Niacinamide: het ‘wondermiddel’ voor vele huidproblemen

Biodermal

26 juli 2017 | 10:04

Niacinamide, beter bekend als vitamine B3, is oprecht een wonderstofje te noemen. Uit onderzoek* is namelijk gebleken dat Niacinamide helpt bij een droge huid, maar ook bij jawel…rimpels! Daarnaast beschermt het ook nog eens tegen de schadelijke UV straling van de zon.

rimpels

Wat is Niacinamide?

Niacinamide is onmisbaar in het lichaam. Het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel en de hersenfunctie zijn allemaal afhankelijk van Niacinamide. We krijgen onze dagelijkse voorraad binnen via voeding.

Maar hoe zit het met de huid?
Naast dat Niacinamide onmisbaar is voor het lichaam, heeft de huid er ook baat bij. Niacinamide heeft voor de huid veel voordelen, waaronder:

  • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels
  • Helpt bij een droge huid
  • Beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon

Tamara over Anti Age Dagcreme 30+


“Super crème. Je huid voelt strakker. Fijne lijntjes worden minder. Ik ben zeer tevreden met deze crème!”

Vermindering fijne lijntjes en rimpels

Naarmate we ouder worden, vermindert de hoeveelheid collageen in onze huid. Hierdoor oogt de huid ouder. Niacinamide verhoogt de collageenproductie tot wel 54%, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Daarnaast maakt het bestaande lijntjes en rimpels minder zichtbaar. Niacinamide is daarom te vinden in vele Biodermal Anti Age producten, zoals de Anti Age 30+ dagcrème en het Anti Age 25 serum, Anti Age 40+ dagcreme, Anti Age 50+ dagcrème en de Anti Age CC Crème.

Anti Age 25+ Serum


Het 25+ serum bevat een zeer hoge concentratie Niacinamide.

Helpt bij een droge huid

Niacinamide verhoogt de productie van zogeheten ceramiden in de huid. Ceramiden zijn vetverbindingen die verantwoordelijk zijn voor de structuur en het functioneren van de huid. Door het smeren van een crème met Niacinamide, versterk je de huid en verbetert de vochtbalans. Het resultaat: de huid is gehydrateerd en het huidweefsel blijft sterk! Niacinamide is daarom ook te vinden in Biodermal Droge en Gevoelige Huid Dagcrème.

Droge Huid Creme met Niacinamide

Beschermt tegen schadelijke UV straling

Wanneer de huid wordt blootgesteld aan schadelijke UV straling, verhoogt dit de kans op huidkanker. Onderzoek heeft aangetoond dat Niacinamide helpt om de huid te beschermen tegen schade door de zon. Let wel, Niacinamide voorkomt geen schade aan de huidcellen veroorzaakt door UV-straling, dus het is nog steeds erg belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken. In Biodermal Anti Age Zonnecreme Gezicht zit zowel Niacinamide als een beschermende zonnefactor.

*Het onderzoek is te vinden op de website van The National Center for Biotechnology. Lees hier de samenvatting.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Dag- en nachtcrème Huidveroudering tegengaan Ingrediënten voor de huid Niacinamide Schrale huid

Lees ook

Reacties

Judith

Biodermal is mijn favoriete merk! Hoewel het voor mijn portemonnee niet voor iedere dag is weg gelegd. Af en toe koop ik iets, als het in een aanbieding is. Dan geniet ik er echt van. Gelukkig is het zuinig in gebruik.

Natasja

Pcle Nachtcrème Zonbeprodukten Ik ben al haren DUPER tevreden, heb mijn moeder al asn de biodermal , vriendin en dochtertje van net 10 jaar. Niet duur en super fijn Dank

Biodermal

Beste Marjolein, Wat vervelend dat je niet tevreden bent over je aankopen. Graag helpen we je verder via de Biodermal Huidlijn (0800-2463376 / info@biodermal.nl) We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Biodermal Huidlijn

Marjolein

Beste mensen, Onlangs kocht ik zonnebrandproducten van Biodermal. Het gaat om aftersun, speciale gezichtsbescherming met een hoge factor en 'gewone' zonnebrand. Ik ben hierover enorm ontevreden. De producten smeren enorm slecht uit, trekken beroerd in, de crème blijft op de huid liggen en plakt. Ook heb ik vlekken in mijn kleding die er met wassen niet meer uitgaan. Jaarlijks koop ik zonnebrand-artikelen in hetzelfde segment. Mijn ervaringen met andere merken zijn veel beter. Oordeel van Biodermal-producten: heel slechte prijs-kwaliteit verhouding. Waar kan ik mijn spullen naartoe sturen om mijn geld terug re krijgen? Ik hoor graag!