Natuurlijke oliën in je huidverzorgings-
producten

Er zijn veel verschillende natuurlijke oliën en deze zijn vaak terug te vinden in huidverzorgingsproducten. Maar welke natuurlijke oliën zien we regelmatig terug op de ingrediëntenlijst van huidverzorgingsproducten en hoe kunnen die bijdragen aan je huidverzorging?

Wat zijn natuurlijke oliën?

Natuurlijke oliën worden, zoals de naam al zegt, gewonnen uit de natuur. Onder natuurlijke oliën vallen minerale-, essentiële- en plantaardige oliën.

Voordelen van natuurlijke oliën voor de huid

De verschillende soorten natuurlijke oliën hebben ieder hun eigen voordelen voor de huid.

Minerale oliën
Minerale oliën komen uit de fossiele olie petroleum, dit ontstaat uit plankton en algen. Minerale oliën hebben een afsluitende werking, waardoor door het aanbrengen het vocht in je huid niet kan verdampen en de huid gehydrateerd blijft.

Essentiële oliën
Essentiële oliën, ook wel etherische oliën, zijn natuurlijke oliën die gebruikt worden vanwege hun aromatische eigenschappen. De etherische oliën zijn vaak de ingrediënten in huidverzorgingsproducten die deze lekker laten ruiken.

Plantaardige oliën
Plantaardige oliën worden uit planten, pitten en andere plantaardige bronnen gewonnen. Ze bevatten vaak vitamine E, dat de huid helpt zichzelf te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook komt er glycerine voor in deze natuurlijke oliën, een stofje dat de huid helpt te hydrateren.

Een selectie natuurlijke oliën & het effect op de huid

De P-CL-E olie van Biodermal bevat verschillende plantaardige natuurlijke oliën. De natuurlijke oliën in dit huidverzorgingsproduct zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege de verzorgende en helende eigenschappen. Hieronder lichten we vier van deze oliën uit.

P-CL-E olie


• Helpt de zichtbaarheid van littekens te verminderen
• Helpt de zichtbaarheid van striae te verminderen
• Voedt en beschermt de droge huid
Bekijk product

Canola olie

Canola olie is een natuurlijke, plantaardige olie die vaak terug te vinden is als ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Canola olie wordt gehaald uit het zaad van de koolzaad, een plant die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt.

Bijdrage aan je huidverzorging
De vitamine E in canola olie helpt de huid zichzelf te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Canola olie kom je onder andere tegen in de Biodermal Renewing Face Oil die de huid hydrateert en de huidbarrière verstevigd.

Lana over de Renewing Face Oil met canola olie!


“Erg fijn product, trekt snel in en ruikt lekker!”
Bekijk product

Butyrospermum Parkii

Butyrospermum Parkii is een andere benaming voor de sheaboom, waarvan de gangbare naam Vitellaria Paradoxa is. Echter is shea olie altijd op ingrediëntenlijsten terug te vinden als Butyrospermum Parkii Oil. Uit de vruchten van deze boom wordt shea boter en shea olie gewonnen. Deze natuurlijke, plantaardige olie wordt uit de pitten ontrokken van de sheaboom die inheems is in verschillende Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Butyrospermum Parkii Olie is terug te vinden in huidverzorgingsproducten en in de voedselindustrie.

Bijdrage aan je huidverzorging
Butyrospermum Parkii staat bekend om zijn verzachtende eigenschappen. De vitamines A en E in deze olie bieden ondersteuning bij onder andere een droge huid.

Olus olie

Olus-olie is het plantaardige alternatief voor een minerale olie. Minerale olie heeft als eigenschap dat het de huid teveel af kan sluiten, waardoor uiteindelijk de huid de vochtbalans zelf minder goed kan regelen en kan uitdrogen. Olus-olie heeft ook een afsluitende werking, maar is tevens een vet-inbrenger, waardoor het ook helpt de huidbarrière te versterken.

Bijdrage aan je huidverzorging
Olus olie helpt de huidbarrière te herstellen en helpt daarnaast vochtverlies uit de huid te voorkomen.

Camelina olie

Camelina olie wordt uit de Camelina Sativa gehaald, een plant die oorspronkelijk uit West-Azië komt. Deze natuurlijke, plantaardige olie is terug te vinden in zowel de voedselindustrie als in verschillende huidverzorgingsproducten. Camelina olie is een droge olie, wat betekent dat deze snel intrekt in de huid.

Bijdrage aan je huidverzorging
Camelina olie staat bekend om de hoge dosis vitamine E. Deze natuurlijke olie helpt de huid bij het versterken van de huidbarrière.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen