Eat, care, sleep, repeat

Huidverzorging tips voor jou!

Routines, wat hebben we er veel op dagelijkse basis. Je kunt nog weleens vergeten dat je naast je werk, je gezin en je sociale leven, ook nog goed voor jezelf moet zorgen. Innerlijk en uiterlijk wel te verstaan! Wist je dat je huid het grootste orgaan is van het menselijk lichaam? Reden te meer om een vaste routine aan te houden voor je huidverzorging. Lees hieronder onze huidverzorging tips!

Stap 1: reinigen

Biodermal_Reinigen[1]

Als eerste stap van je routine voor je huidverzorging is het belangrijk om te zorgen dat je huid schoon is voordat je die verder verzorgt. Een goed gereinigde huid kan namelijk de werkzame bestandsdelen van je crème veel beter opnemen en maakt het dus effectiever. Gedurende de dag komen er stof- en vuildeeltjes op je huid, naast je make-up, zout van zweet en talgafscheiding. Maar ook tijdens de nacht, als je huid zich het beste kan herstellen, komen er afvalstoffen uit je huid.

Biodermal_Reinigen_handen[1]

Een goed gereinigde huid hoort niet droog of trekkerig aan te voelen, maar juist fris en soepel. Een mousse of face wash reinigt je huid diep waarna je je gezicht verfrist met water. Wel zo makkelijk onder de douche! Ontdek al onze reinigingsproducten!

Reinigingstips

• Elke huid is anders, dus probeer wat verschillende producten uit om te zien waar je huid het beste op reageert.
• Gebruik je liever een wattenschijfje met reinigingsmelk? Zorg er dan voor dat je het product goed verwijderd voor je de crème aan gaat brengen; een reinigingslotion is hier goed geschikt voor.
• Reinig je huid eenmaal per week met een zachte exfoliant, hiermee verwijder je de dode huidcellen en het laat een gladde, zachte huid achter. Pas echter op met grove scrubs, deze kunnen meer kwaad dan goed doen.

Biodermal_Reinigen_Melk[1]

Stap 2: verzorgen

Als je huid eenmaal schoon is breng je een hydraterende crème aan, het liefste als je huid nog wat vochtig is, dan neemt je huid deze sneller op. Overdag gebruik je bij voorkeur een milde dagcrème die je huid helpt beschermen tegen externe factoren waar je huid dagelijks aan wordt blootgesteld. Wist je dat je huid sneller veroudert van al die prachtige zonnestralen? Bescherm je huid hiertegen met een dagcrème voorzien van SPF 15.

 

Om je huid van binnenuit ook goed te verzorgen, moet je ook op je voeding letten. Niet te vaak ongezond eten en zorgen voor goede hydratie (water, geen wijn) doen wonderen voor je huid. Daarnaast biedt Biodermal dagcrèmes en CC crèmes voor de verschillende huidtypes.

Huidverzorging tips

• Soms is het lekker om je huid een extra boost te geven, hiervoor kun je speciale serums en olie gebruiken.
• Bewaar je crèmes (net als je make-up en parfum) niet in direct zonlicht. Hoe mooi het ook staat in je badkamer, door hoge temperaturen kunnen werkzame stoffen eerder verdwijnen. En dat is zonde natuurlijk!
• Als je make-up gebruikt, zorg er dan voor dat je lichte texturen gebruikt zodat je de poriën in je huid niet verstopt.

Stap 3: herstellen

Een goede nachtrust doet wonderen! Als je slaapt gaat je huid zich van nature herstellen, nieuwe huidcellen worden dan tot wel 8x sneller aangemaakt. Je huid heeft het druk met het herstellen van jeuk, uitslag, rode vlekken en UV-straling.

Om je huid een handje te helpen, sluit je jouw dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine af met een herstellende nachtcrème. Deze crèmes hebben een andere structuur dan dagcrèmes omdat er rijke en voedende stoffen in zitten, die je huid helpen intens te hydrateren en te herstellen. Biodermal biedt verschillende hydraterende nachtcrèmes en gels.

Herstel tips

• Reinig je huid wederom goed voor de laatste stap in je huidverzorgingsroutine, zodat je crème optimaal zijn werk kan doen.
• Breng je nachtcrème aan met licht drukkende, cirkelvormige bewegingen. En vergeet vooral niet om je nek mee te nemen.

Als je deze routine elke dag doet, zorg je ervoor dat je straalt. Je huid in elk geval! 🙂

Els van Vliet-Meijer

Ik kreeg jaren geleden, na een nekherniaoperatie, door mijn neurochirurg, de goede raad om PCLE créme te gebruiken voor het litteken in mijn hals. Er is nu bijna niets meer te zien van het litteken. Er was toen nog geen littekencréme in de handel. Tegenwoordig heb ik deze créme altijd in huis voor allerlei ongemakken van mijn huid. Daarnaast gebruik ik de 60+ créme voor de dag en de nacht van Biodermal. Hierover ben ik ook erg tevreden.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen