Sheaboter: een wonderlijk ingrediënt voor de droge huid

De producten van Biodermal bevatten zoveel mogelijk zuivere en huideigen ingrediënten om de natuurlijke kracht van de huid te ondersteunen. In deze blog vertellen we je alles over de wonderlijke werking werking van sheaboter.

Wat is sheaboter?

Sheaboter, ook wel shea butter of karitéboter genoemd, wordt gewonnen uit de pit in de vruchten van de shea boom. De shea boom groeit in West- en Oost- Afrika. Sheaboter kom je in veel cosmeticaproducten en in de producten van Biodermal tegen. Lees hieronder meer over de werking van dit bijzondere ingrediënt.

Wat doet sheaboter voor de (droge) huid?

Sheaboter bevat hoge concentraties vetzuren en vitamines, deze maken het tot een ideaal cosmetisch ingrediënt. Het verzacht, hydrateert de (droge) huid en ondersteunt daarnaast de huidbarrière. Daarom vind je dit ingrediënt onder andere terug in onze P-CL-E Verzorgende Bodylotion. Deze bodylotion hydrateert en verzorgt de droge lichaamshuid met natuurlijke sheaboter en andere emolliënten waardoor de huid soepel en zacht wordt. Verder bevat onze P-CL-E olie ook sheaboter. Deze olie is dan ook speciaal geschikt voor de droge huid. Een fijne bijkomstigheid: sheaboter heeft antioxiderende eigenschappen (lees; helpt huidveroudering tegengaan). Hieronder vertellen we hoe dit ingrediënt de huid beschermt tegen rimpels.

P-CL-E Verzorgende Bodylotion

  • Voor het lichaam
  • Hydrateert en verzorgt
  • Met vitamine E en sheaboter

Bekijk product

Wat doet sheaboter voor je gezicht?

Naast het feit dat sheaboter je huid helpt te verzachten en hydrateren heeft het ook een hoog gehalte aan olie-, linol- en stearinezuren. Deze zuren helpen bij het vormen van nieuwe cellen en ondersteunen zo de goede structuur en strakheid van de huid. Daarom vind je dit ingrediënt ook terug in onze Anti Age Dagcrèmes. Ontdek hieronder in welke gezichtscrèmes sheaboter nog meer in zit.

Sheaboter in je gezichtscrème

De hydraterende werking van sheaboter is zeer geschikt voor de (droge) huid. Het versterkt de natuurlijke huidbarrière en verbetert de vochtbalans. Daarom is het een belangrijk bestanddeel in de Dagcrème voor de droge en gevoelige huid.  Op de de ingrediëntenlijst staat sheaboter vermeld als: Butyrospermum Parkii Olie.

Wist je dat de Dag en Nachtcrème voor de droge en gevoelige huid ook canola olie en emollientia bevat? Deze oliën zorgen ervoor dat de huid soepel blijft. Lees in deze blog meer over de kracht van deze natuurlijke oliën.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen