Het ingrediënt dat je overal tegenkomt: Glycerine

Biodermal

28 december 2017 | 3:34

In onze blogs heb je al enkele keren kunnen lezen over verschillende ingrediënten waaronder Hyaluronzuur, Panthenol en Niacinamide. Dit keer nemen wij een ingrediënt onder de loep dat je bijna overal terugziet: Glycerine. Maar waarom wordt Glycerine eigenlijk zoveel gebruikt? Lees hier alles over dit populaire ingrediënt.

Wat is Glycerine?

Glycerine is een middel dat in veel producten wordt gebruikt. Neem maar eens een kijkje in je badkamer: de kans is groot dat je meerdere producten tegenkomt waarbij het op de ingrediëntenlijst staat. Denk aan tandpasta, dagcrème, je oogcrème, shampoo, mondwater, zeep en ga zo maar door. Naast verzorgingsproducten is Glycerine ook terug te vinden in voeding, medische preparaten en zelfs in bellenblaas!

Clasina over Oogcreme


“Nog geen rimpel te bekennen op mijn 41ste! Fijne crème, makkelijk op te brengen.”

Wat doet Glycerine voor de huid?

Glycerine is een zogeheten humectant. Dit is een vochtinbrengend ingrediënt dat het vermogen heeft om water aan te trekken en vocht vast te houden. Naast hydratatie heeft het middel een positief effect op de huidelasticiteit en het herstel van de huidbarrière.

Het resultaat: een stralende en gehydrateerde huid. Om deze reden vind je Glycerine dan ook terug in de Hydrapus Gel Dagcreme en Nachtcreme ,Skin Renewing Cleansing Mousse en is het een hoofdingrediënt in de Biodermal Oogcreme.

Glycerine in je crème

Naast hydraterende crème deze hydratant ook een must in Anti Age crèmes. Door je huid te hydrateren zijn fijne lijntjes en rimpels immers minder zichtbaar 🙂 Glycerine is dan ook te vinden in verschillende Anti Age producten waaronder de Anti Age 40+ Dagcrème en het Anti Age 25+ Serum.

Kiki over Anti Age 40+ Dagcreme


“Echt een aanrader. Ook heel fijn in combinatie met het anti-age serum.”

Waar is Glycerine óók goed voor?

Glycerine wordt als vochtvasthoudend- en oplosmiddel gebruikt in verzorgingsproducten en voeding. Nu vraag je je misschien af waarom er oplosmiddelen worden gebruikt in voeding: dat is omdat veel stoffen beter oplossen in Glycerine dan in water. Dit maakt het een erg functioneel middel. Daarnaast zorgt het ervoor dat een product niet uitdroogt.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Bron: Glycerol and the skin: holistic approach to its origin and functions.

Ingrediënten voor de huid

Lees ook

Reacties

Momina

Beste schrijver, is glycerine plantaardig? En dan met name het gebruik ervan in verzorgingsproducten?? M