Wallen onder ogen?

Goodmorning! Alhoewel.. Daar sta je ’s ochtends voor de spiegel en in plaats van je frisse stralende zelf, staren er een paar wallen terug. Je weet waar het vandaan komt. Veel stress op het werk, problemen waar je over blijft malen, iets te lang naar die verslavende serie op Netflix gekeken of op die mooie avond te lang opgebleven (inclusief die heerlijke witte wijn). Maar wat is nu echt de oorzaak van die vervelende wallen? En wat kun je nu doen om ze te voorkomen en te verminderen?

Wat zijn wallen?

Wallen zijn een ophoping van vocht, vet of huid onder het oog. Het zijn een soort ‘kussentjes’ onder je ogen. Donkere kringen en wallen onder de ogen zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt, omdat veel mensen zich niet realiseren dat er een verschil is. Donkere kringen zijn de blauw-paarsachtige kleuren rond de ogen. Deze kleur wordt veroorzaakt doordat de huid rond de ogen erg dun is en daardoor de haarvaten en aderen zichtbaar worden.

Wat is de oorzaak van wallen onder de ogen?

Slechte leefgewoontes kunnen een rol spelen bij het ontstaan van wallen. Denk hierbij aan slaapgebrek, alcohol, roken, vermoeidheid of langdurige stress. Daarnaast kunnen wallen ontstaan door genetische aanleg of huidveroudering. Naarmate je ouder wordt kunnen de vetzakjes onder je ogen zwakker worden waardoor ze gaan hangen waardoor er wallen ontstaan.

Wat te doen tegen wallen onder je ogen?

1. Voldoende nachtrust
Gedurende de nacht is je huid hard aan het werk om de afvalstoffen die gedurende de dag in je huid zijn gekomen, weer weg te werken. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid van je huid en lipiden zijn vetten die je huid soepel houden. Door korte of onrustige nachten, kan je huid zichzelf onvoldoende herstellen.

Onderzoek heeft aangetoond dat slaapgebrek naast wallen nog een aantal gezichtskenmerken beïnvloedt die verband worden gebracht met vermoeidheid zoals hangende oogleden, rode ogen, donkere kringen onder de ogen en een bleke huid. Op tijd naar bed dus!

2. Bon appetit!
Wat je eet en drinkt kan helpen wallen te voorkomen. Als je 3 uur voor je gaat slapen geen cafeïne houdende dranken (koffie, cola…) of alcohol drinkt, zal je een betere nachtrust krijgen. Ook het eten van minder makkelijk verteerbaar eten, zoals rood vlees, junkfood en chocolade, kan ervoor zorgen dat je sneller wallen krijgt. Water, héél veel water, vers fruit en groenten (smoothies!) kunnen je huid van binnenuit ondersteunen bij het herstel.

Hoe kun je wallen verminderen?

Een goede nachtrust en een gezond en gevarieerd dieet kunnen wallen helpen voorkomen en deels verminderen. Indien je wallen hebt die zijn ontstaan door huidveroudering of genetische aanleg kun je ze helaas niet laten verdwijnen. Gelukkig zijn er wel tips om wallen te helpen verminderen.

1. Ice ice baby!
Kou zorgt ervoor dat de bloedvaten onder je ogen samentrekken, wat de zwelling zal verminderen. Of je nu ijsklontjes, een lepel uit de vriezer pakt of ijskoude komkommer schijfjes op je ogen legt, je ogen zullen je dankbaar zijn.

2. Wallen crème
Gebruik een oogcrème die speciaal is ontwikkeld om wallen en donkere kringen te verminderen. Biodermal Oogcrème Wallen en Donkere Kringen is een lichte oogcrème die effectieve ingrediënten bevat. Niacinamide (vitamine B3) verbetert de huidelasticiteit en peptiden gaan de zichtbaarheid van wallen tegen.

Oogcrème Wallen en Donkere Kringen


Deze oogcrème bevat een hoge concentratie peptiden en niacinamide die de zichtbaarheid van wallen verminderen.
Bekijk product

3. Potato – potato!
De enzymen uit aardappel halen het vocht uit je wallen en helpt de huid lichter te worden. Handig bij die donkere kringen.

4. Wallen masseren
Een makkelijke maar toch effectieve manier om je wallen te verminderen is via lymfedrainage. Door het gebied van je binnenste naar de buitenste ooghoek te masseren worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd waardoor wallen kunnen verminderen.

5. Wallen wegwerken
Tot slot is er altijd nog de optie om je wallen weg te werken. Met een speciale camouflage crème of poeder kun je de wallen onder je ogen camoufleren en wegwerken.

Wist je dat elke dag veel lachen supergoed is voor je spieren in je gezicht? Ook voor de spieren bij je ogen. Dus hoe groot die wallen ook zijn, keep on smiling! 🙂

Brigitte

Ik gebruik alleen biodermal producten naar tevredenheid, maar heb deze crème nu een week maar zie nog weinig resultaat, 35 euro is dan weg gegooid geld.

M

Geen enkel resultaat. Wat een teleursteling. Niet kopen dus!

Marina

Ik gebruik het nu meer dan een week, maar zie helaas nog geen resultaat.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen