in met zonnebrandcrème. Maar hoe hoog moet die factor eigenlijk zijn? En hoe vaak moet je jezelf eigenlijk insmeren met zonnebrandcrème? Wij hebben alle tips voor veilig zonnen voor je op een rijtje gezet.

1. Kies een goede zonnebrandcrème

Kies een zonnebrandcrème die past bij jouw huidtype. Iedere huid is namelijk anders en heeft dus een andere factor nodig. Verbrand je snel? Smeer dan een zonnebrand met SPF 50+ zoals bijvoorbeeld onze Gevoelige huid Zonnespray. Verbrand je minder snel? Dan is het nog steeds belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Kies dan bijvoorbeeld voor onze Hydra plus Zonnemelk met SPF 20.

Smeer altijd met voldoende zonnebrand, minimaal 7 theelepels per sessie. Dat wil zeggen: 1 voor gezicht en hals en 6 voor de rest van je lichaam. Vraag iemand om je rug in te smeren, dan weet je zeker dat je ook goed beschermd bent tegen de zon op plekken waar je zelf niet zo goed bij kunt.

2. Smeer regelmatig!

Eenmaal in de zon? Smeer jezelf dan minimaal elke twee uur opnieuw in, ongeacht het merk of de factor van het product. Dan zorg je namelijk pas echt voor een goede verzorging en natuurlijk bescherming van je huid.

Ga je veel zwemmen tijdens je vakantie? Overweeg dan een waterbestendige zonnebrand. Deze blijft beter op de huid zitten dan een niet-waterproof zonnebrand. Let op dat zelfs met een waterproof zonnebrand je nog steeds veel moet smeren. Bij het afdrogen en bewegen kan je namelijk zonnebrand van je lichaam afwrijven.

3. Draag iets op je hoofd

Door een hoed of een pet te dragen voorkom je de verbranding en verhitting van je hoofdhuid. Hierdoor hou je het niet alleen koeler maar is de kans op een zonnesteek ook nog eens kleiner.

4. Weet wanneer je de zon het beste kunt vermijden

Zoek ook voldoende de schaduw op. Voornamelijk tussen 12:00 uur en 15:00 uur. Tussen deze tijden is de zonnestraling namelijk het sterkst en is de kans op verbranding het grootst. Om veilig te zonnen kun je het beste rond deze tijden even de schaduw op zoeken om je huid te beschermen tegen de felle zon.

Suus over Bruinverlengende After Sun


“Een heerlijke aftersun, welke lekker smeert en niet plakkerig is.
Elke zomer gaat deze mee op vakantie.”
Bekijk dit productLees meer reviews

5. Hydrateer

Zorg ervoor dat je jezelf goed blijft hydrateren. Dit kun je allereerst doen door genoeg te drinken. Door de warmte zweet je namelijk veel en raak je veel vocht kwijt. Het is dus van belang dat je je waterpeil op niveau houdt.

Hiernaast is het ook belangrijk om je huid goed te hydrateren omdat je huid door de zon wat droger kan worden. Gebruik bijvoorbeeld een verkoelende aftersun met hydraterende ingrediënten. Wil je zo lang mogelijk van je bruine kleurtje genieten? Kies dan voor onze Aftersun Bruinverlengende Melk.

6. Draag kleding

Trek af en toe, tussen het zonnen door, wat kleding aan die je huid bedekt. Hierdoor kan je huid even tot rust komen voor hij weer in de zon komt. Heb je het gevoel dat je verbrand? Doe dan direct kleding aan en ga uit de zon.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen