Glycerine

In onze blogs heb je al enkele keren kunnen lezen over verschillende ingrediënten waaronder Hyaluronzuur, Panthenol en Niacinamide. Dit keer nemen wij een ingrediënt onder de loep dat je bijna overal terugziet: Glycerine. Maar waarom wordt Glycerine eigenlijk zoveel gebruikt en waar is het goed voor? Lees hier alles over dit populaire ingrediënt.

Wat is Glycerine?

Glycerol, ofwel glycerine, is een zogeheten humectant. Het is een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid (de hoornlaag) bevindt. Vandaar dat glycerine vaak wordt gebruikt als ingrediënt in huidproducten. Het is vochtinbrengend en heeft het vermogen om water aan te trekken en vocht vast te houden. Het is zo populair, dat het in vele producten wordt gebruikt. Neem maar eens een kijkje in je badkamer: de kans is groot dat je meerdere producten tegenkomt waarbij Glycerine op de ingrediëntenlijst staat. Naast verzorgingsproducten is Glycerine ook terug te vinden in voeding, medische preparaten en zelfs in bellenblaas!

Clasina over Oogcreme


“Nog geen rimpel te bekennen op mijn 41ste! Fijne crème, makkelijk op te brengen.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Is Glycerine schadelijk?

Omdat het in zoveel diverse dingen gebruikt wordt, vraag jij je misschien wel af of Glycerine gevaarlijk is. Het antwoord op die vraag is: nee, Glycerine is niet schadelijk voor je huid. Het is een plantaardig ingrediënt dat afkomstig is van planten en kan veilig gebruikt worden, ook als je een gevoelige huid hebt of zwanger bent. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat je er een allergische reactie van krijgt. Wordt je huid rood als je het ingrediënt gebruikt? Stop dan direct met smeren en neem contact op met je huisarts.

Wat doet Glycerine voor de huid?

Zoals hierboven al genoemd werd, is Glycerine een vochtinbrengend ingrediënt. Het wordt makkelijk opgenomen door de huid en zorgt ervoor dat je huid minder vocht verliest. Vandaar dat dit ingrediënt naast een hydraterende werking ook een positief effect op de huidelasticiteit en het herstel van de huidbarrière. Door je huid te hydrateren zijn fijne lijntjes en rimpels immers minder zichtbaar. Het resultaat: een stralende en gehydrateerde huid. Glycerine is dan ook te vinden in verschillende Anti-Age producten waaronder de Anti Age 40+ Dagcrème en het Anti Age 25+ Serum.

Hoe gebruik je Glycerine?

Glycerine kun je puur verkrijgen, maar het is niet raadzaam om het puur op je huid te gebruiken. Je huid kan deze hoge dosis aan hydratatie niet goed verwerken en droogt hierdoor juist uit. Om deze reden vind je Glycerine veel terug in creme, zoals de Hydrapus Gel Dagcreme en Nachtcreme , Skin Renewing Cleansing Mousse, en is het een hoofdingrediënt in de Biodermal Oogcreme.

Kiki over Anti Age 40+ Dagcreme


“Echt een aanrader. Ook heel fijn in combinatie met het anti-age serum.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle tips & tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

 

Bron: Glycerol and the skin: holistic approach to its origin and functions.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen