Niacinamide: de wetenschap achter dit power ingrediënt

Niacinamide, ook wel bekend als vitamine B3, is een van de meest wetenschappelijk onderzochte ingrediënten. Er worden talloze voordelen toegeschreven aan dit ingrediënt. Zo zou het werkzaam zijn bij puistjes, donkere vlekken, grove poriën, fijne lijntjes en rimpels. In deze blog duiken we in de wetenschap achter niacinamide en onderzoeken we voor wie het geschikt is, hoe je dit ingrediënt het beste kunt gebruiken en wat de beste producten zijn met niacinamide. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Wat is niacinamide?

Niacinamide is een vorm van vitamine B3 die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals noten, zaden, groene bladgroenten en vis. Het speelt een cruciale rol in veel cellulaire processen in het lichaam, waaronder het behoud van een gezonde huid. Niacinamide is sinds een aantal jaar erg populair in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het zou bieden bij verschillende huidproblemen.

5 voordelen van niacinamide

Wij duiken in de 5 grootste voordelen van niacinamide en raadplegen verschillende onderzoeken om deze voordelen te ontkrachten of te bevestigen.

  1. 1. Niacinamide vermindert onzuiverheden en verfijnt de poriën
    Een belangrijke werking van niacinamide is dat het de overproductie van talg vermindert. Deze werking van niacinamide heeft 2 belangrijke voordelen 1) je poriën worden verfijnd en 2) onzuiverheden zoals pukkeltjes en puistjes worden tegengegaan.Wat zegt de wetenschap?
    Uit verschillende onderzoeken blijkt dat niacinamide de talgproductie inderdaad vermindert. Zo laat een onderzoek uit 2006  een significante vermindering zien van de talgproductie na het gebruik van een crème met niacinamide voor een periode van 6 weken.

    Pure Balance Skin Boosting Serum


    Het Pure Balance Skin Boosting Serum bevat een hoge concentratie niacinamide en bevat daarnaast huideigen hyaluronzuur, panthenol en glycerine. Deze combinatie van ingrediënten maakt dit serum de perfecte toevoeging aan je routine als je een gecombineerde huid met onzuiverheden en oneffenheden hebt.
    Bekijk product

 

  1. 2. Verbetert de huidteint en vervaagt donkere vlekjes
    Niacinamide kan helpen bij het egaliseren van de huidteint door de overdracht van melanine (het pigment dat verantwoordelijk is voor huidskleur) naar de bovenste huidlagen te verminderen. Dit maakt niacinamide een effectief ingrediënt voor het verminderen van donkere vlekken en het egaliseren van de huidteint.Dit voordeel wordt onderbouwd door een onderzoek uit 2002 waarbij is aangetoond dat door het smeren van een crème met niacinamide de hoeveelheid hyperpigmentatie in de huid na 4 weken significant was verminderd.Als je een oneffen huidtextuur hebt met donkere vlekjes is een product met niacinamide zeker iets voor jou. Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème. Deze nieuwe crème met een superlichte textuur bevat een hoge concentratie niacinamide waardoor de huidteint wordt verbeterd en donkere vlekjes worden vervaagd.Naast een hoge concentratie niacinamide bevat deze crème ook sarcosine en SPF 30 met breedspectrum UVA- en UVB-filters. Sarcosine vermindert een glimmende huid, beschermt tegen de schadelijke effecten van UV-straling en beschermt daarmee dus ook tegen vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekjes. Het resultaat: een frisse en egale teint!

 

  1. 3. Vermindert fijne lijntjes en rimpels
    Ook dit voordeel van niacinamide is aangetoond in verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Niacinamide verhoogt de collageenproductie tot wel 54%, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Daarnaast maakt het bestaande lijntjes en rimpels minder zichtbaar. Dit maakt niacinamide een perfect ingrediënt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.Je vindt niacinamide terug in veel van onze anti age producten, zoals de Anti Age 30+ dagcrème , Anti Age 40+ dagcreme en Anti Age 50+ dagcrème. Daarnaast zit er een hoge concentratie niacinamide in onze Oogcrème wallen en donkere kringen.

 

  1. 4. Versterkt de huidbarrière
    Een van de voordelen die aan niacinamide wordt toegeschreven is dat het de huidbarrière zou versterken, maar wat zegt de wetenschap? Uit onderzoek is gebleken dat niacinamide inderdaad helpt bij het versterken van de huidbarrière doordat het de productie van ceramiden stimuleert. Dit leidt tot een betere hydratatie en bescherming van de huid.Wat is je huidbarrière precies?
    Het versterken van je huidbarrière klinkt misschien vaag, maar dit is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Bij een beschadigde huidbarrière kunnen ongewenste stoffen namelijk gemakkelijk je huid binnendringen. Je herkent een beschadigde huidbarrière door een ruw of droog gevoel. Je huidbarrière kan onder andere beschadigd raken door de zon of door het gebruik van verkeerde gezichtsverzorgingsproducten zoals een te sterke exfoliant.Omdat niacinamide de huidbarrière versterkt is het geschikt voor de gevoelige huid of wanneer je huid uit balans is. Je vindt niacinamide dan ook terug in de P-CL-E Kalmerende Bodylotion.Is je huid helemaal uit balans? Kies dan voor prebiotica in je huidverzorging om je huidbarrière weer te herstellen.

 

  1. 5. Niacinamide beschermt tegen schadelijke UV-straling
    Onderzoek heeft aangetoond dat niacinamide helpt om de huid te beschermen tegen schade door de zon. Let wel, niacinamide voorkomt geen schade aan de huidcellen veroorzaakt door UV-straling, dus het is nog steeds erg belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken. In de Biodermal Zonnelotion voor de Droge tot Zeer Droge Huid SPF50 en Biodermal Anti Age Zonnecreme Gezicht zit zowel niacinamide als een hoge beschermende zonnefactor.

 

Niacinamide in combinatie met andere ingrediënten

Sommige ingrediënten kun je beter niet combineren in je skincare routine. Maar hoe zit het precies met niacinamide?

Niacinamide & vitamine C

Niacinamide en vitamine C kunnen prima gecombineerd worden. Gelukkig maar, want deze power-ingrediënten bieden vele voordelen voor de huid. Zo zorgt vitamine C voor een egale huidteint door vermindering van hyperpigmentatie, stimuleert het de collageenproductie én vermindert vitamine C de schadelijke effecten van UV-straling. In combinatie met de niacinamide zorgt vitamine C voor een zachte, frisse en stralende huid.

Skin Essential Gel-Crème


De nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème bevat een hoge concentratie niacinamide en bevat daarnaast de antioxidanten vitamine C en E. Wanneer deze ingrediënten samen worden gebruikt versterken ze elkaars effectiviteit, wat zorgt voor stralende huid met een gezonde glow!
Bekijk product

Niacinamide & hyaluronzuur

Niacinamide en hyaluronzuur zijn beide krachtige ingrediënten die samen kunnen werken om de huid te hydrateren en de huidbarrière te versterken. Hyaluronzuur is een vochtinbrengend ingrediënt dat water aantrekt en vasthoudt, terwijl niacinamide helpt bij het versterken van de huidbarrière en het verminderen van vochtverlies.

Producten met niacinamide en hyaluronzuur
Combineer een crème met niacinamide bijvoorbeeld met het Biodermal Hydrating Serum met drievoudig werkend hyaluronzuur voor intensieve hydratatie.

Niacinamide & salicylzuur

Niacinamide en salicylzuur kunnen samen een goede behandeling vormen bij puistjes en onzuiverheden. Niacinamide vermindert de overproductie van talg, terwijl salicylzuur een vetoplosbaar BHA (beta hydroxy acid) is dat ervoor zorgt dat dode huidcellen eerder verdwijnen. Deze combinatie vermindert oneffenheden en zorgt dat de huid een frisse, heldere uitstraling krijgt.

Producten met niacinamide en salicylzuur
Combineer het Pure Balance Boosting Serum met een hoge dosering niacinamide met de Pure Balance Cleansing Mousse met salicylzuur.

Bijwerkingen van niacinamide

Niacinamide is geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de meest gevoelige huid. In zeldzame gevallen kan het echter irritatie, roodheid of milde jeuk veroorzaken, vooral bij een zeer hoge concentratie.

Hoe vaak kun je niacinamide gebruiken?

De frequentie van het gebruik van niacinamide hangt af van het huidverzorgingsproduct en de concentratie. Gebruik niacinamide altijd zoals aangegeven op de verpakking.
Alle Biodermal producten met niacinamide kunnen twee keer per dag worden gebruikt.

Voor wie is niacinamide geschikt?

Verschillende hebben de effectiviteit van niacinamide aangetoond. Het is een echte alleskunner die helpt bij puistjes, donkere vlekken, een oneffen huidteint, fijne lijntjes en rimpels, vergrote poriën en een droge huid.

Crèmes met niacinamide

Vanwege de vele voordelen van niacinamide is het terug te vinden in verschillende crèmes van Biodermal, waaronder:

 

Roxanne

Ik ben fan! Ik gebruik de hele lijn en deze producten doen wat het beloofd! Ik krijg helaas heel vaak uitbraken van puistjes bij het gebruik van gezichtverzorgings producten maar dit is voor mij echt een succes!

Khadija

Ik vraag mij af of jullie ook testers hebben?

Judith

Biodermal is mijn favoriete merk! Hoewel het voor mijn portemonnee niet voor iedere dag is weg gelegd. Af en toe koop ik iets, als het in een aanbieding is. Dan geniet ik er echt van. Gelukkig is het zuinig in gebruik.

Natasja

Pcle Nachtcrème Zonbeprodukten Ik ben al haren DUPER tevreden, heb mijn moeder al asn de biodermal , vriendin en dochtertje van net 10 jaar. Niet duur en super fijn Dank

Biodermal

Beste Marjolein, Wat vervelend dat je niet tevreden bent over je aankopen. Graag helpen we je verder via de Biodermal Huidlijn (0800-2463376 / info@biodermal.nl) We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Biodermal Huidlijn

Marjolein

Beste mensen, Onlangs kocht ik zonnebrandproducten van Biodermal. Het gaat om aftersun, speciale gezichtsbescherming met een hoge factor en 'gewone' zonnebrand. Ik ben hierover enorm ontevreden. De producten smeren enorm slecht uit, trekken beroerd in, de crème blijft op de huid liggen en plakt. Ook heb ik vlekken in mijn kleding die er met wassen niet meer uitgaan. Jaarlijks koop ik zonnebrand-artikelen in hetzelfde segment. Mijn ervaringen met andere merken zijn veel beter. Oordeel van Biodermal-producten: heel slechte prijs-kwaliteit verhouding. Waar kan ik mijn spullen naartoe sturen om mijn geld terug re krijgen? Ik hoor graag!

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen