Zonnebrand­crème gezicht

Biodermal zonnebrandcrèmes voor het gezicht zijn speciaal ontwikkeld om elk huidtype te beschermen én te verzorgen. De zonbescherming bevat beschermende UVA en UVB filters, heeft een lichte textuur en zit vol met voedende ingrediënten.

Producten

In vergelijking met de rest van je lichaam, is de huid op je gezicht extra kwetsbaar. Zonnebrandcrème voor het gezicht is speciaal ontworpen om de kwetsbare huid optimaal te beschermen en te voeden.

De verschillende zonnecrèmes per huidtype

Biodermal heeft verschillende soorten zonnebrandcrèmes voor het gezicht, die verschillen op basis van de werkzame ingrediënten en zonbeschermingsfactor. De zonnebrandcrème voor het gezicht is speciaal ontwikkeld om optimale verzorging te bieden voor elk huidtype.

Zonnebrandcrème voor het gezicht | Rijpe huid
Een rijpe huid kenmerkt zich veelal door fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast kunnen op latere leeftijd pigmentvlekken ontstaan. De Biodermal Anti Age zonnebrandcrème voor het gezicht bevat naast UV filters ook niacinamide. Onderzoek heeft aangetoond dat niacinamide rimpels en pigmentvlekken aantoonbaar verminderd.

Zonnefluïde voor het gezicht | Vette huid
De matterende zonnebrandfluïde voor je gezicht werkt naast beschermend ook matterend. De fluïde bevat verschillende UVA en UVB filters, maar ook het werkzame ingrediënt Zinc PCA. Daarmee voorkomt de matterende zonnebrandcrème een glanzende huid en helpt het puistjes te voorkomen.

Zonnebrandcrème voor het gezicht | Gevoelige en Vochtarme huid
Deze zonnebrandcrème voor het gezicht is speciaal voor de gevoelige huid en vochtarme huid. De parfumvrije crème is licht, trekt snel in de huid en geeft maximale bescherming. De huid wordt gevoed door het Triple Moist Complex: drie essentiële vochtinbrengende ingrediënten voor de huid.

Het kiezen van de juiste factor

Naast dat de zonbeschermingsproducten verschillen in de soort ingrediënten, zijn er ook meerdere SPF sterktes (SPF 30 en SPF 50+) verkrijgbaar. De hoogte van de SPF is afhankelijk van je huidtype en de zonkracht.

Zonkracht
De zonkracht is een maat voor de intensiteit van UV-straling. In Nederland kan de zonkracht variëren van 1 (geen UV straling) tot 8 (maximale UV-straling). Als de zonkracht hoog is, is het raadzaam om je huid extra te beschermen door het gebruik van een zonnebrandcrème voor het gezicht met een hoge SPF. Weten wat de zonkracht is vandaag? Kijk dan op knmi.nl.

Huidtype
Er zijn vier huidtypes te onderscheiden; een zeer lichte huid, lichte huid, licht getinte huid en getinte huid. Hoe lichter je huidtype, des te beter je je gezicht moet beschermen tegen de schadelijke UV straling. Kortom: hoe lichter je huid, des te hoger de SPF. De hoogte van de SPF varieert van minimaal SPF 10 (getinte huid), tot SPF 50+ (zeer lichte huid). Doe de huidtype test op kwf.nl

Gebruik

Een zonnebrandcrème voor het gezicht breng je een half uur voordat je naar buiten gaat aan. De zonnecrème kan eventueel worden gebruikt in combinatie met een ander verzorgingsproduct, zoals een dagcrème. Daarnaast zijn de zonbeschermingsproducten voor het gezicht geschikt om onder make-up aan te brengen. Breng de zonnecrème bij voorkeur 30 minuten voor het zonnen aan.

Voor een goede bescherming is het belangrijk een ruime hoeveelheid aan te brengen en dit regelmatig te herhalen. Houd baby’s en jonge kinderen uit de directe zon. Vermijd zonnen aan het begin van de middag, tussen 12.00 en 15.00 uur. Blijf niet te lang in de zon, ook al gebruik je een zonbeschermingsproduct. Overmatige blootstelling aan de zon kan huidschade veroorzaken.

Tips

Veilig zonnen

Draag beschermende kleding zoals een pet of een hoedje en een zonnebril. Daarnaast is het verstandig om de zon tussen 12:00 en 15:00 te vermijden.

Blijven smeren

Smeer je huid regelmatig opnieuw in. Zeker wanneer je veel transpireert of net uit het water komt!

Hydrateren

Je huid droogt snel uit door de zon. Gebruik een goed hydraterende zonnebrandcreme om uitdroging te voorkomen.

Gerelateerde producten

Blog

Header biodermal 50+ anti age winter

Waarom, daarom: zonnebrand voor wintersport

Hoge bergen, verse sneeuw, prachtige vergezichten en als het even kan een blauwe hemel met een stralend zonnetje op de […]

Biodermal | 30 januari 2018

lees meer
zonnecreme biodermal

Zonnecrème vs Zonnefluïde: wat is het verschil?

Je hebt ze waarschijnlijk al gezien, de vernieuwde zonnecrèmes en zonnefluïdes van Biodermal. Maar, hoe werken deze producten eigenlijk? En […]

Biodermal | 17 augustus 2017

lees meer