Collageen: magie uit een potje?

Je kunt de drogist niet uitlopen zonder het ergens te zijn tegengekomen: collageen. Collageen is terug te vinden in vele vormen en maten. Wat vooral opvalt, zijn de talloze beautyproducten waarin het voorkomt. Deze producten bevatten claims waarin wordt beweerd dat collageen rimpels doet laat verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar….is dit waar? Lees hier alles over dit veelbesproken beautyingrediënt!

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat terug te vinden is in onze huid, botten, tanden, kraakbeen, pezen en ga zo maar door. Er zijn veel verschillende soorten collageen: in totaal ruim 28. Van al deze verschillende soorten komt collageen type 1 het meest voor. Dit type is voornamelijk terug te vinden in je huid, botten en kraakbeen.

Collageen in de huid

Collageen is dus terug te vinden in ons hele lichaam. Één van onze belangrijkste organen, de huid, bestaat voor een groot gedeelte uit collageen. Met name collageen type 1 en collageen type 3 maken een belangrijk onderdeel uit van onze huid.

Deze tweede types zijn namelijk verantwoordelijk voor de structuur en stevigheid van de huid. Na je 25e neemt je natuurlijke collageenproductie af. Hierdoor wordt je bindweefsel minder stabiel en kun je fijne lijntjes of rimpels krijgen.

Collageen in je creme

Collageen in je dagcrème is dé trend van dit moment. Maar waar komt deze collageen eigenlijk vandaan? En werkt het wel echt?

Waar komt collageen vandaan?

De bron van collageen kan van verschillende aard zijn. De meest voorkomende vorm is afkomstig van runderen en varkens, maar er zijn ook verschillende soorten plantaardige en marine collageen (afkomstig van vissen).

In cosmetica wordt veelal gebruik gemaakt van marine collageen, omdat dit erg lijkt op de vorm die van nature bij mensen voorkomt.

Helpt collageen tegen rimpels?

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: er is geen enkel bewijs dat het smeren van een crème met collageen langdurig werkt tegen een verouderde huid.

Hoewel het van binnenuit zorgt voor een gehydrateerde en elastische huid, kan het aanbrengen van een crème met collageen niet diep in de huid doordringen. Waarom niet? Simpel gezegd is collageen ‘te groot’ waardoor het niet in de dermis van de huid (de opperhuid) kan doordringen.

Ingrediënten die helpen bij de collageenproductie

Van crèmes met niacinamide is bewezen dat het werkt tegen huidveroudering. Naast niacinamide zijn er ook andere ingrediënten die een positief effect hebben op fijne lijntjes en rimpels.

Uit onderzoek is gebleken dat het ingrediënt Tetrapteptide-21 de hoeveelheid pro-collageen in de huid wél verhoogd. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat door het smeren van een crème met Tetrapeptide-21:

  • De kwaliteit van de huid kan verbeteren
  • Fijne lijntjes en rimpels kunnen verminderen
  • De pro-collageenproductie kan verhogen

Tetrapeptide is dan ook o.a. terug te vinden in de Anti Age 50+ Dagcrème en de Anti Age 40+ Dagcrème.

Kiki over Anti Age 40+ Dagcreme


“Echt een aanrader. Ook heel fijn in combinatie met het anti-age serum.”
Bekijk dit productLees meer reviews

 

Biodermal

Hallo Lieuwkje, Wij verkopen geen Anti Age Dag- of Nachtcrèmes in een tube. Wel Anti Age serums en Anti Age CC Crème! Zou dit een goede vervanger kunnen zijn? Groetjes Biodermal

Lieuwkje

verkopen jullie ook anti age creme in tube's ipv potjes?

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen