Dé verlossing voor de gevoelige huid: 0%

Ongeveer 90% van huidreacties op cosmetica worden veroorzaakt door overgevoeligheid. Mensen met een gevoelige huid kunnen hyperactief reageren op bepaalde ingrediënten. Voor hen zijn verzorgingsproducten zonder bepaalde toevoegingen dan ook een must-have. Maar welke toevoegingen moeten vermeden worden? En waarom zijn ze niet goed voor de gevoelige huid? In dit artikel leggen wij het haarfijn uit. Lees je mee?

0% alcohol, kleurstoffen en parfum

Wist je dat een gevoelige huid geen huidtype is? Een gevoelige huid is een conditie waarbij de huid op een hyperactieve manier reageert op verschillende factoren. Zo zijn ingrediënten één van deze factoren. Sommige toevoegingen kunnen het natuurlijke evenwicht van de huid, het microbioom, verstoren. Alcohol, kleurstoffen en parfum zijn veelvoorkomende ingrediënten die het microbioom uit balans brengen.

Als de huid uit balans is dan kan zich dat uiten in:
– een geïrriteerde huid
– roodheid
– jeuk
– een trekkerige huid
– een droge huid

NIEUW: Sensitive Balance met prebiotica

  • Kalmeert langdurig met panthenol (provitamine B5)
  • Hydrateert intensief met hyaluronzuur
  • Versterkt de huidbalans met prebiotica

Bekijk producten

Waarom is 0% alcohol beter voor de gevoelige huid?

Alcohol als toevoeging in gezichtsverzorging heeft verschillende functies. Zo zorgt alcohol ervoor dat ingrediënten oplossen in cosmetica. Ook drogen producten sneller op de huid dankzij deze toevoeging. Maar wist je dat bepaalde soorten alcohol de gevoelige huid kunnen verergeren? Ethanol is een alcoholvorm die fungeert als een penetration enhancer. Dit betekent dat ethanol het voor stoffen gemakkelijk maakt om de huid binnen te dringen. Dit geldt ook voor vijandige stoffen die je huid hoort te weren. De gevoelige huid reageert snel op dit soort stoffen, waardoor klachten zoals jeuk, roodheid en irritatie kunnen ontstaan.

Gelukkig zijn niet alle soorten alcohol slecht voor de gevoelige huid. Cetyl alcohol, cetearyl alcohol, myristyl alcohol en behenyl alcohol zijn vettige alcoholen. Deze cosmetische alcohol soorten hebben een hydraterende en kalmerende werking.

Wat zijn kleurstoffen? En kunnen ze kwaad als ik een gevoelige huid heb?

Kleurstoffen worden aan cosmetica toegevoegd om producten een mooie kleur te geven. Ook hebben kleurstoffen een belangrijke functie in bepaalde type verzorgingsproducten. Zo heeft rode lippenstift kleurstof nodig, zodat je een mooi kleurtje op je lippen krijgt.
Anderzijds kunnen zijn kleurstoffen irriterende stoffen zijn voor de gevoelige huid. Het wordt daarom aangeraden om bij een gevoelige huid kleurstofvrije verzorgingsproducten te gebruiken.

Waarom moet ik parfum vermijden als ik een gevoelige huid heb?

Veel mensen zijn geneigd om aan een product te ruiken wanneer ze overwegen het te kopen. Laten we eerlijk zijn: we houden allemaal wel van een lekker geurtje. Als je een gevoelige huid hebt, is het beter om parfum te vermijden. De gevoelige huid kan namelijk heftig reageren op parfum. Ook kan de gevoelige huid door parfum vatbaarder worden voor ontstekingen . Daarom heeft de gevoelige huid baat bij parfumvrije producten.

Nieuw: Sensitive Balance zonder alcohol, kleurstoffen en parfum

Onze Sensitive Balance lijn is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. De lijn bestaat uit vier producten die vrij zijn van alcohol, kleurstoffen en parfum. Daarnaast bevatten de producten panthenol en prebiotica. Prebiotica is een (nog) onbekende term in de beautywereld. Dat is jammer! Prebiotica dienen namelijk als ‘voedsel’ voor de goede bacteriën die op je huid leven. Hierdoor helpt het kan de huid zichzelf herstellen. Panthenol heeft een hydraterende en kalmerende werking op de huid.

Sheila

Sensitieve balance creme; Goede smeerbare creme, maar niet geschikt voor mijn huidtype wat vochtarm en 50 plus is. Mijn huid voelt na een uur al droog aan. Normaal gebruik ik de dag en nachtcreme 50 plus. Een rijke creme en reageer ik goed op. Even overgestapt gezien ik een tube hygiënische vind en parfumvrij mij wel aantrekt.

Marieke v

Ik gebruik nu ruim 6 maanden de reinigingsmouse, dag en nachtcrème en serum van de lijn van pure balance. Voorheen had ik veel last van een rode, droge en onrustige huid met acne. Sinds ik deze producten gebruik heb ik geen uitbraak van acne gehad en voelt mijn huid zachter aan. De irritatie rondom mijn neus en kin zijn inmiddels nihil. Nooit kwam ik hier aan uit met een schoonheidsspecialiste of andere producten. Blijkbaar reageert mijn huid flink op parfum,geurstoffen, parabenen en miste het hydratatie etc. De Biodermal verzorgingslijn maar overigens ook de zonnebrand lijn houd mijn huid gezond! Ik schrijf nooit zomaar een review maar omdat deze producten zijn werkbaarheid hebben bewezen wil ik andere met dezelfde problemen rondom de huid Biodermal verzorgingsproducten aanraden. Helemaal happy nu!

Janet

Ik gebruik nu 14 dagen Sensitive Balance. Mijn huid is rustiger, trekt niet en het lijkt wel of mijn huid straalt. De crème is echt zacht, geen irritatie bij de ogen en smeert goed en makkelijk uit. Heerlijke crème.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen