Hydratatie voor je huid, wat zegt dat eigenlijk?

‘Voor een mooie en gehydrateerde huid’, bijna elke crème beweert het te doen: hydrateren. Maar wat is dat eigenlijk, hydratatie? En hoe werkt het precies? En belangrijker nog: wat doet een hydraterende crème? Lees hier alles over misschien wel het meest gebruikte woord in beautyland: hydratatie.

Wat is hydratatie?

Volgens de Van Dale betekent hydrateren: vocht inbrengen. Hydrateren van je huid betekent dan ook dat je je huid van ‘extra’ vocht voorziet. Dit is ontzettend belangrijk voor je huid: het zorgt ervoor dat hij soepel en glad blijft.

Hoe werkt hydratatie?

Hydrateren kan op verschillende manieren gestimuleerd worden. Hydrateren gebeurt door specifieke ingrediënten. Deze kun je categoriseren in 3 groepen. De ene groep ingrediënten ‘verzacht’, de andere groep ‘sluit de huid af’ en de laatste groep ‘trekt vocht aan’. Klinkt ingewikkeld? Wij leggen je het hieronder uit!

1. Hydratatie door verzachtende ingrediënten – Emmolients
Verzachtende ingrediënten zijn ontworpen om de huid soepel aan te laten voelen en glad uit te laten zien, zonder daadwerkelijk vocht toe te voegen. Ze doen dit door de openingen tussen de huidcellen op te vullen. Op deze manier wordt het uiterlijk van de huid verbeterd en flexibel gemaakt. Voorbeelden van verzachtende ingrediënten zijn: Glycerolstearaat (Glyceryl Stearate), Lanoline (Lanolin) en Zonnebloemzaadolie (Seed Oil).

2. Hydratatie door ‘huid sluitende’ ingrediënten – Occlusives
‘Huid sluitende’ ingrediënten vormen als het ware een filmlaagje op de huid, waardoor de huid geen vocht kwijt kan raken. Deze ingrediënten zijn zeer effectief voor het behoud van een gehydrateerde huid. ‘Huid sluitende’ Voorbeelden van deze ingrediënten zijn: Caprylic/Capric triglyceride, Siliconen (Dimethicone en Cyclomethicone) en Cetyl Alcohol/Ceteary Alcohol, Stearyl Alcohol.

3. Hydratatie door vochtinbrengende ingrediënten – Humecants
Vochtinbrengende ingrediënten zijn ingrediënten die het vermogen hebben om water aan te trekken en vocht vast te houden. Voorbeelden van vochtinbrengende ingrediënten zijn: Glycerol, Hyaluronzuur (Hyaluronic Acid), Natriumlactaat (Sodium Lactate), Urea, Melkzuur (Lactic Acid), Potassium Lactate en wijnsteenzuur (Tartaric Acid).

Davester over Biodermal Hydrating Serum


“De nieuwe serum werkt ideaal! Het is een dunne serum wat erg snel intrekt zonder plakkerig gevoel. Het ruikt aangenaam fris. Na een week merkte ik dat mijn huid minder droog was, meer straalde en zelfs dat mijn huid strakker werd. Het is een klein flesje maar het gaat erg lang mee! Een aanrader!”
Bekijk dit productLees meer reviews

Voor wie is hydratatie belangrijk?

Hier kunnen we kort over zijn: voor iedereen! Het is niet voor niets dat deze term zo vaak voorkomt in beautyland. Hydrateren zorgt voor een stralende, mooie huid die jong oogt.

Niet alleen bij een vochtarme huid is hydratatie belangrijk, maar ook bij een rijpe huid. Naarmate de jaren vorderen, neemt de hoeveelheid vocht in de huid af. Het smeren van een hydraterende crème is dus een must.

Hydraterende crèmes van Biodermal

Er zijn speciale crèmes die het hydrateren van de huid stimuleren. Na het gebruik van een hydraterende crème ziet de huid er gladder, zachter en frisser uit. Eigenlijk hydrateren alle producten van Biodermal. Een groot gedeelte van de bovenstaande ingrediënten zijn dan ook terug te vinden in ons assortiment. Natuurlijk zijn er producten die meer hydrateren dan anderen. Zo is er speciaal voor de vochtarme huid de Hydra Plus dag gelcrème. Deze gel is een mix van verzachtende ingrediënten (Seed Oil), huid sluitende ingrediënten (Dimethicone) en vochtinbrengende ingrediënten (Glycerine en Hyaluronzuur).

Daarnaast is een selectie van bovenstaande hydraterende ingrediënten te vinden in onze Anti Age lijn, waaronder de Anti Age 40+ Dagcrème, de Anti Age 50+ Dagcrème en de Anti Age 60+ Dagcrème. Want zoals je in dit blog hebt gelezen: hydratatie is ook belangrijk voor de rijpe huid.

Ook de producten uit onze Pure Balance lijn bevatten hydraterende ingrediënten en verbeteren hierdoor de vochtbalans van de huid. Glycerine is een van de hoofdingrediënten in de Skin Renewing Cleansing Mousse. Hyaluronzuur vind je terug in de Skin Purifying Dag Gel-creme en de Skin Refining Nachtbalsem.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen