7 Tips bij een droge huid in de herfst

Het wordt weer kouder en het waait de laatste tijd ook vaker. Yes, het is weer herfst! Voelt je huid ook schraal, trekkerig en droog aan of vertoont het droogtelijntjes of schilfers? De herfst kan je huidconditie flink veranderen. Gelukkig kun je iets doen bij een droge huid. In deze blog geven we 7 tips bij een droge huid in de herfst!

Wat zijn de oorzaken van een droge huid?

  • Lage luchtvochtigheid: Het gezicht kan hierdoor trekkerig aanvoelen.
  • Wisselvallig weer: Door veel zon of koude wind kunnen je eerder een droge huid krijgen.
  • Leeftijd: Hoe ouder je wordt, hoe meer je last kunt krijgen van een droge huid.

Wat te doen bij een droge huid in de herfst?

Tip 1: Vul het tekort aan vocht aan

Het wordt buiten kouder; binnen gaat de verwarming aan en neem je vaker een warme douche. Hierdoor kan er een tekort aan vocht in je huid ontstaan, waardoor je huid uitdroogt. Je huid kan droog en schraal of ruw gaan aanvoelen. Je kunt dit tekort aan vocht aanvullen met geschikte hydraterende huidverzorgingsproducten.

Tip 2: Pas je dagelijkse verzorging aan

Vaak doe je ongeveer 3 maanden met een pot crème. Dit loopt mooi parallel met de seizoenen. Gebruik in de herfstmaanden liever een extra voedende of hydraterende crème.

Sterre over Droge en gevoelige huid dagcrème

“Een enorme aanrader voor overgevoelige en droge huid. Dit product is absoluut de moeite waard. Ik voel me beschermd en mijn huid voelt zacht en gezond aan.”

Bekijk dit productLees meer reviews

Tip 3: Breng meerdere laagjes aan

Net zoals je een regenjas over je gewone jas draagt in de herfst, is een vollere crème prima geschikt om over een lichtere crème aan te brengen. Dit seizoen is tevens bij uitstek geschikt voor een extra laagje serum of olie onder je dag- en nachtverzorging.

Tip 4: Extra aandacht voor lippen en ogen

De huid rondom de lippen en ogen is dunner dan op andere plekken, dit vraagt dus om extra verzorging. Een serum kan je huid direct een boost geven en de “eerste dorst” van je huid goed opvangen. Gebruik rondom je ogen een oogcrème dat speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid rondom je ogen. De tip voor zachte lippen: ‘borstel’ na het tandenpoetsen ook zachtjes je lippen, daarmee voorkom je velletjes! Een flinke lik vaseline kan vervolgens je lippen verzachten.

Tip 5: Bescherm je handen

Je handen verraden vaak als eerste het vochtgebrek in je huid. Smeer je handen daarom regelmatig in met een handcreme. Een echte opkikker krijgen je handen door ze ‘s avonds voordat je gaat slapen in te smeren met een dikke laag crème of huidolie. Juist omdat ’s nachts de periode is van huidherstel.

Tip 6: Maak een gezichtsmasker

Heb je nog een avocado in huis? Dan kun je eenvoudig een voedend masker maken. Prak het vruchtvlees van de avocado tot een papje en verdeel dit vervolgens over je gezicht. Na ongeveer een kwartier spoel je het weer af met lauw water. Je gezicht voelt hierna soepel en zacht aan!

Tip 7: Een mooie huid begint met de juiste reiniging

Tot slot: een mooie en gezonde huid begint bij een milde, doeltreffende reiniging! Zorg dat je reiniging van je gezicht zowel ‘s ochtends als ‘s avonds in je verzorgingsritueel opneemt. Een goed gereinigde huid kan immers de werkzame stoffen uit je verzorgingsproducten beter opnemen waardoor het de huid beter kan beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Ontdek meer over het huidtype droge huid of de huidconditie extreem droge huid.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen