Tips tegen wallen: voorkomen & verminderen

Biodermal

12 augustus 2016 | 2:57

Wat te doen tegen wallen?

Goodmorning! Alhoewel.. Daar sta je ’s ochtends voor de spiegel en in plaats van je frisse stralende zelf, staren er een paar wallen terug. Je weet waar het vandaan komt. Veel stress op het werk, problemen waar je over blijft malen, iets te lang naar die verslavende serie op Netflix gekeken of op die mooie avond te lang opgebleven (inclusief die heerlijke witte wijn). Wat de oorzaak ook is, je huid heeft niet genoeg rust gehad om te herstellen. Wat kun je nu doen om die ellendige wallen te voorkomen en te verminderen?

Hoe kun je wallen voorkomen?

1. Welterusten!
Je kunt het al raden; voldoende nachtrust. Gedurende de nacht is je huid hard aan het werk om de afvalstoffen die gedurende de dag in je huid zijn gekomen, weer weg te werken. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid van je huid en lipiden zijn vetten die je huid soepel houden. Door korte of onrustige nachten, kan je huid zichzelf onvoldoende herstellen. Een grondige reiniging van je gezicht en vervolgens een verzorging met een hydraterende nachtcrème, die barst van de rijke en voedende texturen, ondersteunen je huid bij het herstelproces.

Biodermal_Slaapmasker
2. Bon appetit!
Wat je eet en drinkt kan helpen wallen te voorkomen. Als je 3 uur voor je gaat slapen geen cafeïne houdende dranken (koffie, cola…) of alcohol drinkt, zal je een betere nachtrust krijgen. Ook het eten van minder makkelijk verteerbaar eten, zoals rood vlees, junkfood en chocolade, kan ervoor zorgen dat je sneller wallen krijgt. Water, héél veel water, vers fruit en groenten (smoothies!) kunnen je huid van binnenuit ondersteunen bij het herstel.

Biodermal_BanaanYoghurt

Hoe kun je wallen verminderen?

Soms lukt het gewoon niet om die donkere plekken en kringen onder je ogen te voorkomen. Er bestaat (helaas) geen wondermiddel waarmee ze zijn weg te toveren. Wel zijn er genoeg tips om ze te verminderen:

1. Ice ice baby!
Kou zorgt ervoor dat de bloedvaten onder je ogen samentrekken, wat de zwelling zal verminderen. Of je nu ijsklontjes, een lepel uit de vriezer pakt of ijskoude komkommer schijfjes op je ogen legt, je ogen zullen je dankbaar zijn.

Biodermal_Water

2. Potato – potato!
De enzymen uit aardappel halen het vocht uit je wallen en helpt de huid lichter te worden. Handig bij die donkere kringen.

3. Gaan met die banaan!
Kalium helpt je om donkere plekken te verminderen. Melkproducten en vele soorten fruit zijn rijk aan kalium. Een gezond ontbijt met kwark en banaan is op dit soort dagen een geweldig idee.

4. Finishing touch!
Als laatste stap moet je je oogcrème zachtjes inkloppen onder je ogen, dit helpt afvalstoffen af te voeren. Nog altijd niet tevreden? Dan kun je een laagje camouflage crème gebruiken om de resterende schade te bedekken. Gebruik hiervoor een hydraterende CC-crème of concealer.

Kiki over Biodermal Anti Age oogserum


“Het oogserum is een heerlijk product. Ik heb genetische wallen die met geen creme te bestrijden zijn, maar dit serum doet ze toch wat verminderen en mijn huid ziet er fris en gezond uit…🍀🌍💚.”

Wist je dat elke dag veel lachen supergoed is voor je spieren in je gezicht? Ook voor de spieren bij je ogen. Dus hoe groot die wallen ook zijn, keep on smiling! 🙂

Gezichtsverzorging Huidproblemen behandelen Wallen behandelen

Lees ook

Reacties

Biodermal

Beste L.van wezel, vervelend dat u deze reactie heeft gekregen. Zou u contact op kunnen nemen met onze huidlijn? Zij kunnen je gericht advies geven en helpen met je overige producten. De huidlijn is op werkdagen te bereiken op 0800-2463376 tussen 08:30 en 17:00. Groetjes, Biodermal

l.van wezel

gebruik biodermal al jaren. Maar heb de laatste tijd prikkende ogen van de creme. Vooral met vochtig weer. Ik heb de creme na 60 jaar.Ik kan het niet meer gebruiken. Heb nog 3 potten dag en nachtcreme.