Gezichtsolie bij koud weer: voorkom bevriezing van de huid

Voor elk seizoen heb je andere huidverzorging nodig. In de zomer bescherm je jezelf tegen de felle zon en in de winter bescherm je je gezicht tegen de kou en tegen eventuele uitdroging. Misschien word je heel vrolijk van de winter, ben je een echt wintermens en staat de volgende wintersport al op de planning.

Wat is de invloed van kou op de huid?

Of je nu fan bent van het winterseizoen of niet, je huid wordt er minder blij van. De luchtvochtigheid in de winter is namelijk een stuk lager en dat kan er voor zorgen dat de conditie van je huid verandert. Het vochtgehalte in de huid gaat omlaag, wat kan leiden tot een droge huid. Bij koude weersomstandigheden is het daarom extra belangrijk om je huid goed te hydrateren.

Gezicht beschermen tegen de kou: voorkom bevriezing!

Het is heerlijk om je huid in te smeren met een vollere, rijke crème. Maar wist je dat het gebruik van een crème bij een bepaalde temperatuur juist afgeraden wordt? Je huid kan bij blootstelling aan vrieskou namelijk bevriezen zonder dat je het merkt. Bevriezing ontstaat door de hoeveelheid vocht in de crème.

Het wondermiddel tegen bevriezing van de huid?

Het gebruik van een gezichtsolie is het perfecte alternatief voor het smeren van een crème. Omdat dit product niet op waterbasis maar op oliebasis is kan het niet bevriezen. De Biodermal Renewing Face Oil bevat verschillende oliën die je huid voeden en beschermen. Het gebruik van een gezichtsolie wordt steeds populairder en kan een verrijking zijn in je dagelijkse verzorging. Of je nu in ons koude kikkerlandje op de fiets zit of op wintersport bent: een gezichtsolie beschermt je gezicht tegen de koud en gaat dus bevriezing van de huid tegen. Daarnaast beschermt, ondersteunt, voedt en hydrateert een gezichtsolie de huid.

Lana over de Renewing Face Oil


“Erg fijn product, trekt snel in en ruikt lekker!”
Bekijk product

Zo, nu je weet dat je optimaal kunt genieten van de winter. Benieuwd welke verzorgingsproducten passen bij andere weersomstandigheden? Lees hier meer over de beste verzorgingsproducten voor elke seizoen.

Diy Make-up

Mooi artikel! En dank voor de goede tips! Gr. Bjorn

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen