Waarom, daarom: zonnebrand voor wintersport

Hoge bergen, verse sneeuw, prachtige vergezichten en als het even kan een blauwe hemel met een stralend zonnetje op de piste. Dat is het ideaalplaatje van iedereen die graag op wintersport gaat. Maar hoe bescherm je de bleke winterhuid tegen die felle straling? En welke zonnebrand moet je gebruiken op wintersport? Het antwoord op deze en andere vragen lees je in deze blog!

Waarom zonbescherming in de sneeuw?

Een goede zonnebrand op wintersport met een hoge factor is in de sneeuw essentieel. De straling van de zon is op grote hoogte namelijk sterker dan op zeeniveau. Ook kan de zonkracht tot twee keer sterker zijn doordat de lucht schoner is en deze weinig stofdeeltjes bevat die de straling tegenhouden.

Daarnaast weerkaatst de sneeuw de UV-straling als een soort spiegel, waardoor meer dan 85% van de straling wordt reflecteert. De UV-straling is zelfs aanwezig als de zon niet schijnt. Dus ook met bewolking en grauwe lucht is het belangrijk om regelmatig zonnebrand tijdens de wintersport aan te brengen die geschikt is voor je gezicht.

Waarom speciale verzorging voor je gezicht?

De huid van je gezicht heeft een andere structuur dan de rest van je lijf. Ook staat je gezicht meer bloot aan straling dan andere delen van je lichaam. Zonnebrand voor je lichaam heeft een andere samenstelling dan de speciale zonnebrand voor je gezicht. Deze bevatten andere ingrediënten die ervoor zorgen dat je minder snel huidveroudering krijgt en je huid beter gehydrateerd blijft. Je smeert tenslotte ook geen bodylotion op je wangen ;).

Welke factor zonbescherming heb je nodig in de sneeuw?

Omdat de straling en de zonkracht in de bergen op de wintersport beide sterk zijn, raden we je aan om minimaal te smeren met SPF30, maar nog liever met SPF50 voor optimale bescherming in de sneeuw tijdens je wintersport. Zonnebrand met deze SPF factoren houden 96-98% van de schadelijke UV-straling tegen.

Word ik wel bruin met zonnebrand op wintersport in de sneeuw?

Ook als je op de wintersport zonnebrand met een hoge factor gebruikt, zoals SPF30 en SPF50, krijg je een kleurtje. De fotostabiele UVA/UVB-filters in de Biodermal zonnebrand voor je gezicht, zorgen er wel voor dat je een onmiddellijke bescherming krijgt tegen schadelijke stralingen.

Zonnebrand op wintersport, waar moet je op letten?

Gebruik een hoge factor zodat je gezicht goed beschermd is tegen de felle straling. Breng op de wintersport je zonnebrand meerdere malen per dag in ruime hoeveelheid aan. Een te dunne laag zonnebrand biedt je niet de juiste SPF-bescherming. Houd de hoeveelheid van een klein theelepeltje aan voor je gezicht. Door zonnebrand in de sneeuw te gebruiken voorkom je dat je huid verbrandt en bovendien veroudert je huid op deze wijze minder snel.

Reguliere gezichtsverzorging en zonnebrand

Je kunt de zonproducten van Biodermal voor je gezicht aanbrengen na je reguliere gezichtsverzorging of de zonnebrand gebruiken in plaats van je reguliere gezichtsverzorging. Let op dat je de zonnebrand niet mengt met je foundation, dit kan de beschermingsfactor verlagen. Breng je eerste laag zonbescherming aan voordat je huid in aanraking is gekomen met de koude buitenlucht. Het liefste tenminste 20 minuten voordat je naar buiten gaat.

Wanneer moet ik zonnebrand aanbrengen in de sneeuw?

Omdat de zonnestraling in de sneeuw er de hele dag door is, kun je het beste direct in de ochtend een eerste laag aanbrengen. Breng gedurende de dag een nieuwe laag aan voor optimale bescherming. De tubes van Biodermal zijn handig qua formaat en kun je makkelijk bij je houden tijdens je wintersport. Dus als je een keer in de rij van de skilift staat te wachten, is dat een perfect moment om een nieuw laagje zonnebrand aan te brengen.

Kan ik op de wintersport mijn zonnebrand van vorig jaar nog gebruiken?

Wij raden je af om zonbescherming te gebruiken die langer dan een jaar geopend is. De werking van werkzame ingrediënten van de zonnebrand neemt dan af. Hierdoor heb je niet de garantie dat alle werkzame stoffen je nog beschermen tegen schadelijke zonnestraling. Dit geld niet alleen voor zonnebrand op de wintersport, maar ook voor de producten die je in de zomer gebruikt.

Welke zonnebrand op wintersport?

De zonnebrand voor het gezicht van Biodermal kun je zowel in de zomer als in de winter gebruiken. Dankzij de ingrediënten van de zonnebrand wordt je huid extra gehydrateerd, wat op de wintersport geen overbodige luxe is. Biodermal heeft 4 soorten zonnebrand voor het gezicht, die je dus ook tijdens de wintersport kunt gebruiken.

De Ultralichte Zonnefluïde SPF 50+  is een perfecte zonnefluïde voor dagelijks gebruik. De ultralichte formule trekt snel in en laat geen witte waas achter. Deze zonnefluïde speciaal voor het gezicht bevat huideigen hyaluronzuur en antioxidanten om te huid intensief te hydrateren en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ideaal om elke dag te gebruiken op wintersport!

De Zonnebrand voor de Gevoelige huid is verkrijgbaar in factor SPF30 en SPF50. Deze zonnebrand is vrij van parfum en bevat het Triple Moist Complex die je huid intensief en langdurig hydrateert.

De Matterende Zonnefluïde kun je kopen met factor SPF30 of SPF50. Deze zonnebrand voorkomt dat je huid gaat glimmen, ook zit er Zinc PCA in dat helpt om puistjes te voorkomen. Deze fluïde is geschikt voor de normale en gemengde huid.

De Anti Age Zonnecrème is verkrijgbaar met factor SPF30 en SPF50. De verhoogde concentratie UVA filters helpen tegen vroegtijdige huidveroudering. Vitamine C, E en Q10 bieden actieve bescherming van buitenaf en het Triple Moist Complex hydrateert tot diep in de huid.

 

Alle varianten bevatten geavanceerde en fotostabiele UVA/UVB filters die je huid onmiddellijk beschermen tegen schadelijke straling.

Wat is het Triple Moist Complex in de Biodermal zonbescherming?

De drie ingrediënten die samen het Triple Moist Complex vormen zijn Propanediol, Glycerine en Diglycerine. Dit zijn de specificaties en de unieke samenwerking van de ingrediënten:

  • Propanediol: Dringt snel en diep door in de hoornlaag en geeft onmiddellijke hydratatie. Prepanediol verbetert tevens de opname van glycerine in de huid.
  • Glycerine: Hydrateert de huid langdurig en intensief. Daarnaast bezit het huidverzachtende eigenschappen. Is in staat de vochtbalans in de huid te herstellen. Hydrateert door vocht aan te trekken en vast te houden.
  • Diglycerine: Zeer hydraterend bestanddeel welke in het huidoppervlak blijft en vocht vasthoudt. Diglycerine fungeert als vochtreservoir voor zowel Propanediol als Glycerine. Het heeft een sterkt synergetisch effect met glycerine en zorgt voor een versterkt vochtvasthoudend effect.

Zonnebrand op je hoofdhuid

Je kunt tijdens de wintersport de zonnebrand ook aanbrengen op je hoofdhuid om deze ook tegen UVA/AVB-straling te beschermen. Er zijn ook speciale producten op de markt die speciaal gemaakt zijn voor je haar en hoofdhuid. Reguliere zonnebrand kun je hier ook voor gebruiken, maar zal je haar wel vettig maken. Je kunt je hoofdhuid ook beschermen zonder zonnebrand op wintersport in je haar te smeren. Draag bijvoorbeeld een helm of een muts als je in de zon zit of een wandeling maakt. Dit houdt je hoofd direct lekker warm ;).

Après Ski verzorging

Na een dagje in de sneeuw is het belangrijk om je gezicht goed en mild te reinigen, zodat je ook de achtergebleven SPF van je huid kunt verwijderen. De SPF in je zonnebrand laat namelijk een filter achter op je huid die je beschermt tegen de zonnestraling. Datzelfde filter kan er ook voor zorgen dat je huid de werkzame ingrediënten van je nachtverzorging niet goed kan opnemen. Om je huid mild maar grondig te reinigen kun je bijvoorbeeld de Face Wash gebruiken die je huid extra hydrateert of Micellair Water gebruiken voor een grondige reiniging zonder parfum.

Een beetje extra liefde

Je huid krijgt op de wintersport best wat te verduren met het verschil in temperatuur en de felle straling van de zon in de sneeuw. Om je huid wat extra te voeden en te beschermen, kun je in de ochtend voordat je je zonnebrand aanbrengt, 3 druppels Anti Age olie aanbrengen op je gezicht. De olie met Q10, voedt de huid en verstevigt de huidbarrière. Bovendien zorgt de olie er ook nog voor dat je huid niet kan bevriezen. De perfecte antivries dus! De Renewing Face Oil kun je in de avond na de reiniging ook gebruiken als een booster voor je huid, breng hiervoor 5 druppels olie aan. Combineer het eventueel met een hydraterende nachtcrème, zoals de Anti Age nachtcrème die je huid intensief voedt of gebruik de P-CL-E Crème die je huid herstelt en die de celvernieuwing van je huid stimuleert.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen