Glycerine

In onze blogs heb je al enkele keren kunnen lezen over verschillende ingrediënten waaronder Hyaluronzuur, Panthenol en Niacinamide. Dit keer nemen wij een ingrediënt onder de loep dat je bijna overal terugziet: Glycerine. Maar waarom wordt Glycerine eigenlijk zoveel gebruikt? Lees hier alles over dit populaire ingrediënt.

Wat is Glycerine?

Glycerine is een zogeheten humectant. Het is een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid (de hoornlaag) bevindt. Daarnaast kan glycerine ook worden gebruikt als ingrediënt in huidproducten. Het is vochtinbrengend en heeft het vermogen om water aan te trekken en vocht vast te houden. Glycerine wordt in veel producten gebruikt als ingrediënt. Neem maar eens een kijkje in je badkamer: de kans is groot dat je meerdere producten tegenkomt waarbij het op de ingrediëntenlijst staat Naast verzorgingsproducten is Glycerine ook terug te vinden in voeding, medische preparaten en zelfs in bellenblaas!

Clasina over Oogcreme


“Nog geen rimpel te bekennen op mijn 41ste! Fijne crème, makkelijk op te brengen.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Wat doet Glycerine voor de huid?

Glycerine heeft niet alleen een hydraterende werking op je huid, maar ook een positief effect op de huidelasticiteit en het herstel van de huidbarrière. Het resultaat: een stralende en gehydrateerde huid. Om deze reden vind je Glycerine dan ook terug in de Hydrapus Gel Dagcreme en Nachtcreme , Skin Renewing Cleansing Mousse en is het een hoofdingrediënt in de Biodermal Oogcreme.

Glycerine crème

Naast een hydraterende crème is deze hydratant ook een must in Anti-Age crèmes. Door je huid te hydrateren zijn fijne lijntjes en rimpels immers minder zichtbaar. Glycerine is dan ook te vinden in verschillende Anti-Age producten waaronder de Anti Age 40+ Dagcrème en het Anti Age 25+ Serum.

Kiki over Anti Age 40+ Dagcreme


“Echt een aanrader. Ook heel fijn in combinatie met het anti-age serum.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Bron: Glycerol and the skin: holistic approach to its origin and functions.

Momina

Beste schrijver, is glycerine plantaardig? En dan met name het gebruik ervan in verzorgingsproducten?? M

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen