Zonnebrand­crème gezicht

Biodermal zonnebrandcrèmes voor het gezicht zijn speciaal ontwikkeld om elk huidtype te beschermen én te verzorgen. Deze zonbescherming bevat een verhoogde concentratie UVA filters voor een verbeterde bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering. Daarnaast hydrateert en verzorgt deze zonbescherming de huid.

Producten

In vergelijking met de rest van je lichaam is de huid op je gezicht extra kwetsbaar, omdat deze huid over het algemeen meer aan de zon wordt blootgesteld. Zonnebrandcrème voor het gezicht is speciaal ontworpen om deze kwetsbare huid optimaal te beschermen en te verzorgen.

De verschillende zonnecrèmes per huidtype

Biodermal heeft verschillende soorten zonnebrandcrèmes voor het gezicht. Er zijn zonnebrandcrèmes voor 4 verschillende huidtypen. Voor elk huidtype is de zonnebrandcrème voor het gezicht beschikbaar in zowel SPF 30 als SPF 50+.

1. Zonnebrandcrème voor het gezicht | Rijpe huid
Een rijpe huid kenmerkt zich veelal door fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast kunnen er ook pigmentvlekken ontstaan. De Biodermal Anti Age zonnebrandcrème voor het gezicht bevat naast UV filters ook Q10 en niacinamide. Onderzoek heeft aangetoond dat niacinamide rimpels en pigmentvlekken aantoonbaar helpt verminderen.

2. Zonnefluïde voor het gezicht | Gecombineerde tot vette huid
De matterende zonnebrandfluïde voor je gezicht werkt naast beschermend ook matterend. De fluïde bevat zowel UVA- als UVB-filters, maar ook het ingrediënt Zinc PCA. Daarmee voorkomt de matterende zonnebrandcrème een glanzende huid en helpt het puistjes te voorkomen.

3. Zonnebrandcrème voor het gezicht | Gevoelige huid
Deze zonnebrandcrème voor het gezicht is speciaal voor de gevoelige huid. De parfumvrije crème trekt snel in de huid. De huid wordt gevoed door het Triple Moist Complex: drie essentiële vochtinbrengende ingrediënten voor de huid.

4. Zonnebrandcrème voor het gezicht | Hydraplus
Als laatste is er Hydraplus zonnebrandcrème voor het gezicht. Deze zonnebrandcrème zorgt naast een goede bescherming voor een verzorgde, intensief gehydrateerde huid.

 

Het kiezen van de juiste factor

Naast dat de zonbeschermingsproducten verschillen in de soort ingrediënten, zijn er ook meerdere SPF sterktes (SPF 30 en SPF 50+) verkrijgbaar. De hoogte van de SPF is afhankelijk van je huidtype en de zonkracht.

Zonkracht
De zonkracht is een maat voor de intensiteit van UV-straling. In Nederland kan de zonkracht variëren van 1 (geen UV straling) tot 8 (maximale UV-straling). Als de zonkracht hoog is, is het raadzaam om je huid extra te beschermen door het gebruik van een zonnebrandcrème voor het gezicht met een hoge SPF. Weten wat de zonkracht is vandaag? Kijk dan op knmi.nl.

Huidtype
Er zijn vier huidtypes te onderscheiden; een zeer lichte huid, lichte huid, licht getinte huid en getinte huid. Hoe lichter je huidtype, des te beter je je gezicht moet beschermen tegen de schadelijke UV straling. Kortom: hoe lichter je huid, des te hoger de SPF. De hoogte van de SPF varieert van minimaal SPF 10 (getinte huid), tot SPF 50+ (zeer lichte huid). Doe de huidtype test op kwf.nl

Gebruik

Een zonnebrandcrème voor het gezicht breng je een half uur voordat je naar buiten gaat aan. De zonnecrème kan eventueel worden gebruikt in combinatie met een ander verzorgingsproduct, zoals een dagcrème. Daarnaast zijn de zonbeschermingsproducten voor het gezicht geschikt om onder make-up aan te brengen. Breng de zonnecrème bij voorkeur 30 minuten voor het zonnen aan.

Voor een goede bescherming is het belangrijk een ruime hoeveelheid aan te brengen en dit regelmatig te herhalen. Houd baby’s en jonge kinderen uit de directe zon. Vermijd zonnen aan het begin van de middag, tussen 12.00 en 15.00 uur. Blijf niet te lang in de zon, ook al gebruik je een zonbeschermingsproduct. Overmatige blootstelling aan de zon kan huidschade veroorzaken.

Tips

Veilig zonnen

Draag beschermende kleding zoals een pet of een hoedje en een zonnebril. Daarnaast is het verstandig om de zon tussen 12:00 en 15:00 te vermijden.

Blijven smeren

Smeer je gezicht regelmatig opnieuw in. Zeker wanneer je veel transpireert of net uit het water komt!

Hydrateren

Je huid droogt snel uit door de zon. Gebruik een goed hydraterende zonnebrandcreme om uitdroging te voorkomen.

Gerelateerde producten

Blog

Header biodermal 50+ anti age winter

Waarom, daarom: zonnebrand voor wintersport

Hoge bergen, verse sneeuw, prachtige vergezichten en als het even kan een blauwe hemel met een stralend zonnetje op de […]

Biodermal | 30 januari 2018

lees meer
zonnecreme biodermal

Zonnecrème vs Zonnefluïde: wat is het verschil?

Je hebt ze waarschijnlijk al gezien, de vernieuwde zonnecrèmes en zonnefluïdes van Biodermal. Maar, hoe werken deze producten eigenlijk? En […]

Biodermal | 17 augustus 2017

lees meer