Zonnebrand­crème

Zonnebrandcrèmes absorberen of reflecteren schadelijke UV straling. Het beschermt tegen verbranding van de huid en vroegtijdige veroudering van de huid. Biodermal heeft verschillende soorten zonnebescherming in de vorm van creme, olie, spray en zonnebrandcrème voor het gezicht. Bij het kiezen van een zonnebrandcrème is het belangrijk om te letten op de hoogte van de SPF, je huidtype en het soort bescherming.

Producten

Zonnebrandcrème beschermingsfactoren (SPF)

Op iedere verpakking van onze zonbescherming staat een beschermingsfactor (SPF) aangegeven; in de volksmond ook wel ‘zonnebrand factor’ genoemd. Deze SPF staat voor Sun Protection Factor. SPF is een maatstaaf voor hoe goed een zonnebrandcrème de huid zal beschermen tegen UVB-stralen, dus niet tegen UVA straling. Biodermal zonnebrandcremes beschermen je huid tegen zowel UVA als UVB straling.

SPF’s worden weergegeven op een schaal van 20 tot 50+ op basis van het beschermingsniveau dat zij aanbieden. Lees meer over de voordelen van SPF 20, SPF 30 en SPF 50 en kom erachter welke SPF het beste bij jouw huid past.

Welke factor zonnebrand (SPF) heb ik nodig?

Welke factor zonnebrand je nodig hebt is afhankelijk van de zonkracht en je huidtype. Des te hoger de zonkracht, des te beter je je huid moet beschermen. Daarbij geldt de regel: des te lichter je huid, des te hoger de SPF. In het algemeen geldt dat een zonnebrandcrème met SPF 30 voldoende bescherming biedt voor de meeste huidtypes.

Zonnebrandcrèmes per huidtype

Zonnebrandcrèmes van Biodermal zijn er zowel voor de normale als de gevoelige huid. De Hydraplus Zonnemelk en Zonnespray is geschikt voor de normale huid en biedt extra hydratatie door het Triple Moist Complex. Speciaal voor de gevoelige huid is er de Zonnemelk en Zonnespray voor de gevoelige huid. Deze zonbescherming is parfumvrij en bevat zonnefilters die bovenop de huid blijven liggen voor een optimale bescherming zonder kans op irritatie.

Speciaal voor het gezicht zijn er zonnebrandcrèmes voor de gevoelige huid, de rijpe huid en de vette/gecombineerde huid.

Verschillende soorten bescherming: UVA en UVB

Zonnebrandcrèmes beschermen tegen schadelijke UV straling. Dit is erg belangrijk; UV straling kan namelijk leiden tot huidkanker. UV straling bestaat uit twee soorten: UVA en UVB. Belangrijk bij het kiezen van een zonnebrandcrème is om te letten op de bescherming tegen zowel UVA als UVB straling.

Waarom UVA en UVB bescherming?
UVB straling kennen wij allemaal. Zodra deze straling je huid bereikt krijg je een bruine of rode kleur. UVB straling is ook de bron van vitamine D. Mensen beschermen zich al jarenlang tegen deze UVB straling door voor het zonnen een zonnebrandcrème te gebruiken om schade aan het lichaam te voorkomen.

UVA straling is minder bekend. Deze straling werkt anders dan UVB straling. Je ziet de schade die UVA straling aan je huid verricht namelijk niet direct. UVA straling is echter zeer schadelijk en kan leiden tot huidkanker. Ook is UVA straling dé veroorzaker van rimpels.

Alle Biodermal zonbeschermingsproducten bevatten huidvriendelijke UVA en UVB filters om de huid te beschermen tegen huidveroudering én verbranding door de zon. Daarnaast zit er in Biodermal Anti Age zonnecrème voor het gezicht een verhoogde concentratie UVA filters, omdat UVA straling huidveroudering kan veroorzaken.

Gebruik

Een zonnebrandcrème breng je bij voorkeur 30 minuten voor het zonnen aan. Gelukkig beschermen Biodermal zonnebrandcremes je huid direct na het aanbrengen. Voor een goede bescherming is het belangrijk een ruime hoeveelheid aan te brengen en dit regelmatig te herhalen. Houd baby’s en jonge kinderen uit de directe zon. Vermijd zonnen tussen 12 en 15 uur. Blijf niet te lang in de zon, ook al gebruik je een zonnebrandcrème. Overmatige blootstelling aan de zon kan huidschade veroorzaken.

Lees voordat je de zon ingaat nog deze zonverzorging en zontips en bekijk alle zonnebrand aanbiedingen.

"Deze zonnespray is makkelijk in gebruik. En smeert heel goed uit! Heb al heel wat zonnebrandcrème uitgeprobeerd maar alleen bij deze verbrand ik niet! Koop deze elk jaar weer!"

Melanie over Hydra plus Zonnespray

Tips

Gebruik altijd een zonbeschermingsproduct

Zonlicht is de belangrijkste oorzaak van het ontstaan van pigmentvlekken en rimpels. Gebruik daarom bij blootstelling aan de zon altijd een zonbeschermingsproduct met een hoge factor (SPF 30 of SPF 50+). Om de zichtbaarheid van pigmentvlekken te verminderen en het ontstaan van nieuwe vlekken te helpen voorkomen heeft Biodermal twee producten in haar assortiment: pigmentcrème voor gezicht & hals en pigmentserum .

Wees extra voorzichtig met de zon

Heb je een litteken? Wees dan extra voorzichtig in de zon. Littekenweefsel is extra gevoelig voor UV straling en kan daardoor snel verbranden of donkerder kleuren. Vergeet dus niet goed te smeren met een SPF 50+ op het litteken en probeer zoveel mogelijk in de schaduw te blijven.

Smeer regelmatig opnieuw

Bescherm je zongevoelige huid extra goed door je regelmatig opnieuw in te smeren. Advies is zeker iedere 2 uur, maar ook direct na hevig transpireren, zwemmen en afdrogen. Stel je huid niet langdurig bloot aan fel zonlicht en probeer tijdig de schaduw op te zoeken. Door het dragen van beschermende kleding een zonnebril en hoed of pet kun je onbedekte lichaamsdelen extra bescherming bieden in de zon. Toch verbrand? Gebruik dan een After Sun dat speciaal ontwikkeld is om de huid te verkoelen, verzachten en kalmeren.

Gerelateerde producten

Blog

zonnecreme biodermal

Zonnecrème vs Zonnefluïde: wat is het verschil?

Je hebt ze waarschijnlijk al gezien, de vernieuwde zonnecrèmes en zonnefluïdes van Biodermal. Maar, hoe werken deze producten eigenlijk? En […]

Biodermal | 17 augustus 2017

lees meer
Zonnebrand aanbieding Biodermal

Reviews nieuwe Biodermal zonproducten!

Begin 2017 was de lancering van de geheel vernieuwde zonnelijn van Biodermal. Deze vernieuwde zonbescherming van Biodermal is speciaal samengesteld […]

Biodermal | 6 juni 2017

lees meer

Zonbescherming van Biodermal

Biodermal heeft een uitgebreid assortiment zonverzorgingsproducten voor volwassenen en kinderen (vanaf 0 jaar). Dit assortiment bestaat uit producten die de huid beschermen tijdens het zonnen en kalmeren en herstellen na het zonnen. Al onze producten houden rekening met de relatief zwakke natuurlijke beschermingsfunctie van de huid tegen de zon én met de wens van een gezonde bruining