Niacinamide: het ‘wondermiddel’ voor vele huidproblemen

Niacinamide, beter bekend als vitamine B3, is oprecht een wonderstofje te noemen. Niacinamide zorgt voor een zichtbare verbetering van de huidtextuur. Maar we noemen dit ingrediënt niet zomaar een wonderstofje: niacinamide doet namelijk veel meer voor de huid! Benieuwd? Lees gauw verder.

Wat is Niacinamide?

Niacinamide is onmisbaar in het lichaam. Het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel en de hersenfunctie zijn allemaal afhankelijk van niacinamide. We krijgen onze dagelijkse voorraad binnen via voeding.

Maar hoe zit het met de huid?

Naast dat Niacinamide onmisbaar is voor het lichaam, heeft de huid er ook baat bij. Niacinamide heeft voor de huid veel voordelen, het;

  • verfijnt de poriën
  • gaat onzuiverheden tegen
  • verbetert de huidteint
  • vermindert fijne lijntjes en rimpels.

Anne over Pure Balance Skin purifying dag gel-crème


” Ik was al jaren op zoek naar een goede creme die de hydrateert, maar de vette gedeeltes niet nóg vetter maakt en die mijn poriën niet verstopt… En deze creme voldoet daar helemaal aan!”
Bekijk productLees meer reviews

Niacinamide vermindert grove poriën

Last van grove poriën? Dan zijn gezichtsverzorgingsproducten met niacinamide de oplossing voor jou! Verstopte poriën komen vaak voor bij mensen die een vet of gemengd huidtype hebben. Deze huidtypes maken namelijk teveel talg aan, waardoor de poriën verstopt raken. Niacinamide gaat de overproductie van talg tegen, waardoor je poriën fijner worden.

Ons nieuwe Pure Balance Skin Boosting Serum bevat ook niacinamide. Ben je je grove poriën zat? Probeer dit serum nu!

Pure Balance Skin Boosting Serum


De Pure Balance Skin Boosting Serum bevat een zeer hoge concentratie niacinamide en is een dagelijkse boost voor je huid!
Bekijk product

Niacinamide vermindert onzuiverheden

De huid produceert talg om zich te beschermen tegen uitdroging. Wanneer de huid teveel talg produceert kan je last hebben van onzuiverheden.  Onderzoek heeft aangetoond dat niacinamide de hoeveelheid talg op het gezicht vermindert. Hierdoor heb je minder last van onzuiverheden.

Verbetert de huidteint

De huid wordt constant blootgesteld aan verschillende omgevingsfactoren, zoals UV straling, luchtverontreiniging et cetera. Deze factoren kunnen een negatieve invloed hebben op de huidteint (huidpigmentatie). Onderzoek heeft aangetoond dat niacinamide de huidteint verbeterd.

Niacinamide beschermt tegen schadelijke UV straling

Wanneer de huid wordt blootgesteld aan schadelijke UV straling, verhoogt dit de kans op huidkanker. Onderzoek heeft aangetoond dat Niacinamide helpt om de huid te beschermen tegen schade door de zon. Let wel, Niacinamide voorkomt geen schade aan de huidcellen veroorzaakt door UV-straling, dus het is nog steeds erg belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken. In Biodermal Anti Age Zonnecreme Gezicht zit zowel Niacinamide als een beschermende zonnefactor.

*Het onderzoek is te vinden op de website van The National Center for Biotechnology. Lees hier de samenvatting.

Vermindering fijne lijntjes en rimpels

Naarmate we ouder worden, vermindert de hoeveelheid collageen in onze huid. Hierdoor oogt de huid ouder. Niacinamide verhoogt de collageenproductie tot wel 54%, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Daarnaast maakt het bestaande lijntjes en rimpels minder zichtbaar. Niacinamide is daarom te vinden in vele Biodermal Anti Age producten, zoals de Anti Age 30+ dagcrème en het Anti Age 25 serum, Anti Age 40+ dagcreme, Anti Age 50+ dagcrème en de Anti Age CC Crème.

Khadija

Ik vraag mij af of jullie ook testers hebben?

Judith

Biodermal is mijn favoriete merk! Hoewel het voor mijn portemonnee niet voor iedere dag is weg gelegd. Af en toe koop ik iets, als het in een aanbieding is. Dan geniet ik er echt van. Gelukkig is het zuinig in gebruik.

Natasja

Pcle Nachtcrème Zonbeprodukten Ik ben al haren DUPER tevreden, heb mijn moeder al asn de biodermal , vriendin en dochtertje van net 10 jaar. Niet duur en super fijn Dank

Biodermal

Beste Marjolein, Wat vervelend dat je niet tevreden bent over je aankopen. Graag helpen we je verder via de Biodermal Huidlijn (0800-2463376 / info@biodermal.nl) We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Biodermal Huidlijn

Marjolein

Beste mensen, Onlangs kocht ik zonnebrandproducten van Biodermal. Het gaat om aftersun, speciale gezichtsbescherming met een hoge factor en 'gewone' zonnebrand. Ik ben hierover enorm ontevreden. De producten smeren enorm slecht uit, trekken beroerd in, de crème blijft op de huid liggen en plakt. Ook heb ik vlekken in mijn kleding die er met wassen niet meer uitgaan. Jaarlijks koop ik zonnebrand-artikelen in hetzelfde segment. Mijn ervaringen met andere merken zijn veel beter. Oordeel van Biodermal-producten: heel slechte prijs-kwaliteit verhouding. Waar kan ik mijn spullen naartoe sturen om mijn geld terug re krijgen? Ik hoor graag!

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen