Zon

SPF 20

Het is belangrijk om je huid altijd goed te beschermen tegen de negatieve effecten van UV straling, maar welke SPF past bij welke huidtypes? SPF 20 kan om verschillende redenen de juiste keuze zijn om jouw huid optimaal te beschermen tegen de UV-straling.

SPF 20

Producten

De voordelen van SPF 20

UV straling is opgebouwd uit UVA en UVB stralen. De SPF biedt voornamelijk bescherming tegen de UVB stralen, die een hoofdrol spelen bij huidkanker. De vuistregel bij SPF is: hoe hoger de factor, des te meer UVB straling geblokt wordt. Bij het gebruik van SPF 15 wordt ongeveer 93% van deze straling tegengehouden, terwijl dit bij SPF 50 98% is. Door de toelating van een grotere hoeveelheid UVB straling bij een lagere SPF, is de kans dat je een bruine tint krijgt groter. Daarnaast zit in veel dagcrèmes een lage SPF, waardoor je dagelijks beschermd wordt tegen UV straling.

Wanneer kies je voor zonnebrand met SPF 20?

Zonnebrand met SPF 20 een goede keuze voor mensen die vrijwel nooit verbranden en gemakkelijk bruin worden. Meestal hebben personen met dit huidtype al een getinte huid en donker haar. Wees je er wel van bewust dat factor 20 minder UVB straling tegenhoudt dat een hogere beschermingsfactor. Wanneer je een lichtgevoelige huid hebt en sneller verbrand is het aan te raden SPF 30 of SPF 50 te gebruiken.

Meer lezen over zonnebrand?

Nu weet je waarom zonnebrand met SPF 20 wellicht de perfecte match is voor jouw huid. Lees meer over zonnebrand en kom meer te weten over SPF 30 en SPF 50 om helemaal voorbereid de zon tegemoet te gaan!

Zonbescherming van Biodermal

Biodermal heeft een uitgebreid assortiment zonverzorgingsproducten voor volwassenen en kinderen (vanaf 0 jaar). Dit assortiment bestaat uit producten die de huid beschermen tijdens het zonnen en kalmeren en herstellen na het zonnen. Al onze producten houden rekening met de relatief zwakke natuurlijke beschermingsfunctie van de huid tegen de zon én met de wens van een gezonde bruining

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen