Waarom vitamine C een must is voor je huid

Vitamine C is een populair ingrediënt in huidverzorgingsproducten en dat is niet zonder reden! Deze krachtige antioxidant zorgt voor een stralende, egale én stevige huid. In deze blog duiken we dieper in de voordelen van vitamine C in huidverzorging, kijken we naar de verschillende soorten vitamine C én geven we je tips over hoe je dit ingrediënt effectief kunt gebruiken.

 Is vitamine C goed voor je huid? 

Hier kunnen we kort over zijn: ja, vitamine C is goed voor je huid! Er zijn tientallen wetenschappelijke onderzoeken die de voordelen van vitamine C aantonen. Dit maakt vitamine C een belangrijk ingrediënt in huidverzorging. Vitamine C kan helpen bij het aanpakken van verschillende huidproblemen – van veroudering tot hyperpigmentatie.

Wat doet vitamine C voor je huid?

Vitamine C biedt tal van voordelen voor de huid, zoals:

 • Stimulering van collageenproductie voor een stevigere huid
 • Verbetering van de algehele huidtextuur en huidteint
 • Vermindering van hyperpigmentatie

Biodermal Glow Serum met vitamine C!


Ons Skin Booster Glow Serum bevat een hoge concentratie van het vitamine C-derivaat ascorbyl glucoside. Dit serum stimuleert enzymen om pigmentatie sneller af te breken en daardoor pigmentvlekken minder zichtbaar te maken. Daarnaast stimuleert het de collageenaanmaak en celvernieuwing waardoor je huid er steviger, egaler, frisser en gezonder uitziet. Hallo healthy glow! ❤️
Bekijk product

Vormen van vitamine C

Vitamine C in huidverzorging komt voor in 2 varianten: pure vitamine C, oftewel L-ascorbinezuur en vitamine C-derivaten, bijvoorbeeld ascorbyl glucoside en ascorbyl tetraisopalmitate. Beide vormen van vitamine C bieden vergelijkbare voordelen voor de huid, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Zo zijn vitamine C-derivaten stabieler, worden ze makkelijker opgenomen door de huid en veroorzaken ze minder irritatie op de huid.

De voordelen van vitamine C-derivaten

Het gebruik van een vitamine C-derivaat biedt een aantal voordelen ten opzichte van het gebruik van reguliere vitamine C:

 1. Stabieler
  L-ascorbinezuur is gevoelig voor oxidatie en kan snel zijn potentie verliezen wanneer het wordt blootgesteld aan licht, lucht of warmte. Derivaten zoals ascorbyl tetraisopalmitate en ascorbyl glucoside zijn stabieler, waardoor ze een langere houdbaarheid hebben en effectief blijven in huidverzorgingsproducten. Het Biodermal Skin Booster Glow Serum bevat een hoge dosering van het stabiele vitamine C-derivaat ascorbyl glucoside.
 2. Derivaten hebben een grotere kans om door de huid te worden opgenomen
  Omdat vitamine C derivaten een stuk stabieler zijn hebben ze een grotere kans om op te worden genomen in de huid in vergelijking met L-ascorbinezuur.
 3. Een minder geprikkelde huid
  L-ascorbinezuur kan irriterend zijn voor de huid, vooral bij hogere concentraties. Vitamine C-derivaten, zoals ascorbyl glucoside en ascorbyl tetraisopalmitate, zijn over het algemeen milder en veroorzaken minder irritatie, waardoor ze geschikter zijn voor mensen met een gevoelige huid.

De voordelen van vitamine c in huidverzorging

Het gebruik van vitamine C kent velen voordelen. Wij lichten de grootste voordelen voor je uit:

1. Zorgt voor een egale huidteint en vermindering van hyperpigmentatie

Vitamine C staat bekend als hét ingrediënt voor een stralende en glowy skin. Vitamine C vermindert namelijk de productie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor hyperpigmentatie, oftewel pigmentvlekken. Het resultaat: een stralende en egale huid met een glow!

2. Stimuleert de collageenproductie

Collageen is een belangrijk eiwit dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de collageenproductie af, wat leidt tot rimpels en verslapping van de huid.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van vitamine C-derivaten zoals ascorbyl glucoside in huidverzorgingsproducten kan leiden tot een toename van de collageenproductie, wat resulteert in een stevigere en gladdere huid.

3. Vermindert de schadelijke effecten veroorzaakt door UV-straling

Een van de meest geprezen voordelen van vitamine C en vitamine C-derivaten is de krachtige antioxidant werking. Antioxidanten beschermen de huid tegen schade door vrije radicalen, die ontstaan door blootstelling aan UV-straling en luchtvervuiling. Vrije radicalen kunnen de huidcellen beschadigen, wat leidt tot vroegtijdige huidveroudering. Verschillende studies hebben aangetoond dat vitamine C de huid effectief helpt beschermen tegen deze schadelijke invloeden.

Vitamine C en vitamine E: een krachtige combinatie

Vitamine C en vitamine E werken samen om de huid nog beter te beschermen en te verbeteren. Vitamine E is net als vitamine C een antioxidant en helpt bij het herstellen van de huidbarrière. Wanneer vitamine C en vitamine E samen worden gebruikt, versterken ze elkaars effectiviteit en zorgen ze voor een krachtigere bescherming tegen schade door vrije radicalen waardoor het risico op zonneschade en vroegtijdige huidveroudering wordt verminderd. Op zoek naar een dagcrème met vitamine E én C? De nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème bevat tal van krachtige ingrediënten waaronder vitamine C & E, niacinamide en hyaluronzuur. Het resultaat: een beschermde, stralende huid met een gezonde glow.

Tips voor het gebruik van vitamine C

 1. Kies de juiste vorm
  Vitamine C is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals L-ascorbinezuur, ascorbyl tetraisopalmitate en ascorbyl glucoside. L-ascorbinezuur is de meest krachtige vorm, maar geeft een hoge kans opeen geprikkelde huid, is de minst stabiele vorm van vitamine C en kan snel oxideren. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om in onze producten gebruik te maken van vitamine C-derivaten. Deze vormen van vitamine C hebben dezelfde voordelen als pure vitamine C, maar zijn een stuk stabieler en zorgen voor minder irritatie. Zo vind je het vitamine C-derivaat ascorbyl glucoside terug in het Biodermal Glow Serum en bevatten onze Anti Age Dagcrèmes en de nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème het stabiele vitamine C-derivaat ascorbyl tetraisopalmitate.

 

 1. Gebruik in combinatie met andere ingrediënten
  Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere ingrediënten zoals vitamine E en niacinamide. Dus gebruik je een product met vitamine C of vitamine C-derivaten in je skincare routine? Kies dan voor een dagcrème of serum met andere antioxidanten voor een optimale werking.

 

 1. Gebruik een zonnebrandcrème
  Combineer vitamine C-producten altijd met een zonnebrandcrème voor je gezicht met minimaal SPF 30 om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling.Wist je dat..
  Door het combineren van vitamine C met een zonnebrandcrème met SPF je huid nóg beter beschermt is? Deze twee ingrediënten werken samen als een echt power-duo! Een SPF beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling. Vitamine C beschermt de huid door de invloed van schade door vrije radicalen te vertragen en te verminderen. Beiden ingrediënten beschermen de huid dus op hun eigen manier, maar door SPF en vitamine C te combineren zorg je voor een allround bescherming van de huid.

 

 1. Bewaar op een koele, donkere plaats
  Bewaar vitamine C-producten op een koele, donkere plaats om de stabiliteit en effectiviteit te behouden. Vermijd blootstelling aan hoge temperaturen en direct zonlicht.

 

 1. Wees geduldig
  Het kan even duren voordat je zichtbare verbeteringen ziet na het gebruik van vitamine C-producten. Wees dus geduldig en smeer je vitamine C producten consistent om de beste resultaten te bereiken.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen