Shea butter: een wonderlijk ingrediënt voor de droge huid

De producten van Biodermal bevatten zoveel mogelijk zuivere en huideigen ingrediënten om de natuurlijke kracht van de huid te ondersteunen. In deze blog vertellen we je alles over de wonderlijke werking werking van shea butter.

Wat is shea butter?

Shea butter, ook wel shea boter of karitéboter genoemd, wordt gewonnen uit de pit in de vruchten van de shea boom. De shea boom groeit in West- en Oost- Afrika. Shea butter kom je in veel cosmeticaproducten en in de producten van Biodermal tegen. Lees hieronder meer over de werking van dit bijzondere ingrediënt.

Wat doet shea butter voor de (droge) huid?

Shea butter bevat hoge concentraties vetzuren en vitamines, deze maken het tot een ideaal cosmetisch ingrediënt. Het verzacht, hydrateert de (droge) huid en ondersteunt daarnaast de huidbarrière. Daarom vind je dit ingrediënt onder andere terug in onze P-CL-E olie. Deze olie is dan ook speciaal geschikt voor de droge huid. Een fijne bijkomstigheid: shea butter heeft antioxiderende eigenschappen (lees; helpt huidveroudering tegengaan). Hieronder vertellen we hoe dit ingrediënt de huid beschermt tegen rimpels.

De nieuwe P-CL-E olie voor huidverzorging
bij striae, littekens en een droge huid!


• Helpt de zichtbaarheid van littekens te verminderen
• Helpt de zichtbaarheid van striae te verminderen
• Voedt en beschermt de droge huid
Bekijk product

Wat doet shea butter voor je gezicht?

Naast het feit dat shea butter je huid helpt te verzachten en hydrateren heeft het ook een hoog gehalte aan olie-, linol- en stearinezuren. Deze zuren helpen bij het vormen van nieuwe cellen en ondersteunen zo de goede structuur en strakheid van de huid. Daarom vind je dit ingrediënt ook terug in onze Anti Age Dagcrèmes. Ontdek hieronder in welke gezichtscrèmes shea butter nog meer in zit.

Shea butter in je gezichtscrème

De hydraterende werking van shea butter is zeer geschikt voor de (droge) huid. Het versterkt de natuurlijke huidbarrière en verbetert de vochtbalans. Daarom is het een belangrijk bestanddeel in de Dagcrème voor de droge en gevoelige huid.  Op de de ingrediëntenlijst staat shea butter vermeld als: Butyrospermum Parkii Olie.

Wist je dat de Dag en Nachtcrème voor de droge en gevoelige huid ook canola olie en emollientia bevat? Deze oliën zorgen ervoor dat de huid soepel blijft. Lees in deze blog meer over de kracht van deze natuurlijke oliën.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen