7 Tips bij een droge huid in de herfst

Biodermal

28 oktober 2016 | 4:00

De invloed van de herfst op je huid

Heb je last van een vette huid en regelmatig puistjes of onzuiverheden? Voelt je huid juist schraal, trekkerig en droog aan of vertoont het droogtelijntjes of schilfers? Behalve een verandering van het seizoen kan de herfst ook je huidconditie veranderen. Gelukkig kun je er zelf iets tegen doen. Wij geven je 7 tips!

Tip 1: Les je dorst!

Het wordt buiten kouder; binnen gaat de verwarming aan en neem je een net iets warmere douche. Hierdoor kan er een tekort aan vocht in je huid ontstaan, waardoor je huid uitdroogt. Je huid kan droog en schraal of ruw gaan aanvoelen. Je kunt dit tekort aan vocht aanvullen met geschikte hydraterende huidverzorgingsproducten.

Banner potjes

Tip 2: Pas je dagelijkse verzorging aan

Vaak doe je ongeveer 3 maanden met een pot crème. Dit loopt dus mooi parallel met de seizoenen. Gebruik indien nodig een extra voedende of hydraterende crème in de herfstmaanden.

Tip 3: Breng meerdere laagjes aan

Net zoals je een regenjas over je gewone jas draagt in de herfst, is een vollere crème prima geschikt om over een lichtere crème aan te brengen. Dit seizoen is tevens bij uitstek geschikt voor een extra laagje serum of olie onder je dag- en nachtverzorging.

Tip 4: Extra aandacht voor lippen en ogen

De huid rondom de lippen en ogen is dunner dan op andere plekken, dit vraagt dus om extra verzorging. Een serum kan je huid direct een boost geven en de “eerste dorst” van je huid goed opvangen. Gebruik rondom je ogen een oogserum dat speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid rondom je ogen. De tip voor zachte lippen: ‘borstel’ na het tandenpoetsen ook zachtjes je lippen, daarmee voorkom je velletjes! Een flinke lik vaseline kan vervolgens je lippen verzachten.

Sterre over Droge en gevoelige huid dagcrème

“Een enorme aanrader voor overgevoelige en droge huid. Vaak vind ik dagcrème een verspilling van geld en moeite; Het is altijd net te vet of net te plakkerig. Dit product is echter absoluut de moeite waard. Ik voel me beschermd en mijn huid voelt zacht en gezond aan. Ik heb echt het gevoel dat het werkt en mijn huid er ook erg blij mee is.”

Tip 5: Bescherm je handen

Je handen verraden vaak als eerste het vochtgebrek in je huid. Een echte opkikker krijgen je handen door ze ‘s avonds voordat je gaat slapen in te smeren met een dikke laag crème of huidolie. Juist omdat ’s nachts de periode is van huidherstel!

Wat zijn de oorzaken?

  • Lage luchtvochtigheid: Dit is een reden dat veel mensen last hebben van een droge huid in de herfst. Het gezicht kan daardoor trekkerig aanvoelen.
  • Wisselvallig weer: Veel zon of een koude wind kunnen eveneens een droge huid in de hand werken.
  • Leeftijd: Hoe ouder je wordt, hoe meer je last kunt krijgen van een droge huid.

Tip 6: Maak een gezichtsmasker

Heb je nog een avocado over thuis? Dan kun je eenvoudig een masker maken die uitstekend helpt tegen een droge huid. Prak het vruchtvlees van de avocado tot een papje en verdeel dit vervolgens over je gezicht. Na ongeveer een kwartier spoel je het weer af met lauw water. Je gezicht voelt hierna soepel en zacht aan!

Tip 7: Een mooie huid begint met de juiste reiniging

Tot slot: een mooie en gezonde huid begint bij een milde, doeltreffende reiniging! Zorg dat je reiniging van je gezicht zowel ‘s ochtends als ‘s avonds in je verzorgingsritueel opneemt. Een goed gereinigde huid kan immers de werkzame stoffen uit je verzorgingsproducten beter opnemen waardoor het de huid beter kan beschermen tegen invloeden van buitenaf.

De natuurlijke kracht van onze droge en gevoelige huid producten

  • Versterken de hydro-lipiden laag
  • Verhogen het vochtgehalte van de huid intensief
  • Helpen de natuurlijke barrière van de huid te herstellen
  • Vullen het tekort aan vochtbindende werkstoffen in de huid optimaal aan door middel van verschillende vochtinbrengende huideigen ingrediënten

Lees meer over de verschillende huidtypen en de daarbij behorende verzorgingsproducten.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Gezichtsverzorging Huidsoorten Schrale huid

Lees ook

Reacties